Yardım i5-7300HQ işlemcinin GHz'si düşüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan moviie
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

moviie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarım Monster Abra A5 v9.3
i5-7300HQ // GTX 1050 Ti // 16 GB RAM.

Arkadaşlar ilk öncelikle iyi günler diliyorum. Sorunu dün fark ettim çözmeye çalıştım formlarda gezdim fakat bir türlü çözüm bulamadım sorunum ise;

Bilgisayarımın işlemci çalışma GHz'si temelde 2.50 ama bilgisayar boşta iken 3.0 - 3.1 civarlarında çalışıyor fakat oyuna girdiğimde işlemci GHz'si bir anda 2.48 - 2.49 arasında gidip geliyor.
Sıcaklık değerlerine baktım 65-75 arası gidip geliyor.
Oyunu kapatıp işlemciye yük bindirdim sıcaklık +85 derece ve kullanım %100 oldu fakat GHz de düşme olmadı 3.40 civarlarında seyrediyordu. Bu sorun sadece oyun oynarken oluyor sebebi nedir?

işlemci boşta.

bos.PNG

Oyunda

caf.PNG

moviie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kimsenin fikri yokmu

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
iki defa attım sorun çözülmedi :(
Dostum o zaman herhangi bir sorun yok. Laptop ısındığı için güç açmıyor. Oyunda düşük GHz çalışmasının sebebi ısıdan kaynaklı.

Bilgisiyarın içini açıp termal macun yeniler fan ve hava deliklerini temizlersen sorun çözülcektir.

moviie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum o zaman herhangi bir sorun yok. Laptop ısındığı için güç açmıyor. Oyunda düşük GHz çalışmasının sebebi ısıdan kaynaklı.

Bilgisiyarın içini açıp termal macun yeniler fan ve hava deliklerini temizlersen sorun çözülcektir.
Isıdan dolayı değil ve termal macunu sorun yaşanmadan önce 1 ay önce değişmiştim sorun çıktıktan sonra da değiştirdim. Attığım fotoğrafta da görünüyor 58derece de pc :|

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Isıdan dolayı değil ve termal macunu sorun yaşanmadan önce 1 ay önce değişmiştim sorun çıktıktan sonra da değiştirdim. Attığım fotoğrafta da görünüyor 58derece de pc :|
Peki hocam peki oyunda fps düşüşü yada drop varmı ?

moviie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki hocam peki oyunda fps düşüşü yada drop varmı ?
fps öyle çok düşmüyor fakat çok az da olsa drop giriyor benim tek isteğim işlemci mhz sini arttırmak neden bütün oyunlarda düşüyor çok saçma

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
fps öyle çok düşmüyor fakat çok az da olsa drop giriyor benim tek isteğim işlemci mhz sini arttırmak neden bütün oyunlarda düşüyor çok saçma
Ayarlarda güç ve pil kısmına girerek oradan performans moduna almadıysan onu yap.

Sıcaklık değerlerine bakılınca işlemcinin tam yük altında çalışmaması normal. Stres testi zaten işlemcinin %100 ünü kullanarak çalışması için tasarlanan program. Bunu göz önünde bulundurunca 3.40GHz de çalışması normal.

moviie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayarlarda güç ve pil kısmına girerek oradan performans moduna almadıysan onu yap.

Sıcaklık değerlerine bakılınca işlemcinin tam yük altında çalışmaması normal. Stres testi zaten işlemcinin %100 ünü kullanarak çalışması için tasarlanan program. Bunu göz önünde bulundurunca 3.40GHz de çalışması normal.
Nihai performas modu açık ve ayarlarında da minimum ve maximum değerler %100.
İşte sorun da burda işlemcim yük altında veya boşta 3 küsür ghz lerde geziyor ama oyunda neden 2.49 a düşüyor ve ısınmadığı halde

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Nihai performas modu açık ve ayarlarında da minimum ve maximum değerler %100.
İşte sorun da burda işlemcim yük altında veya boşta 3 küsür ghz lerde geziyor ama oyunda neden 2.49 a düşüyor ve ısınmadığı halde
Hocam ihtiyaç duymuyor demekki. Boşta 3GHz de sürekli çalışmaz anlık işlem kaynaklı yükselme olur o kadar. Hep 3GHz hızında çalışıyorsa boşta o zaman teknik servisiniz ile irtibata geçmenizde fayda var.

moviie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam ihtiyaç duymuyor demekki. Boşta 3GHz de sürekli çalışmaz anlık işlem kaynaklı yükselme olur o kadar. Hep 3GHz hızında çalışıyorsa boşta o zaman teknik servisiniz ile irtibata geçmenizde fayda var.
üstad valla sorunuma pek çözüm olmadı ama teşekkürler genede yardımcı olmaya çalıştığın için fakat nihai performans modunda işlemci kullanımı %100 olduğu için sürekli yüksek ghz de kullanıyor %15 e çekince düşüyor 2 küsür ghz ye

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
üstad valla sorunuma pek çözüm olmadı ama teşekkürler genede yardımcı olmaya çalıştığın için fakat nihai performans modunda işlemci kullanımı %100 olduğu için sürekli yüksek ghz de kullanıyor %15 e çekince düşüyor 2 küsür ghz ye
Teşekkürler hocam, elimden internet üzerinden bu geldi. Oyun oynama sırasında drop olmuyorsa laptop bilerek yapıyor olabilir.

moviie

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkürler hocam, elimden internet üzerinden bu geldi. Oyun oynama sırasında drop olmuyorsa laptop bilerek yapıyor olabilir.
Evet doğru söylüyorsunuz fakat benim amacım madem ısınmıyor yüksek frekansda çalışıp daha çok performans vermesi araştırayım birazcık daha :)