Pfff nereye yapıyorsunuz, ciddi konulara şöyle troll yorumları görünce sinir oluyorum ya.neden yapılmasın ki,intel hd grafik ile bile yaparsınız
Henüz çıkmamış biir kart için F/P analizi yapmak doğru olmaz. Şu an elimizdeki malzemeler ile 2 tane rtx 3090 yerine 3 tane rtx 3080 ile çok daha fazla mining performansı alacağınızı düşünüyorum.Ben performansı yakın olacağından 3090 dedim ama ben 3080ti bekliyorum onun daha uygun olacağını düşünüyorum
Yani çıkacağı belli değil. Ancak 2 3090 parasına 3 3080 alınabiliyor. Daha verimli olur. Ama beklemekte fayda var. Yeni kartlar çıkacak stoklar gelecek vs.Ben performansı yakın olacağından 3090 dedim ama ben 3080ti bekliyorum onun daha uygun olacağını düşünüyorum
sizin yaptığınız mining rehberini okudum ve benim sizden farklı sadece özel sıvı soğutma ve 2 adet 3080 veya 3080ti kullanacağım özel sıvı soğutmanın ekran kartının normal soğutmasına göre çok daha etkili olacağını düşünüyorum3080 ile mining tecrübemi paylaştığım yazı: Kişisel Bilgisayarda Mining Yapmak
konunun alt kısımlarında güncelleme notlarım da var onları okumanızı tavsiye ederim. umarım yardımcı olabilirBu arada son güncellemeyi oraya yazmamıştım. Şu sıralar saatlik ortalama net kazancım 2TL. Konunuz ile ilgili düşüncem ise, 2 tane 3090 yerine 3-4 tane 3080 çok daha mantıklı ve karlı. Çünkü 3090 ile 3080in verdiği kazançlar arasında neredeyse fark yok.
Kesinlikle özel sıvı soğutma çok daha etkili olacaktır. Bütçem yetseydi ve bu işi düzgün yapabilecek birini bulabilseydim ben de özel sıvı soğutma yaptırırdım şahsen.sizin yaptığınız mining rehberini okudum ve benim sizden farklı sadece özel sıvı soğutma ve 2 adet 3080 veya 3080ti kullanacağım özel sıvı soğutmanın ekran kartının normal soğutmasına göre çok daha etkili olacağını düşünüyorum