i5 4590+ddr 4 8 gb ram vs i3 8100+ddr4 8 gb ram

Glenkee

Asistan
Reaksiyon puanı
42
i5 4590 alsam 2.elden daha ucuza gelir ama ddr 3 sıkıntı çıkarır ilerde diye düşünüyorum.İ3 lü sistem 150 tl daha pahalı olucak siz ne dersiniz?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Tıkırında çalışır DDR3 sıkıntı çıkarmaz. Geleceğe yönelik İ3 almak istiyorsan al.

Ama unutma geleceğe yönelik diye İ3 sistem toplarsan bir bakmışsın teknoloji uçup gitmiş kullandığın anakart ve işlemcileri isteklerini karşılamıyor yeniden sistem dizmeye kalkışmışsın.

Bu arada işlemci al amma ikinci el anakart almaya kalkışma.

Glenkee

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Tıkırında çalışır DDR3 sıkıntı çıkarmaz. Geleceğe yönelik İ3 almak istiyorsan al.

Ama unutma geleceğe yönelik diye İ3 sistem toplarsan bir bakmışsın teknoloji uçup gitmiş kullandığın anakart ve işlemcileri isteklerini karşılamıyor yeniden sistem dizmeye kalkışmışsın.

Bu arada işlemci al amma ikinci el anakart almaya kalkışma.
Doğru bence de anakartı sıfır almalıyım. Bazı ürünleri güzelce kargolamadan yolluyolar sonra ürün vasat oluyor.Bişey daha sorucam benim bir bilgisayarım var oyun falan oynuyorum.Bu pcyi de en eski bilgisayarımın kasasını kullanarak upgrade edicem.300 w psu yu değiştirmeme gerek yok bence çünkü eskiden kullandığım işlemci de 65 w i3 8100 de 65 w ekran kartına zaten gerek yok belki ilerde takarım.Birde eski 500 gb hdd yi kullanıcam sıkıntı olur mu?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Oyun bilgisayarı diyorsan Ekran kartın üst modeldir zannimce yada bir güzelinden ekran kartı almayı düşünüyorsun.

Güçlü ekran kartı çok güç çeker. Güç kaynağın yetmez sonrada Bilgisayar bir anda kapanır.
Kapanmasa bile bir bakarsın Güç kaynağından dumanlar çıkar.

Eski HDD tıkırında çalışıyorsa kullanırsın ama işletim sistemi kurulumunu 120 gb SSD alıp ona kurarsan sistem daha sağlıklı olur. HDD yi yedek disk gibi kullanırsan sana iyi olur

Glenkee

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Oyun bilgisayarı diyorsan Ekran kartın üst modeldir zannimce yada bir güzelinden ekran kartı almayı düşünüyorsun.

Güçlü ekran kartı çok güç çeker. Güç kaynağın yetmez sonrada Bilgisayar bir anda kapanır.
Kapanmasa bile bir bakarsın Güç kaynağından dumanlar çıkar.

Eski HDD tıkırında çalışıyorsa kullanırsın ama işletim sistemi kurulumunu 120 gb SSD alıp ona kurarsan sistem daha sağlıklı olur. HDD yi yedek disk gibi kullanırsan sana iyi olur
yok bu bilgisayar iş için zaten ana bilgisayarla çalışırken bununla da araştırma yapıcam.O yüzden intel uhd 630 bana yeter.Video izlerken kasma yapmasın yeter

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Araştırma yapmak için bence çok pahalı. Yerine olsam çalışır durumda ucuza Core 2 Duo kasa alırdım. SSD ekleyip win 8.1 yazdımmı Win 10 dan bile hızlı pc olurdu internetten araştırma için.

Hatta daha da ileri Gidip LİNUX mint felan kurarım. Virüs filan derdim de olmazdı

Glenkee

Asistan
Reaksiyon puanı
42
Araştırma yapmak için bence çok pahalı. Yerine olsam çalışır durumda ucuza Core 2 Duo kasa alırdım. SSD ekleyip win 8.1 yazdımmı Win 10 dan bile hızlı pc olurdu internetten araştırma için.

Hatta daha da ileri Gidip LİNUX mint felan kurarım. Virüs filan derdim de olmazdı
Hocam arada 1 elde pubg mobile gireriz be