İçim Rahat Değil

crazysharky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba

Ben sınava hazırlanan bir öğrenciyim(YGS-LYS) ve daha önce çalışanlar biliyordur ki sinav için yaz çok onemli bugüne kadar (neredeyse)hiç orucumu aksatmadim .(13 yaşından beri tutuyorum.) Ancak şu an çalışmamı çok fazla etkilediği gerekçesiyle tutmak istemiyorum . Yıl içerisinde kazasını yapmak istiyorum . Birkaç yerde bunu araştırdım . İlk Muslumanlar savaşta bile oruç tutuyorlarmis. Ya kısaca içim rahat değil tutmak istiyorum aslında ama temelim aşırı iyi degil ve ayrıca rakiplerin aklıma geliyor sürekli hedefim ilk 5000 sizin de bu konu hakkında fikirlerinizi almak istiyorum belki ramazanda verimli çalışma teknikleri falan olan vardır. ☺️

Sx105rRomules

Profesör
Reaksiyon puanı
177
valla bizim arkadaş öğrenciymiş Finalleri varmış , bana dediki oruç tutamıyorum sınavları konsantre olamıyorum tutmuyorum dedi ,
Cübbeli ahmet hocanın açıkladıgına göre Oruç niyeti alıp Oruç tutmamak 61 gün ceza gerektirir. Niyet alınmadıgında Oruç tutmamanın Cezası yokmuş bu dünyada , 1000 günde olabilirmiş cezan 1 günde yani belli değil , Ama mazeretler kızmı önemli , eğer böyle bişey dediyse her halukarda tutmak gerekli