İ5 4200m işlemci 2 çekirdek görüyor acil yardım

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
4 çekirdekli diye geçen işlemcin 2 çekirdek kullanıyor ve bunu 4 çekirdek kullanmam gerekiyor çünkü oyunlarda gerçek anlamda 180 fps fark yapıyor yani bi oyunda normalde 210 220 oynarken aynı özellikli pc benim pc 30 40 fps bunun çekirdekten kaynakladığını süşünüyorum çünkü bütün ayarları performans için ekran kartı işlemci güncel msconfig ayarı hepsini denedim bi forumda mobil işlemci olduğu için 2 çekirdek sanal gibi bişey okudum ama bu nasıl oluyor gerçekten yardıma ihtiyacım var yardım ederseniz çok sevinirim
İ5 4200m intel core
8gb ram
2gb ekran kartı (nvidia gt740m)
64bit

Dentist23

Doçent
Reaksiyon puanı
165
İşlemciniz 2 gerçek 2 sanal çekirdeğe sahip. Gerçek 4 çekirdekli bir işlemci değil. Tüm gücünü kullandığına emin olabilirsiniz. Sizin işlemciye müdahaleniz söz konusu değil. Yapacağınız tek şey işlemci ısı değerleri normal mi ona bakmak. Anormal ısılara çıkıyorsa ısıdan dolayı performans kaybı yaşarsınız.

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Cpu sıcaklığı en fazla oyunda 70 santigrat derece normalde 35 faln oyun açık 70 kapatır kapatmaz soğuyor ve termal macun değişimi yaptım acaba neden böyle yapıyor?
--- Gönderi Güncellendi ---
Şimdi bi bilgisayarcıyla görüştüm i5 in böyle bir şey yapmaması gerektiğini söyledi windowsmu engelliyor acaba böyle bir durum olabilirmi

Dentist23

Doçent
Reaksiyon puanı
165
İşlemcinizin birşey yaptığı yok ki :) Siz işlemciye yoğunlaşmak yerine direk probleminizin ne olduğunu yazın sorun nedir bulmaya çalışalım.

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Oyunlarda fpsim 30 a düşüyor ve bazen pc kapanıyor

Dentist23

Doçent
Reaksiyon puanı
165
Çok yüksek ihtimal işlemcinizin sıcaklığı fazla yükseliyor fps drop yaşıyorsunuz, daha da yükselince kapatıyor kendini. Oyun içindeyken fps drop yaşadığınız zamanlarda işlemci sıcaklığınızı bir ekran görüntüsü alıp burada paylaşır mısınız.

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Bi saniye paylaşıyorum
işlemcim olduğu gibi maksimum 80 gördü ve buda sıcaklığı söyle bir durum var oyunu kapatır kapatmaz 40 a düşüyor sıcaklık anında termal macun uyguladım
7.png

Son düzenleme:

Flardryn

Asistan
Reaksiyon puanı
144
Aynı işlemci, 8 ram ve amd8750m ye sahip bir laptobum vardı. Fazla ısındığı zaman fps dip yapardı altına pervana koyup soğutarak oyun oynardım. Senin ekran kartın 740m tahminen benimkinden daha iyidir ama ısınma performansı çok etkiliyo. Ona çözüm bulursan efsane olmasa da performans artışı görürsün. Onun dışında işlemciye yapabileceğin birşey olduğunu zannetmiyorum.

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
aynen öyle 740m gt geforce ekran kartı var bilmiyorum adama sordum adam işlemcin hasar görmüş dedi ve şuan işlemci gücünü %90 na indirdi %100 ken kapanmasından dolayı fana öncelik verdi yani pc ısınmadan fan hızlanıyor ama şuan farkettim ve dün ben 40 derce alırken şuan durdukyere 50 55 civarı alıyorum benim acil bilgisayarcı değiştirmem gerekiyo soğutucu alcak param yok cok pahallı onun yerine işlemci değiştirmeyi düşünüyorum eğer kaldırma imkanı varsa i7 işlemci ona göre soğutma sistemi almayı düşnüyorum fikirleriniz neler bu konuda soğutucu almam dahamı iyi olur yoksa işlemci almammı
eskiden hp laptop vardı ve anakartını babam saolsun yaktı bişeyler yapıp cpu hızını 3.20 ghz e cıkarmıştım biossuz ve bir ton ayar yapıyodum o bu pcden kötüydü ama o bundan daha akıcıydı o ayarşları bulsam belki düzelebilir.

Dentist23

Doçent
Reaksiyon puanı
165
aynen öyle 740m gt geforce ekran kartı var bilmiyorum adama sordum adam işlemcin hasar görmüş dedi ve şuan işlemci gücünü %90 na indirdi %100 ken kapanmasından dolayı fana öncelik verdi yani pc ısınmadan fan hızlanıyor ama şuan farkettim ve dün ben 40 derce alırken şuan durdukyere 50 55 civarı alıyorum benim acil bilgisayarcı değiştirmem gerekiyo soğutucu alcak param yok cok pahallı onun yerine işlemci değiştirmeyi düşünüyorum eğer kaldırma imkanı varsa i7 işlemci ona göre soğutma sistemi almayı düşnüyorum fikirleriniz neler bu konuda soğutucu almam dahamı iyi olur yoksa işlemci almammı
laptobun islemcisi degismez. yuzde 90a neyi cektiniz anlamadim. 80 derece cok yuksek bir sicaklik kapanma ve fps dususlerinin sebebi tam olarak sicaklik. Laptobu deneyimli bir bilgisayarcida temizletip bakimini yaptirin.

Batuhan Türkeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
laptopu kendim temizledim bilgisayarcıya temizlettim ve oyun oynarken 80 derecenin çok normal olduğunu düşünüyorum. cpu kullanımı %100 ken %90a aldım falan dedi adam cpu ısınmadan fan devreye girsin diye yaptım dedi böylelikle bilgisayarın kapanmaz dedi ve dediği gibi oldu. işlemci niye değişmicek hem öyle ahım şahım bişey değilki bu pcye uyumlu işlemci bulursam daha iyi olur benim için 7. nesil i5 veya i7 bunların araştırmasını yaptım