Ramazan'da vatandaşları oruç tutarken en çok fazla susuzluk etkiliyor. Bu sebepten ötürü de iftar gelmekde olduğu vakit oruç ilk suyla açılıyor. Şayet beslenme uzmanları oruç açarken su içmenin kilogram alımına sebep olacağının altını çiziyor.
Diyetisyen Duygu Deniz, uzun saatler aç kaldıktan akabinde suya yüklenmenin kilogram alımına yardımcı olacağını belirtti . Diyetisyen Duygu Deniz, "Çok su içildiğinde karında şişkinlik yaratır. Bu o anda tokluk hissi oluştursa da, sonraki vakit dilimlerinde erken acıkma ve dolayısıyla geç saatlerde yemek yemeye sebep olur. Böyle olması, yemek ile uyuma saati arasındaki süresi kısaltacağı için kilogram alımına sebep olabilir" diye açıkladı . Diyetisyen Duygu Deniz, kişinin bir günde alması lazım gelen ortalama 2. beş litre suyun, iftar ve sahur arasında dengeli tüketilmesi önerisinde bulundu.
İFTARI HURMA İLE AÇMAK EN SAĞLIKLISI
Oruç açmak için tüketilen yiyeceklerin diyet türü beslenmeye yakın olması gerekmekde olduğunu ifade eden Diyetisyen Duygu Deniz, saatlerce aç kaldıktan akabinde kan şekerini dengeleyecek hafif yiyeceklerle iftar açılması önerisinde bulundu. Hurma ve zeytinin kan şekerini dengelemek için ideal besinler olduğunu kaydeden Diyetisyen Duygu Deniz, şu şekilde diye belirtti :
"Bu uzun saatlerden akabinde sağlıklı yiyecekler tüketmeliyiz. Açılışı ilk başta bir hurma ve zeytinle yapabiliriz. Zira kan şekerimiz iftara yakın saatlerde çok fazla düştüğü için tatlı yiyeceklerle bunu dengelemek lazım gelir . 3 hurma bir birey için yeterlidir. Daha akabinde çorba salata gibi hafif yiyecekler tüketilmelidir. Protein ihtiyacımızı balık, tavuk köfte gibi az yağlı ve özellikle fırın veya ızgarada pişmiş olanları ile karşılayabiliriz. Pilav, mantı ve börek gibi hamurlu yiyeceklerden de birini tercih etmeliyiz."
Ajans34
Diyetisyen Duygu Deniz, uzun saatler aç kaldıktan akabinde suya yüklenmenin kilogram alımına yardımcı olacağını belirtti . Diyetisyen Duygu Deniz, "Çok su içildiğinde karında şişkinlik yaratır. Bu o anda tokluk hissi oluştursa da, sonraki vakit dilimlerinde erken acıkma ve dolayısıyla geç saatlerde yemek yemeye sebep olur. Böyle olması, yemek ile uyuma saati arasındaki süresi kısaltacağı için kilogram alımına sebep olabilir" diye açıkladı . Diyetisyen Duygu Deniz, kişinin bir günde alması lazım gelen ortalama 2. beş litre suyun, iftar ve sahur arasında dengeli tüketilmesi önerisinde bulundu.
İFTARI HURMA İLE AÇMAK EN SAĞLIKLISI
Oruç açmak için tüketilen yiyeceklerin diyet türü beslenmeye yakın olması gerekmekde olduğunu ifade eden Diyetisyen Duygu Deniz, saatlerce aç kaldıktan akabinde kan şekerini dengeleyecek hafif yiyeceklerle iftar açılması önerisinde bulundu. Hurma ve zeytinin kan şekerini dengelemek için ideal besinler olduğunu kaydeden Diyetisyen Duygu Deniz, şu şekilde diye belirtti :
"Bu uzun saatlerden akabinde sağlıklı yiyecekler tüketmeliyiz. Açılışı ilk başta bir hurma ve zeytinle yapabiliriz. Zira kan şekerimiz iftara yakın saatlerde çok fazla düştüğü için tatlı yiyeceklerle bunu dengelemek lazım gelir . 3 hurma bir birey için yeterlidir. Daha akabinde çorba salata gibi hafif yiyecekler tüketilmelidir. Protein ihtiyacımızı balık, tavuk köfte gibi az yağlı ve özellikle fırın veya ızgarada pişmiş olanları ile karşılayabiliriz. Pilav, mantı ve börek gibi hamurlu yiyeceklerden de birini tercih etmeliyiz."
Ajans34