İdlib'de Esad rejimine ait helikopter düşürüldü!

Bu konuyu okuyanlar

Gökhan Alkan

Asistan
Katılım
23 Ağustos 2006
Mesajlar
491
Reaksiyon puanı
53
Puanları
28
Yaş
35
Suriye'de İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki batı Halep kırsalında Beşar Esad rejimine ait helikopter düşürüldü.


Muhalifler ve rejim güçleri arasında batı Halep kırsalında şiddetlenen çatışmalar devam ederken, Halep kent merkezi yakınlarından havalanan bir helikopter, muhaliflerin cephe hatlarına yöneldi.

Cephe hatlarından geçişi sırasında Kuptan el-Cebel mevkinde açılan ateşte helikopterin isabet aldığı, dumanlar yükselerek düştüğü görüldü.

Öte yandan muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, rejimin Hama askeri havaalanından kalkan bir savaş uçağı, kulenin helikopterin düşürülmesiyle ilgili uyarısı üzerine piste geri döndü.

İdlib'in Serakib ilçe merkezinin batısında da 3 gün önce rejime ait helikopter düşürülmüş ve içindeki 3 kişi hayatını kaybetmişti.
kaynak
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,324
Puanları
113
Sanırım o helikopterler bizim silahlarla düşürülüyor. Aslında vurulan o helikopterler ya Rusların ya İranlılarındır. Yani biz orada bu iki ülkeyle savaşıyoruz. Özellikle de İran ile. Tarihin gördüğü en kahpe ve kalleş devleti ile.
 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
Suriye'de işler çok karışık bu aralar kimin eli kimin cebinde belli değil. 2 oldu bizim konvoylara birlikler saldırılıyor. Amerika Türkiye'nin yanındayız diyor 200 milyon $ YPG'ye destek açıklıyorlar Rusya Türkiye'nin yanındayız tam destek diyor Taziye mesajı bile yayınlamıyor. Sonra Esad'ın 100'lerce hedefi vuruldu 150 kadar askeri öldürüldü deniyor üstüne Esad'ın 2 helikopteri muhalifler tarafından düşürülüyor. Muhaliflerin arkasında Türkiye var. Muhaliflerin karşısında PKK-YPG var onlarıda Amerika destekliyor. Aynı zamanda Esad İRAN ve RUS destekli hava desteği ile şehirleri bombalıyor ve sözde Terör örgütleri ile savaşıyor. Bombardımandan kaçanlar Türkiye sınırına yığılıyor. Türkiye gözlem noktaları arada kaldı kim kimi vuruyor belli değil sonumuz bakalım ne olacak 28 Şubat'a kadar zaman verildi sonra bir operasyon olacak gene sınır dışı gibi...
 

Gökhan Alkan

Asistan
Katılım
23 Ağustos 2006
Mesajlar
491
Reaksiyon puanı
53
Puanları
28
Yaş
35
Suriye'de 9 yıldır savaş var. Ne bir ABD'li Rus askerini, ne Rusya bir ABD askerini öldürdü, Biz ise 506 şehit verdik. Suriyenin doğu petrollerini ABD, batı petrol ve limanlarını ise Rusya kontrol ediyor. Türkiye'ye ise 5 milyon Suriyeli düştü... yaprak ve sapı
 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
Türkiye'nin şuan yapması gereken bence geri çekilmek. Bıraksınlar Esad o bölgeleri tekrar kontrolü altına almaya açlışsın gerekirse ABD askerleri ile Esad - RUS -İRAN askerleri karşı karşıya gelsin. Türkiye Tam ortada kaldı. Amerika- Rusya'ya diklenemiyor Rusya- İran Amerikaya ortada bir Türklerden bir Esad tarafından insanlar ölüyor. Zaten Amerika ve Rusya'nın ne umrunda Suriye'ye sınır değiller bir şey değiller. Her türlü onlar karlı çıkar Suriye tekrar tek devlet olsada 3'e 5'e bölünsede orada terör tevleti kurulsada her Türlü ABD ve Rusya'nın çıkarına olur.

Biz Türkiye sınırına çekilip oranın güvenliğini sağlayalım kısa vadede yeter. Baktık gene teröristler palazlanıyor tekrar o bölgede yuvalanıyor sınır ötesi girer çıkarız...
 

|Ⓢєччαh|

Müdavim
Katılım
12 Mart 2011
Mesajlar
35,210
Reaksiyon puanı
10,324
Puanları
113
Türkiye'nin şuan yapması gereken bence geri çekilmek. Bıraksınlar Esad o bölgeleri tekrar kontrolü altına almaya açlışsın

Sevgili Özkan, İdlib'den kaçan milyonlar bizim sınırımızda bekliyor. Oradan kaçanların sığınabileceği tek sınır ne yazık ki bize ait. Biz oradan çıktığımızda onlarla beraber daha da gelecek olanların yükü sırtımıza binecek. Bizim orada bulunmamız ülkemizi daha fazla yük altına sokmamanın mecburiyetidir diyelim.
 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,059
Puanları
113
Böyle biz ortada kaldık ama. Gözetleme kulelerimiz abluka altında kaldı. Silah veya yiyicek yardımı yapmak istediğimiz her konvoya saldıracaktır artık Esad. O saldırmasa bile diğer gruplar saldıracak Esad'ın üstüne atacaktır. Hiç olmadı PKK YPG saldıracaktır.

Biz ne yaparsak yapalım 4-5 milyon Suriye'li ülkemize gelmiş zaten hiç yoktan sınır hattında konuşlanıp yeni gelen 1-2 milyon Suriyeli'yi sınır boyunca tutar ayrıca sınıra yakın yerlerde Türk ordusuna karşı olabilecek saldırılara gerek karadan gerekse havadan daha kolay ve hızlı müdahale ederiz. Böyle oldumu yok Rusya hava sahası açmıyor açsada yok Suriye ordusunda uçak savar var mı veya YPG PKK'ya Amerika uçak savar verdimi bizi vururmu şuphesi ile hiç bir şey yapamıyoz. Baksana kıçı kırık muhalifler bile 3 günde 2 helikopter düşürebiliyor.

Benim düşüncem geri çekilip birazda bizim kenarda sessiz beklememiz bakalım Suriye- Rusya- ABD-İRAN arasında ne olacak diye bakıp sonuca göre hamle yapmamız bence daha iyi olacaktır.
 

Constantin87

Müdavim
Katılım
1 Aralık 2013
Mesajlar
3,421
Reaksiyon puanı
1,932
Puanları
113
En kısa sürede esad mıdır eset midir masaya oturmalıyız. Empati yapıyorum suriyeli olarak düşünüyorum oralar onların toprakları biz yabancı gücüz. Suriye eskiden de uslu durmazdı ama sınıra yığınak yaptık mı geri basarlardı. Suriye hükümeti sınırımıza yakın insanları bombalamaya başlarsa bu zaten insani dram olur ve uluslararası güç müdahale eder bizde bunun için de oluruz. Askerlerimizin etrafı sarıldı artık tam bir denge politikası gütmeliyiz
 

KamtariR

Müdavim
Katılım
2 Nisan 2019
Mesajlar
2,506
Reaksiyon puanı
2,697
Puanları
113
Şunu iyi anlamalıyız. Esat, Türkiye-Suriye sınır hattında YPG'nin kuracağı bir devlete karşı değil.

Suriye'yi esata bırakmak demek, sınırımızda bir terör devletine müsaade etmemiz anlamına geliyor. bunu kabul edemeyiz.

Türkiye'nin şu anki Suriye senaryosu, sınır güvenliğini sağlamak üzere kurulu. Bizim askerimiz suriyelileri korumak için değil, olası bir terör devletinin önüne geçmek için Suriye'de.

Bugün bu savaşı Suriye sınırlarında vermezsek, yarın kendi sınırımız içerisinde vermeye başlayacağız.

Bu ise hem askeri hem de sivil kayıplar vermek anlamına geliyor.
 

kmurat

Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,488
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,711
Puanları
113
Esad'ın Suriye'de bir söz hakkı yok. Ölmüş te boynuna çatal tutturmuşlar dik dursun diye. Erdoğan Ukrayna ile 200 Milyon Dolarlık bir silah satışı anlaşması imzalamış. Orası Rusya'nın pazarıydı. Şimdi Ruslar o nedenle öfkeli. Bizi mültci akını ile cezalandırmaya çalışıyorlar. Esad'ın askerleri de silahsız Suriye halkı ile savaşıyorlar. Rakip de silahlı olunca sonucu böyle oluyor
 
Üst