Bu konuyu okuyanlar

Burak Özgen

Müdavim
Katılım
13 Mart 2018
Mesajlar
1,824
Reaksiyon puanı
271
Puanları
83
Yaş
25
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinede Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı bakan olarak ataması üzerine, Ankara kulislerinde 'yeni genelkurmay başkanı kim olacak' tartışması başladı.
akar_16_9_1531166589.jpg
Eski teamüller, Genelkurmay Başkanlığı görevinin boşalması durumunda, bu göreve Kara Kuvvetleri Komutanı'nın vekaleten bakmasını, ilk Yüksek Askeri Şura toplantısında da, eğer görev süresi açısından bir sıkıntısı yoksa, Genelkurmay Başkanlığı'na asaleten atanmasını içeriyordu. Ancak Erdoğan'ın yeni sistemde yemin ettiği gün çıkarılan KHK ile, tüm devlet kurumlarının ve bakanlıklarının olduğu gibi, Genelkurmay Başkanlığı'nın mevcut yasası da değiştirildi.
YAŞAR GÜLER ÖN PLANA ÇIKIYOR
Yeni değişiklik uyarınca, Genelkurmay Başkanı'nı belirleme ve atama yetkisi de, diğer üst düzey devlet görevlilerini olduğu gibi, Cumhurbaşkanı'na geçti. Dolayısıyla, görev süresi uygun herhangi bir orgeneral ya da oramiral'in Genelkurmay Başkanı olarak olarak atanmasının önü açıldı.
Kulislere göre ise, yeni sisteme geçilmiş olmasına rağmen teamüller bozulmayarak, Yaşar Güler'in Genelkurmay Başkanı olarak atanabileceği konuşuluyor.

Kaynak:Sabah
 

Frankresh

Asistan
Katılım
2 Mart 2018
Mesajlar
131
Reaksiyon puanı
49
Puanları
28
Umarım Şanlı Türk Ordusu güvenilir bir kişiye emanet edilir.
 
Üst