Yani bunun son derece normal olduğunu mu söylüyorsunuz.12 yaşta bir şey var ergenliğe girip bir anda zirvelerine uçuyorsun. Bende 12 yaşımda ergenliğimin zirvelerindeyken ölmekten başka bir şey istemiyordum. %70'i falan geçiyor sonra, veya alışıyorsun bilmiyorum.
Yani evet o da var. Ama zaten bu his yaklaşık 5-6 aydır var. Yani o dediğinizle bir ilgisi yok.Haberler takip ediyorsan hepimizde var o his. Gidip yardım etme hissi yerinde duramamak. Ama gitsem de ne vincim var ne araç gerecim var keşke ekipmanım olsa da yardım edebilsem.
Dediğiniz gibi . Bence artık hayata bakış açımı değiştirme zamanı geldi. Avdan avcı olma zamanı.Hayatında senin üzerine baskı kuran ve iyiliğini istemeyen insanlar ile aramı tamamen kapat. Başkalarının söylediği şeyleri yaptıktan sonra pişmanlık duyuyorsan o işi yapmayabilirsin. Artık vakit dikbaşlı asi olma vakti.
İstisnai bir durum olmadığı sürece evet. İstisnai durumdan kastım ağır travmalar falan.Yani bunun son derece normal olduğunu mu söylüyorsunuz.
Tamamdır teşekkürler hocam.İstisnai bir durum olmadığı sürece evet. İstisnai durumdan kastım ağır travmalar falan.
Ben yapmıyordum ve bende de oluyordu?Mastürbasyon yapma.
Yapsın hocam neden yapmasın ya, dozajında tutarsa stresini daha çok azaltır.Mastürbasyon yapma.
Sağlığa zararlı olduğu biliniyor. Vücut gerektiğinde kendi atıyor. Ayrıca psiklojik olarak hiç iyi değil.Yapsın hocam neden yapmasın ya, dozajında tutarsa stresini daha çok azaltır.
Normal. Mutlu olmaya çalış. Seni üzen kişi ve ortamlardan uzak dur. Kendini eksik ve yetersiz görme. Müzik dinle. İlber Ortaylı'yı takip et.Arkadaşlar içimde kötü bir his var. Pişmanlık ve üzüntü karışımı. Ama bu hissi nasıl tanımlayacağımı bilmiyorum. Yaşı 12. Ergenlikten olabilir mi?
Dostum haklısın.Hayatında senin üzerine baskı kuran ve iyiliğini istemeyen insanlar ile aramı tamamen kapat. Başkalarının söylediği şeyleri yaptıktan sonra pişmanlık duyuyorsan o işi yapmayabilirsin. Artık vakit dikbaşlı asi olma vakti.
Hiç sevmem. Kesinlikle yapmayacağım şeyler arasında ilk sırada yer alır. Hiç de yapmam.Mastürbasyon yapma.
Psikolojik olarak kötü dediğiniz durum günde 3-4 kez yapan insanlar için, ki öyle insanlarla tanıştığımdan biliyorum. Haftada bir yapmanın sağlığa ve psikolojiye bir zararı olmadığını düşünüyorum.Sağlığa zararlı olduğu biliniyor. Vücut gerektiğinde kendi atıyor. Ayrıca psiklojik olarak hiç iyi değil.
Evet haftada 1 yapmanın bir zararı yok. Zaten cinsel içerikli şeyler izlemeden haftada 1 yapan kişi bağımlı da olmaz.Psikolojik olarak kötü dediğiniz durum günde 3-4 kez yapan insanlar için, ki öyle insanlarla tanıştığımdan biliyorum. Haftada bir yapmanın sağlığa ve psikolojiye bir zararı olmadığını düşünüyorum.
Haftada 1 yapılmali zaten. Testesteron seviyen hep peakta kaliyor. Ozellikle spor yapiyorsan kesinlikle ya birakmalisin ya haftada 1.Psikolojik olarak kötü dediğiniz durum günde 3-4 kez yapan insanlar için, ki öyle insanlarla tanıştığımdan biliyorum. Haftada bir yapmanın sağlığa ve psikolojiye bir zararı olmadığını düşünüyorum.
Zaten her hafta düzenli olarak spor yaparım. Sadece uykuda kendi kendine oluyor. Onun dışında hiçbir şekilde yapmıyorum. Not: Konu mastürbasyon sağlığına döndü.Haftada 1 yapılmali zaten. Testesteron seviyen hep peakta kaliyor. Ozellikle spor yapiyorsan kesinlikle ya birakmalisin ya haftada 1.
Kötü hisleri kötü düşünceler tetikler. Onlardan kurtul.Arkadaşlar içimde kötü bir his var. Pişmanlık ve üzüntü karışımı. Ama bu hissi nasıl tanımlayacağımı bilmiyorum. Yaşı 12. Ergenlikten olabilir mi?
Hocam zaten bende size nasıl kurtulacağımı sordum.Kötü hisleri kötü düşünceler tetikler. Onlardan kurtul.
Aklına olumlu şeyler getireceksin. Kuşlar, Böcekler, Çiçekler gibi.Hocam zaten bende size nasıl kurtulacağımı sordum.
Ben ergenliğe 11 yaşımda girmiştim şuan 14 yaşındayım ve 11 yaşındayken bende böyle sorunlar yaşıyordum size tavsiyem lego yapın oynayın gerçekten çok faydası oluyorArkadaşlar içimde kötü bir his var. Pişmanlık ve üzüntü karışımı. Ama bu hissi nasıl tanımlayacağımı bilmiyorum. Yaşı 12. Ergenlikten olabilir mi?
Bağımlıları için demiştim zaten. Zararlı bir alışkanlık ve bırakması da zor.Psikolojik olarak kötü dediğiniz durum günde 3-4 kez yapan insanlar için, ki öyle insanlarla tanıştığımdan biliyorum. Haftada bir yapmanın sağlığa ve psikolojiye bir zararı olmadığını düşünüyorum.
Bırakmak imkânsız gibi biyolojik birşey bu gayet normal. Düzenli ilişki olduğunda yapmak zaten anlamsız olur. Aralıklı zamanlara ayrılabilir belki. Ama sıkıntının bundan olduğunu düşünmüyorum.Bağımlıları için demiştim zaten. Zararlı bir alışkanlık ve bırakması da zor.