İçimdeki Yangın & Incendies 2010 - Fragman

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
İçimdeki Yangın & Incendies

5980-poster200.jpg

Tür : Dram
Gösterim Tarihi : 29 Nisan 2011
Yönetmen : Denis Villeneuve
Senaryo : Denis Villeneuve
Yapım : 2010, Kanada / Fransa , 130 dk.​

Oyuncular

Lubna Azabal (Nawal Marwan) , Mélissa Désormeaux-Poulin (Jeanne Marwan) , Maxim Gaudette (Simon Marwan) , Rémy Girard (Notary Jean Lebel) , Abdelghafour Elaaziz (Abou Tarek) , Allen Altman (Notary Maddad) , Mohamed Majd (Chamseddine) , Nabil Sawalha (Fahim) , Baya Belal (Maika)

İkiz kardeşler Jeanne ve Simon annelerinin son arzusunu yerine getirmek üzere, karışık aile kökenlerini araştırmak için Orta Doğu'ya giderler...

Wajdi Mouawad'in büyük övgüyle karşılanan oyunundan uyarlanan film nefreti ve aşkı savaş ikileminde ele alıyor.

[FLASH]http://www.traileraddict.com/emd/32225[/FLASH]​

amidi

Doçent
Reaksiyon puanı
8
incendies2010dvdrip.jpg

Bazı filmler vardır ki film sonuna kadar sizi içine alır istesenizde filmin yörüngesinden çıkamazsınız.Yorgun olsanız bile filmin sonunu görmeden bırakmak istemezsiniz.Ve evet son,bir çok filmin sonunu az çok tahmin edebilirsiniz filmin akışından ancak iddia ediyorum ki şayet bu filmin sonunu herhangi bir yerden duymamış veya okumamışsanız kesinlikle hiç beklemediğiniz bir son sizi bekliyor.Öyle ki filmin sonu bağlanırken sadece ekrana bakıyorsunuz ve Nawal ın sözlerini koltuğa kitlenmiş bir şekilde dinliyorsunuz.Sizi bilmem ama filmin sonu beni fazlasıyla bir etkiledi.Bir an sanki tüm muhakemi kaybettim gibi oldum izleyen bir çok arkadaş benimle hemfikirdi...

Filmin konusu hakkında kısaca şunu söyleyebilirim:Annelerini ölümünden sonra annelerinin bıraktığı mektuplar ışığında kendi kökenlerini aramak isteyen iki kardeş olan Jeanne ve Simon un ortadoğu ekseninde atıldıkları acımasız bir iz sürümü ve sonunun bağlandığı gerçeklik....Sonrası savaşın acımasızlığı,ve sevginin nefrete nasıl galip geldiğinin bir izdüşümsel gösterisi...

2011 için Yabancı Oscara aday filmlerden biriydi.Bilindiği gibi Oscar Heavnen filmine gitti bu dalda.Bu sene Oscara aday olan ve kazanan tüm filmleri yanlış olmazsam izledim.Yabancı dalda aday olan filmlerin de hepsini izledim.Açık söylemem gerekirse bana göre bu alanda Oscarı Heavnen den ziyade bu film almalıydı.Evet Heavnen inde hakkını yemeyeyim ama bu film kadar değildi.Belki de ortadoğu eksenli,Lübnan baz alınarak konunun tarihsel irdelemesi yapılıyor ve Hristiyan falanjistlerin giriştikleri katliamlarada değiniyor bundan dolayı Oscarda elenmiş olabilir.Filmin nerdeyse tümü Lübnanda geçiyor kullanılan sahneler doğal ortam sahneleri ve mükemmel diyebilirim.Başta Nawal ı oynayan Lubna Azabal olmak üzere mükemmel bir oyunculuk ve yönetim filme hakimdi.

Benim çok fazla beğendiğim bir yapım izlemeyen arkadaşlar şayet içinde nefret ile beraber bir hoşgörünün olduğu acı bir sonda biten bir film izlemek isterlerse mutlaka bu filmi kaçırmasınlar.Dublajı var mı bilmiyorum ama kesinlikle orjinal dilde izleyin.Benim arşivimde yerini aldı.
İyi seyirler

İmdb:8.2/10 (5.154 oy)

Sinemalar:6.2/10 (104 oy,107 kullanıcının favori filmi)

Benim oyum:9/10

c0lin

Profesör
Reaksiyon puanı
5
korsana hayır indirme yok ayıp ayıp legal bi forumda yakışıyormu hiç ? o değilde başlık hoşuma gitti. :D