İki Farkli Kasa, Hangisini Tavsiye edersiniz?

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
İyi akşamlar arkadaşlar, elimdeki laptopun yetersiz gelmesi üzerine masaüstü bilgisayar almaya karar verdim ancak bilgisayar donanımı konusunda biraz cahilim. :) Sıkı oyuncuyum ve bilgisayar ısınma-donma-kasma-kare atlama gibi atraksiyonlar yapınca elime çekici alasım geliyor :D

Gittim bir kaç yerde bir kaç kasa sordum, toplama düşünüyorum ya Intel-nVidia ya da AMD-ATI olacak. Sadece kasa için 3000 TL'lik bir üst sınır koydum ama tabi ki ne kadar az o kadar iyi olur benim için. :)

Sorduğum kasalardan biri i7 4.nesil işlemci (4 fiziksel+4 sanal OctaCore) ve nVidia GTX 670 bulunduruyor, 256 bit bir ekran kartıymış anakart Asus olacak diye şart koymuştum iki kasada da anakart Asus ama model numarasını bilmiyorum.

Diğer kasada ise AMD'nin 8 fiziksel çekirdekli 4.5 GHZ hızında çalışan bir işlemcisi ve ATI'nin 384 bit bir ekran kartı var. Modelini bilmiyorum maalesef.

Bu zamana kadar hep Intel kullandım o yüzden AMD'ye bir önyargım var ama donanım özellikleri de bariz üstün oluyor. Bu iki kasa aynı fiyata tekabül ediyor aşağı yukarı.

Oyunları en yüksek grafikte çalıştıracak, uzun süre oyun oynadığında yavaşlamayacak daha düşük fiyatlı bir kasa önerisine de açığım tabi ki şimdiden teşekkürler.

Reaksiyon puanı
2
Merhaba,

Size bir dost tavsiyesi ile yardimci olmak isterim.

1.Sistem ( Intel )

Islemci ; Intel I5 4670K ( Islemci fazlasi ile yeterlidir. Kesinlikle i7 4770 yada i7 4770K almaniza gerek yoktur. )

Anakart ; Asus Z87-A

Ram ; Corsair ( 2x4 ) 8 GB 1600 mhz

Sabit Disk; Seagate Barracuda 1 TB 7200 rpm

SSD ; Kingston SSD V300 120 gb

Kasa ; XIGMATEK Talon +80 plus 750 watt

Ekran Karti ; Asus R9 290 ( Yilbasindan sonra cikacak olan özel sogutmali modellerin beklenmesi uygundur. )

Sogutucu ; Cooler Master 212 Evo

Not; Isterseniz SSD diski cikartabilirsiniz. ( Bana sorar iseniz, ben almanizi tavsiye ederim ) Sistem %30 indirim ile ( Vatan bilgisayar ) 3000 TL tutmaktadir. Ancak SSD cikartildigi takdirde 2.750 TL`sina alabilirsiniz. 2500 TL üzeri bütce ile, Intel tabanli bir sistem daha uygun olacaktir. Ekran Karti konusunda beklemek istemiyor iseniz, Asus R9 280X`de alabilir ve tüm oyunlari yüksek oyun grafikleri ile oynabilirsiniz.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Merhaba,

Size bir dost tavsiyesi ile yardimci olmak isterim.

1.Sistem ( Intel )

Islemci ; Intel I5 4670K ( Islemci fazlasi ile yeterlidir. Kesinlikle i7 4770 yada i7 4770K almaniza gerek yoktur. )

Anakart ; Asus Z87-A

Ram ; Corsair ( 2x4 ) 8 GB 1600 mhz

Sabit Disk; Seagate Barracuda 1 TB 7200 rpm

SSD ; Kingston SSD V300 120 gb

Kasa ; XIGMATEK Talon +80 plus 750 watt

Ekran Karti ; Asus R9 290 ( Yilbasindan sonra cikacak olan özel sogutmali modellerin beklenmesi uygundur. )

Sogutucu ; Cooler Master 212 Evo

Not; Isterseniz SSD diski cikartabilirsiniz. ( Bana sorar iseniz, ben almanizi tavsiye ederim ) Sistem %30 indirim ile ( Vatan bilgisayar ) 3000 TL tutmaktadir. Ancak SSD cikartildigi takdirde 2.750 TL`sina alabilirsiniz. 2500 TL üzeri bütce ile, Intel tabanli bir sistem daha uygun olacaktir. Ekran Karti konusunda beklemek istemiyor iseniz, Asus R9 280X`de alabilir ve tüm oyunlari yüksek oyun grafikleri ile oynabilirsiniz.

Teşekkürler. Asus R9 290 nedir tam olarak nVidia mı oluyor ben Asus'un ekran kartı ürettiği yerleri görememişim en son geçen yıl laptop aldığım için bilgim sıfır, kusura bakmayın.

Reaksiyon puanı
2
Merhaba, Asus`un piyasaya cikartmis oldugu en güclü tek GPU`lu 2. ekran karti bilesenidir. Suan sadece fabrikasyon ( Referans tasarim ) ürünleri satilmaktadir. Yilbasindan sonra özel sogutmali modeller ülkemizde satisa sunulacak. Size yukarida belirtmistim, aceleniz yok ise özel sogutmali modelleri bekleyiniz. Simdi alicam derseniz bir alt modeli olan R9 280X alabilirsiniz.

Inceleme icin BURAYA bakabilirsiniz. Yeni nesil ekran kartlari ve performaslari hakkinda bilgi edinebileceginiz bir sitedir.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Merhaba, Asus`un piyasaya cikartmis oldugu en güclü tek GPU`lu 2. ekran karti bilesenidir. Suan sadece fabrikasyon ( Referans tasarim ) ürünleri satilmaktadir. Yilbasindan sonra özel sogutmali modeller ülkemizde satisa sunulacak. Size yukarida belirtmistim, aceleniz yok ise özel sogutmali modelleri bekleyiniz. Simdi alicam derseniz bir alt modeli olan R9 280X alabilirsiniz.

Inceleme icin BURAYA bakabilirsiniz. Yeni nesil ekran kartlari ve performaslari hakkinda bilgi edinebileceginiz bir sitedir.

Hocam şimdi 290, 290x, 290 BF4 Edition, 290x BF4 Edition diyor bunların farkı nedir? Hangisini alsam benim için daha avantajlı olur?

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bir de ben şöyle bir sistem oluşturdum:
İşlemci: AMD FX X8 9370 @4.4 GHz
Anakart: Asus M5A99FX PRO
Ekran Kartı: ASUS R9 290 512 BIT 4 GB G DDR 5
RAM: G SKILL Ripjaws 8 GB tek modül 1600 mhz CL 10
Sabit Disk: WD Caviar Blue SATA 3.0 7200 rpm 1 TB
Monitör de olmadığı için monitör: ASUS VS239HR IPS-LED

Kasa olarak da 700 W bir kasa yeterli gelir sanırım diye düşünüyorum. Yorumu olan paylaşırsa sevinirim.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bir de ben şöyle bir sistem oluşturdum:
İşlemci: AMD FX X8 9370 @4.4 GHz
Anakart: Asus M5A99FX PRO
Ekran Kartı: ASUS R9 290 512 BIT 4 GB G DDR 5
RAM: G SKILL Ripjaws 8 GB tek modül 1600 mhz CL 10
Sabit Disk: WD Caviar Blue SATA 3.0 7200 rpm 1 TB
Monitör de olmadığı için monitör: ASUS VS239HR IPS-LED

Kasa olarak da 700 W bir kasa yeterli gelir sanırım diye düşünüyorum. Yorumu olan paylaşırsa sevinirim.
AMD işlemciler çarpan kilitsiz bu yüzden en ucuz modelini almakta hiçbir sakınca yoktur ;) 8320 8 çekirdeğin en düşüğü ve 5.06 da stabil çalıştığını biliyorum. Tabiki yeterli soğutma ile ;) Araki fiyat farkından dolayı 290 yerine 290x alınabilir. Su soğutmalı asus önerisi olan arkadaş da unutmadan söyleyeyim, eğer su soğutma sistemin varsa onu kullanabiliyorsun. Kit halde değil yani. Epey tesisatın olmalı. E o kadar olan zaten karta bir soğutucu blok alır zaten. O sebeple boşuna masraf o modeller

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
AMD işlemciler çarpan kilitsiz bu yüzden en ucuz modelini almakta hiçbir sakınca yoktur ;) 8320 8 çekirdeğin en düşüğü ve 5.06 da stabil çalıştığını biliyorum. Tabiki yeterli soğutma ile ;) Araki fiyat farkından dolayı 290 yerine 290x alınabilir. Su soğutmalı asus önerisi olan arkadaş da unutmadan söyleyeyim, eğer su soğutma sistemin varsa onu kullanabiliyorsun. Kit halde değil yani. Epey tesisatın olmalı. E o kadar olan zaten karta bir soğutucu blok alır zaten. O sebeple boşuna masraf o modeller

Hocam işin açıkçası, ucuz işlemci alıp OC yapıp soğutmaya para verene kadar daha iyisini alırım ileride OC yapınca para veririm :D Farkı da bana performans olarak kalır. 290 ile 290x ya da 290 BF4 Edition ın farkı nedir kısaca bilgi verebilir misiniz? :)

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Hocam işin açıkçası, ucuz işlemci alıp OC yapıp soğutmaya para verene kadar daha iyisini alırım ileride OC yapınca para veririm :D Farkı da bana performans olarak kalır. 290 ile 290x ya da 290 BF4 Edition ın farkı nedir kısaca bilgi verebilir misiniz? :)
BF4 edition sadece dış kaplama muhtemelen oyun içi bir kaç geliştirme veriyordur grafik olarak ama 290x modifiyeli olanı olarak düşünülebilir. Performansı daha yüksek her kalemde ;) işlemci konusunda ise, arada 200 lira fark var o paraya istediğin soğutucuyu alırsın üstelik devamlılığı da olur ;) yani ben alıyor olsam yapacağımı söylüyorum tabiki çünkü amd böyle bir özgürlük veriyor neden kullanmayasın ;) Ayrıca oyunda aradaki farkı hiçbir zaman anlamayacaksın bu konuda da güvenebilirsin :Dki sen 290 gibi bir kart istiyorsun ;)

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
BF4 edition sadece dış kaplama muhtemelen oyun içi bir kaç geliştirme veriyordur grafik olarak ama 290x modifiyeli olanı olarak düşünülebilir. Performansı daha yüksek her kalemde ;) işlemci konusunda ise, arada 200 lira fark var o paraya istediğin soğutucuyu alırsın üstelik devamlılığı da olur ;) yani ben alıyor olsam yapacağımı söylüyorum tabiki çünkü amd böyle bir özgürlük veriyor neden kullanmayasın ;) Ayrıca oyunda aradaki farkı hiçbir zaman anlamayacaksın bu konuda da güvenebilirsin :Dki sen 290 gibi bir kart istiyorsun ;)

290 mı 290x mi? Sen 290x diyorsun hocam ama ben 270x ten çıktım 290'a bariz bi fark var mıdır?