İki Modemi Kablosuz Köprüleme (yardım)

Reaksiyon puanı
0
Öncelikle merhaba, elimde iki adet ttnet'ten alınma tp link td-w9970 modem var. Modemin biri internete bağlı durumda ve diğer modm boşta duruyor. Evimdeki modeme uzak olan odalarda internet çekmiyor bende bu kullanmadığım modemi access point gibi kullanıp sinyal alanını genişletmek istiyorum.

Türk telekomdan tivibu kurulumu için teknik servis gelmişti onlara danıştım evet yapılabilir dediler modem destekliyormuş ama yardımcı olmadılar tabii. Müşteri hizmetlerinden yardım alayım dedim daha modemden böye birşey yapılabildiğini bile bilmiyorlar.

İnternetten biraz araştırdım mesh ayarları falan demişler ama modem arayüzünde böyle bi ayar yok. Forumdaki çoğu konuya da baktım am bendeki modemin arayüzleri onlarınkinden farklı. Bana bunu nasıl yapabileceğimi anlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim :)

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
Evde boşta duran bir modem var. Eğer güzel bir anlatımla açıklayacak bir arkadaş olursa faydalanırım. Mesajım burda dursun.

Reaksiyon puanı
0
azıcık bi araştırmayla bişeyler bulabilirsin güzel anlatımlar var ama bendeki modemin arayüzü çok farklı gerekli ayarları bulamadım bi türlü.

Honor_Khomore

Doçent
Reaksiyon puanı
125
Fazladan duran modem bu, evde mevcut olarak kullandığımız modem ise bu. Asus' u normalde babamın ofisi için almıştık. Arayüz Ttnet ile uyumlu olmadığından dolayı elimizde patlamıştı modem.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Maalef bu gibi işler için çoğu modemin yazılımı eksik kalıyor. Firmware değişikliği gerekebiliyor.

Ama sizin modeliniz için şeöyle bir döküman buldum: How to setup RT-N12 Repeater Mode?

Denemekle birşey kaybetmezsiniz.

Neova

Asistan
Reaksiyon puanı
16
Sanal sunucu kullanarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

pillibebek_

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Bizim evde bahsettiğin access pointlerden var hocam. tek önerim eğer oyun oynuyorsanız (CSGO Gibi) a.p ile Bilgisayarın uyumlu olup olmadıgına bak. bizdeki a.p. 5G bilgisayar da 3G wifi çekiyor. o yüzden a.p. takılıyken bilgisayarım modeme mi bağlanim a.p. ye mi bağlanim derken bilgisayar manyak gibi lag spike yaşıyor oyunda. tek çözümü de a.p. yi sökmem oluyor. diyeceğim okine bilgisayarın ve a.p. uyumlu olsun. olmasa da olur ama bilgisayar 5g yi algılayamadıgı için sürekli modem-a.p. arasında gidiş geliş yaşar.