Hyundai Accent 1.5 GLS vs Corsa 1.5 TD Eco. Sizce Hangisi ?

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar öncelikle araba kullanmayı az biliyorum ve ilk arabamı almak istiyorum.Araba biraz da geniş olsun aile arabası cinsinden.bu bakımdan hyundai iyi. ama 1.5 dizel olması bakımından da corsa iyi gibi geliyor.
2 araç arasında tercih yapacağım.ikisini de araştırdım ama yinede bir tavsiye almak istiyorum.

1.Araç:
2000 Model Opel Corsa Dizel 123000 km

2.Araç:
1998 Hyundai Accent 1.5 GLS 70.000 Km
kilometresinin orijinal olduğu yazıyor ama yine de baktırmak lazım.

Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.

jonjon

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
54
Dostum fiyatı arttır az, bu modele bak gayet sorunsuz ve konforlu araçlardır..

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Toyota Corolla'yı tek geçerim arkadaşın verdiği arabadan bizim arkadaşta var 200 Bin kilometrede ama taş gibi gidiyo :) Bizde de var 2001 model Corolla gerek yakıt tüketimi olsun gerek kalitesi uzun ömürlülüğü olsun 10 numara :) Sadece biraz dar ama kasa özelliğinden dolayı :)

bican

Asistan
Reaksiyon puanı
3
opelden vazgeçme hyundai nin masrafı opele göre fazla olur opel sorunsuz araçtır.ikisi arasında kaldıysan 1.şıkkın daima opel olsun motoru sağlam atik vazgeçme

orcunkaan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tabiki sen bilirsin accent 8500 tlden fazla etmez. 1999 model carismada bakabilirsin eğer temiz kullanıldığını bildiğin bir araba bulabilirsen 400000km garantisi var motorun. ayrıca corolla'da iyi bir seşim olabilir. illaki ikisinden birisiyse corsa al. peynir tenekesine (accent) binmekten daha iyidir.

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Tavsiyeler için teşekkürler. Şimdilik bütçe 11.000 e kadar . Ama kaçırılmayacak bir fırsat olursa üstüne kredi filan çekebilirim.
Corolla'nın konforuna diyeceğim yok. Corolla 1.6 (hangi model olduğunu bilmiyorum) kullanan bir arkadaşım çok yaktığından şikayetçi idi. Buna lpg taktırsak yakıt olayı çözülürmü acaba.?

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Tavsiyeler için teşekkürler. Şimdilik bütçe 11.000 e kadar . Ama kaçırılmayacak bir fırsat olursa üstüne kredi filan çekebilirim.
Corolla'nın konforuna diyeceğim yok. Corolla 1.6 (hangi model olduğunu bilmiyorum) kullanan bir arkadaşım çok yaktığından şikayetçi idi. Buna lpg taktırsak yakıt olayı çözülürmü acaba.?

Hocam bizde 1.6 VVT-i motor var 50 Litreyle şehir dışı 600-650 arası gidiyor klima açık şekilde :) Kullanım şartları da yolun neredeyse tamamında 120 civarı ve üstü giderek :) Erzincandan Kırıkkale Yağlıya kadar gidebildik öyle söyleyim :)

jonjon

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
54
Dostum ilandaki araç izmirde ve 102 binde tüp yok ilan yeni araca bi baktır tanıdık usta varsa, tüple bedava gezersin bu araçla 98,99 focusta olabilir bunu fiyatına biraz araştırmak lazım ..

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Araçların ikisi de İzmirde, senin de İzmirde yaşadığını düşünerek yazalım..
Opelin avantajı İzmir trafiğinde manevra ve park sorunu olmaması diyebiliriz.
Hyundai ise (Türkiye genelinin tersine) İzmirde hem bakım, hem de yedek parça anlamında çok fazla alternatifi olması. Sırf Bornovada en az 15 tane Japoncudan yedek parça bulabilirsin uygun fiyata.
Ama (kendi adıma) Opel Astra'da düşün derim. Senin verdiğin fiyat aralıklarında güzel arabalar var. Corsa'dan iyidir bence..

Elindeki paraya çok az gözüyle bakma bence. Diğer markalar düşünürsen Toyota,Honda,Audi80 gibi alternatiflerin var. Son olarak "ben al-satçı değilim. Yıllarca adam gibi bir arabaya binmek istiyorum" dersen 1999-2000 model Mitsubishi Carisma bile düşün derim.. (Mitsubishi'de yetkili servisle samimi olmadıkça güzel modeldir..)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Opel Corsa daha iyi seçim olsa da arkadaşlara ben de katılıyorum. Corolla daha iyi bir seçim olabilir :)

mc92001

Doçent
Reaksiyon puanı
16
merak ettim mitsubishi carisma'lara bakıyorum şimdi. :)

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
merak ettim mitsubishi carisma'lara bakıyorum şimdi. :)

2 yıl kadar önce o zamanlar kullandığım arabamla kaza yapmıştım. Servise bıraktığımda tanıdık rent a car firması sormuştum servis müdürüne.. Böyle durumlar için yedekte otomobil bulundurduklarını, istersem uygun bir ücrete kiralayabileceklerini söylediler.
Açıkçası o an başka alternatifim olmadığı için "tamam" dedim ve aracı aldım.
O gece yaklaşık 200 km yol yapacaktım ve acaip önyargılı geçmiştim direksiyona.
Ama daha yolun yarısına gelmeden sevdim.
Yaklaşık 15 gün boyunca her zamanki yolculuklarda bana eşlik etti.
Bana sorarsan en azından test sürüşü yap derim.

Mitsubishi Japon markası. Ama Türkiyedeki Carisma'lar Hollanda fabrikasında Volvo ile aynı bantta üretilmiş yanlış hatırlamıyorsam.
İkinci elin nisbeten düşük olma nedeni de yakın zamana kadar Toyota ile aynı ana firmanın markası olmaları deniyor. (Toyota kadar reklamı yapılmadı. Model sayısı ve modellerdeki alternatifler Toyota kadar geniş tutulmadı.)