İki kişiyle büyükbaşı yıkma tekniği! - Video

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, kurban kesimi sırasında belli teknikler uygulanarak hayvanın başarılı şekilde yere yatırılabileceğini söyledi.

880920101114115358599.jpg


Rueff adı verilen yöntemle, iki kişinin bile büyük bir hayvanı rahatlıkla yatırabileceğini belirten Yıldız, uygulamalı gösterdiği yöntemle 600 kiloluk tosunu başarılı şekilde yatırdı.

Kurbanda en çok görülen manzaraların başında, kaçan kurbanlıkların sokaklarda kovalanması, boynuz darbesiyle yaralanan ve ellerini, parmaklarını kesen acemi kasaplar geliyor.

Uzmanlar, kurban kesiminin uygun şekilde yapılması durumunda üzücü kazaların önüne geçilebileceğini ifade ediyor.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yıldız, kurbanlık hayvanın nakli, kesim yerinin durumu, kurbanın yere yatırılması, kesilmesi, hijyen teknikleri ve dezenfeksiyonun çok önemli olduğunu kaydetti. Kurban kesimlerinde birçok aksaklıkların yaşandığını ve üzücü kazaların meydana geldiğini anımsatan Yıldız, alınacak bazı önlemlerle üzücü kazaların önüne geçilebileceğini vurguladı.

Rueff yöntemi adı verilen teknikle kurbanlığın rahatlıkla yatırılabildiğini dile getiren Yıldız, hayvanı yatırma tekniği ile ilgili şu bilgiyi verdi: "Rueff yöntemi dediğimiz teknikte; hayvanı başından sağlam bir yere bağlıyoruz. Daha sonra sağlam bir iple iki boynuzu bağlıyoruz. İpi boynuzunun üstünden uzatarak alttan geçiriyoruz. Bu sayede hareketli bir düğüm oluşuyor. Göğüs ve karnından geçirdiğimiz ipi kuyruk hizasından arkaya doğru uzatıyoruz. Belli bir mesafe bıraktıktan sonra hayvanı iple çekerek olduğu yere yatırıyoruz. Bunun ardından hayvanın ayaklarını ve gözünü bağlıyoruz. Bu yöntem uygulanırsa hayvan ne kadar saldırgan olursa olsun hiçbir kaza yaşanmaz. İki kişi bile bu teknikle büyükbaş bir hayvanı kendi başına yatırabilir."

Vatandaşlardan kaçan hayvanı kendilerinin yakalamamasını isteyen Yıldız; "Hayvan kaçtığında kendilerinin yakalamasını hiç tavsiye etmiyorum. Uzmanlarından yardım alsınlar. Her belediyenin yakalama ekipleri vardır. Onlar yoksa veteriner hekimlerden destek isteyebilirler. Gerekli ekipmanların olması gerekiyor." dedi. Uyuşturucu iğne ile sakinleştirilen hayvanın kurban edilebileceğini anlatan Yıldız, sakinleştirici vurulan hayvanın etinin tüketilmesinde de sakınca bulunmadığını ifade etti.

Rueff tekniğini uygulamalı olarak gösteren Yıldız, 600 kiloluk tosunu başarılı şekilde yere yatırdı.

[SDNTV3]http://video.haber7.com/video_contents/15112010002046.flv[/SDNTV3]

Haber7
 

REDFOKS

Müdavim
Katılım
31 Ocak 2009
Mesajlar
18,034
Reaksiyon puanı
201
Puanları
63
gayet güzel iyi taktik acısız sıkıntısız :D
 

keyloger

Müdavim
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
13,268
Reaksiyon puanı
233
Puanları
63
Gerekli düzenek varsa tek başına yıkabiliyorsun. :) Yarın köye gidince, biz öyle yapacağız mesela. :)
 
Üst