Soru i7 13700k ve 240mm Cooler Master Masterliquid V2

SühaZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistemimi yeni topladım ve sıvı soğutma olarak 13700k için Masterliquid v2 kullandım ancak ısı değerlerim fazla gibi görünüyor, CPU % 50 kullanım sırasında 80 dereceleri görüyor %70-80 kullanım üstünde ise 90-100 dereceleri görmesi saniyeleri buluyor. Bu bir arıza veya uyumsuzluk neticesinde mi yoksa yetersiz bir soğutma mı ? Herhangi bir overclock işlemi yapmadım. 13700k ve 13900k işlemcilerin sıcak çalıştığını biliyordum ancak bu kadarı fazla gibi geldi.

Sawgent54

Asistan
Reaksiyon puanı
18
240mm o işlemciye yetersiz..aynı işlemciyi cooler master pl360 flux ile kullanıyorum oldukça başarılı bir sıvı soğutma olmasına rağmen zar zor dengede tutuyor yük altında işlemciyi.360lık bir soğutma şart.ayrıca kasa hava akışıda önemli

tolgacem

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Maalesef bu seriler sıcak çalışıyor. 240 yerine 360'lık düşünülmeli. Ama alındıysa ve kullanacaksanız da BIOS'tan adaptive boost kısmını kapatırsanız, işlemci daha serin çalışır. Biraz max performansında törpüleme olsa da, ısı sorunu olmadan kullanırsınız.

SühaZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Maalesef bu seriler sıcak çalışıyor. 240 yerine 360'lık düşünülmeli. Ama alındıysa ve kullanacaksanız da BIOS'tan adaptive boost kısmını kapatırsanız, işlemci daha serin çalışır. Biraz max performansında törpüleme olsa da, ısı sorunu olmadan kullanırsınız.
Yanıtınız için teşekkür ederim. Kullandığım anakart asus tuf b 760. Adaptive boost kapatma imkanım var mı, yoksa sadece z seri anakartlarda mı oluyor ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

240mm o işlemciye yetersiz..aynı işlemciyi cooler master pl360 flux ile kullanıyorum oldukça başarılı bir sıvı soğutma olmasına rağmen zar zor dengede tutuyor yük altında işlemciyi.360lık bir soğutma şart.ayrıca kasa hava akışıda önemli
Teşekkürler, 360 mm bir sıvı soğutma alacağım sanırım. Kasa olarak nzxt h5 flow tercih etmiştim hava akışının iyi olduğunu duydum ancak radyatör 360 olunca kasayı da tekrardan yenilemem gerekecek bu kasa max 280 destekliyor :(

tolgacem

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Adaptive boost adı belki farklı olabilir ama kapatılır illa. Güç seçeneklerine biraz bakın işlemcinin Bios'ta, kesin verimlilik artışı olur. Biz ihtiyaç durumunda tek bloklu soğutucuyla işlemciyi biraz frenleyip kullandığımız da oldu. 5 GHz seviyelerinde çalışmaya çalıştıkça çok büyük ısı sorunu oluşuyor. Onları ayarlayabilirsiniz ya da yeni soğutucu maalesef.

SühaZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Adaptive boost adı belki farklı olabilir ama kapatılır illa. Güç seçeneklerine biraz bakın işlemcinin Bios'ta, kesin verimlilik artışı olur. Biz ihtiyaç durumunda tek bloklu soğutucuyla işlemciyi biraz frenleyip kullandığımız da oldu. 5 GHz seviyelerinde çalışmaya çalıştıkça çok büyük ısı sorunu oluşuyor. Onları ayarlayabilirsiniz ya da yeni soğutucu maalesef.
Normalde turbo frekansta oyunlarda sabit 5.2 de çalışmasına rağmen dün akşam bir render almam gerekti ve hızda 4.2 - 4.8 ghz civarına bir düşüş oldu. Şükür ki 1 ghz e yakın hızlara düşüş olmadı, throttling deniyordu sanırım o tip bir sorun olmadı. Sanırım soğutmayı değiştireceğim. Biraz araştırdım Arctic Liquid 280 veya 360 almayı düşünüyorum. Yardımınız için teşekkür ederim =)