ICSSGS ICS 4.0 sürümünden Value Pack'e(2.3.6) dönmek[Galaxy S]

Bu konuyu okuyanlar

Hasan70

Öğrenci
Katılım
6 Nisan 2012
Mesajlar
74
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Öncelikle iyi geceler arkadaşlar,

Galaxy S'ime ICSSGS 4.0 kurdum; fakat artık bu ICS bunalım getirdi Touchwiz daha kolaydı sanki. Karışık, widgetler felan alıştığım yerde değil. Dönmüşken Value pack'e dönmek istiyorum. :) Nasıl dönebilirim, nasıl bir yol izlemem gerek ve bunu nasıl yaparım. :)

Hiçbir şey bilmiyorum varsayarak cevaplarsanız çok sevinirim çünkü hakkaten bilmiyorum. :biggrin: Link vererek anlatmanız çok makbule geçer. :)

Şimdiden teşekkür ederim.
 

Hasan70

Öğrenci
Katılım
6 Nisan 2012
Mesajlar
74
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Evet kendim kurdum, custom romların mantığını anladım gibi(işin ilacı recoverymiş. :) ) ama onlardan samsung romuna nasıl dönerim hiç bilmiyorum. :) Bootloader gibi birşey varmış açıkcası pek anlayamadım. Sanıyorum standart recoverye dönmeliyim, öyle bir kurulum gerçekleştirmeliyim odin ile ama nasıl bilmiyorum.
 

Hasan70

Öğrenci
Katılım
6 Nisan 2012
Mesajlar
74
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Maalesef çalışmadı. Telefon şuan half brick oldu. (Bir tane telefon ile bilgisayar arasında ünlem var.) Telefoncu yolu göründü bize gene.

--- Mesaj Güncellendi ---

Half brick işini çözdüm sayılır acaba daha doğru bir şekilde nasıl yapılır anlatabilir misiniz? Verdiğiniz linkte 3 dosya iken indirdiğim dosyada 1 dosya vardı pda ya ekleneceğini biraz araştırarak öğrendim; fakat bir bootloader gerekli anladığım kadarıyla o dosyayı nereden bulabilirim çözümü nedir. İlla Value pack olmasına gerek yok

--- Mesaj Güncellendi ---

Telefonu tekrar dowload moda soktum. :) Şu an http://www.erdem.net/2011/12/09/samsung-galaxy-s-i9000-android-gingerbread-2-3-6-yuklemek/ dosyayı indiriyorum bootloaderlı. Bakalım sonuç ne olacak. :)

--- Mesaj Güncellendi ---

Telefonu hallettim 2.3.6 kurdum çok şükür. :) Bayağı zor oldu tırstım ama düzeldi. Benim gibi ICS'den orjinal roma dönmek isteyenler yukarıda verdiğim adresten 2.3.6'yı indirip anlatıldığı şekilde kurabilir. :)
 

BattleNova

Öğrenci
Katılım
26 Haziran 2008
Mesajlar
70
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
İyi bir ics rom kurduktan sonra kimse gb'e hele hele orjinal samsung romuna dönmez bence senden başka :D işin şakası şuan galaxy s de ics rom olarak cyanogenmod çok stabil oldu hiçbir hata yok ve çok hızlı ben 2-3 aydır onu kullanıyorum sanada onu öneririm:

http://get.cm/?device=galaxysmtd
 

bLaCkSouL

Müdavim
Katılım
6 Şubat 2009
Mesajlar
1,141
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Hocam bu ICS'yi neden sevmediniz anlamak zor. Bende de Galaxy S2 var ve CM9 kullanıyorum. Touchwiz'den sonra ilaç gibi geldi. Özellikle CM9 ile Touchwiz'in ne kadar ağır bir arayüz olduğunu anladım. Merak ettim aslında beğenmediğiniz arayüz Galaxy Nexus'ta da olan orjinal Android arayüzü mü?
 

Hasan70

Öğrenci
Katılım
6 Nisan 2012
Mesajlar
74
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Hocam CM9'da kurdum, evet kullandığım standart android arayüzü. Bir süre kullandım benim gördüğüm güzel, gayet kararlı fakat benim sorunları söyleyeyim:

1. Rehber çok kötü tasarlanmış selamlarımı iletiyorum buradan onu tasarlayana. 2.2 Froyo sürümünden ona geçip öğrenmek ayrı bir dert oldu. Hiç ellemeseler ciddi ciddi ellemiyecektim ama bu rehber hakkaten çok kötü. Sağa-sola çekip arama mesaj yapıyorduk eskiden şimdi yok favoriler bilmemneler, bir yeşil tuşu bayağı dert oldu bana yani. :)

2. Facebook senkronize olmuyor, kişileri oradan senk yapıyordum 2dolara patladı bu durum bana(HaxSync aldım ama oda istediğim gibi olmadı)

3. Takvim senk olmuyor. HaxSync sağolsun bunda işe yaradı.

4. Widgetlerin yeri bence ora olmamalıydı.

5. Çağrı ayarları ayarlar başlığının altında değil, istediğim ayarları bulmak için bayağı aranmam lazımdı.

6. Bazı programlar ile uyumsuz.

Kısaca ben alışamadım ve sıkça kullandığım bölümlerde problemler vardı. Touchwiz ağır felan(ciddi ağır boşta 150-160 mb ram yerken cm9 da bu 210 mb ram yiyor) ama bana daha kullanıcı dostu geldiğinden ona döndüm. :) Sıkılırsam gene kurarım cm9'u face'i çözsünler takvimde bir makyaj yesin kesin dönerim öyle söyleyeyim. :)
 
Üst