Hükümetin israfları hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
korkunç bir israf var devletimizin tarihinde bu kadar israf olmamıştır

her şeyden verginin vergisi adı altında haraç kesiliyor

ama konu simit saraylarına demirörenlere geldiğinde kesenin ağzı sonuna kadar açılıyor

bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz gerçekten israf edildiğine inanıyormusunuz ?

yoksa itibardan tasarruf olmazmı

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Ohoooo biz büyük devletiz hocam. Büyük devletler böyledir. Öğren de gel.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Simit sarayı alınmadı ki veya borcu ödenmedi neyi israfmış onun ? Veya Demirörenlere ne yapıldı devlet bütçesinden israf olacak ?
Bİr ara Ziraat simitsarayının borcunu ödeyip hisselerini alalım diye düşünmüş (Bu olay zirrat bankası müdürünün insiyatifinde kar zarar olarak ticari olarak düşünüp karar verirler) ama sonradan vaz geçtiler.
Ayrıca İtibar ile bu söylediklerinin ne alakası var onun hiç anlamadım. Çok alakasız söylediklerin itibar ile.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Simit sarayı alınmadı ki veya borcu ödenmedi neyi israfmış onun ? Veya Demirörenlere ne yapıldı devlet bütçesinden israf olacak ?
Bİr ara Ziraat simitsarayının borcunu ödeyip hisselerini alalım diye düşünmüş (Bu olay zirrat bankası müdürünün insiyatifinde kar zarar olarak ticari olarak düşünüp karar verirler) ama sonradan vaz geçtiler.
Ayrıca İtibar ile bu söylediklerinin ne alakası var onun hiç anlamadım. Çok alakasız söylediklerin itibar ile.
Demirören'e ziraat bankası yuzmilyonlar verdi hürriyeti vb alsın diye

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Demirören'e ziraat bankası yuzmilyonlar verdi hürriyeti vb alsın diye
Hayy Allahım bu nasıl bir bakış açısıdır :) Babasının hayrına mı verdi sanki. Faizli kredi olarak vermiştir. Konuyu nereye getirmeye çalışıyon karşılıksız ödemesiz mi vermiş demek istiyon. Veya Demirören grubu parayı geri mi öndememiş ne yani .
Sonuçta bir banka Ziraat. Karşılığında Teminat gösterirse krediyi verirler ve Demirören grubu krediyi ödemezse satın aldığı yere veya teminata el konulur banka tarafından bu kadar basit.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Hayy Allahım bu nasıl bir bakış açısıdır :) Babasının hayrına mı verdi sanki. Faizli kredi olarak vermiştir. Konuyu nereye getirmeye çalışıyon karşılıksız ödemesiz mi vermiş demek istiyon. Veya Demirören grubu parayı geri mi öndememiş ne yani .
Sonuçta bir banka Ziraat. Karşılığında Teminat gösterirse krediyi verirler ve Demirören grubu krediyi ödemezse satın aldığı yere veya teminata el konulur banka tarafından bu kadar basit.
ziraat bankası tarım ve çiftçilerin bankasıdır

bir sürü ihtiyacı olan çiftçi borcunu ödeyemediği için traktörlerine haciz gelirken
ziraat bankasının demirörene devasa miktarda para vermesi ne kadar doğru ?

1 milyar tl ye yakın para verilmiş hürriyeti satın alsın diye

normalmi bu ?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
ziraat bankası tarım ve çiftçilerin bankasıdır

bir sürü ihtiyacı olan çiftçi varken ziraat bankasının demirörene devasa miktarda para vermesi ne kadar doğru ?
Açtığın konu ney geldiğin konuya bak şimdi gene kıvırıyorsun. Saçmalıyon doğruları söyledikçe konuyu başka yere çekiyon.
Ziraat bankası sonuçta banka. Teminat gösterene sabit geliri olana her zaman kredi verir.
Kredi almanın şartları vardır. Daha önceki ticari ödemeleri nasıl veya aldığı krediyi ödeyebilir mi ona bakılarak verilir. Teminat göstersin veya kefil bulsun Ziraat bankasından kredi alamıyacak çifçi yoktur.
Ama aldığı krediyi ödemezse teminatına banka el koyma yetkisine sahiptir onada bir şey diyemem.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Açtığın konu ney geldiğin konuya bak şimdi gene kıvırıyorsun. Saçmalıyon doğruları söyledikçe konuyu başka yere çekiyon.
Ziraat bankası sonuçta banka. Teminat gösterene sabit geliri olana her zaman kredi verir.
Kredi almanın şartları vardır. Daha önceki ticari ödemeleri nasıl veya aldığı krediyi ödeyebilir mi ona bakılarak verilir. Teminat göstersin veya kefil bulsun Ziraat bankasından kredi alamıyacak çifçi yoktur.
Ama aldıyı krediyi ödemezse teminatına banka el koyma yetkisine sahiptir onada bir şey diyemem.
ne saçmalaması konu israf

ziraat sadece küçük bir örneği teşkil ediyor

sen tarım bankasının tarımla alakası olmayan demirörene 1 milyar tl ye yakın kredi vermesini normal görüyorsan diyecek yok sana

bu açıkça israftır bu hükümet döneminde olmuştur

madem bu hükümet simitsarayında ziraat bankasını durdurabiliyor o zaman demirören olayındada durduracaktı durdurmadı israfa ortak oldu

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
ne saçmalaması konu israf

ziraat sadece küçük bir örneği teşkil ediyor

sen tarım bankasının tarımla alakası olmayan demirörene 1 milyar tl ye yakın kredi vermesini normal görüyorsan diyecek yok sana

bu açıkça israftır bu hükümet döneminde olmuştur

madem bu hükümet simitsarayında ziraat bankasını durdurabiliyor o zaman demirören olayındada durduracaktı durdurmadı israfa ortak oldu

Ya daha sen israfın anlamını bilmiyorsun saçma sapan konuşuyorsun.
İsraf, kelime anlamı olarak, “sahip olduğumuz bir şeyi yok etmek, zayi etmek, dine veya dünyaya meşru bir faydası olmayacak şekilde gerektiğinden daha fazla kullanmak ya da harcamak”tır
Burda Ziraat bankası parayı yok etmiş gibi konuşuyorsun. Sen kredi vermenin mantığını bilmiyon heralde ? Banka 1 Milyar TL verir 1.2 Milyar TL olarak o parayı geri alır faiz oranı vardır vade farkı vardır. Bana bu yapılanda israf var diyebilmen için devlet 1 milyar vermiş sonradan sen ödeme yapma para sende kalsın demesi flan lazım. Harbi harbi bazen muhalif olmaktan görün kör mantığın kilitli flan gibi geliyor bana hee. DÜşünmeden taşınmadan mı yazıyon bu konuları nedir.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Bankaların son zamanlardaki "görev zararlarını" biliyor musunuz gençler?

Soğuk su içilen neler neler var.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bankaların son zamanlardaki "görev zararlarını" biliyor musunuz gençler?
Görev zararı ayrı bir konu.
Sen bana üstte açılan konu ilgili söylermisin. Yasal olarak hangisi yanlış veya israf ? Bu söylenenlerin devletin itibardan tasarruf olmaz konusu ile ne alakası var söylermisn ?

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Görev zararı ayrı bir konu.
Sen bana üstte açılan konu ilgili söylermisin. Yasal olarak hangisi yanlış veya israf ? Bu söylenenlerin devletin itibardan tasarruf olmaz konusu ile ne alakası var söylermisn ?

Devlet bir şekilde yatırıma para ayırmalı, para harcamalı ki şirketler de ayakta kalsın. Ekonomik döngü sağlansın. İsraf olacak konular vardır, tartışılır. Burada bunları yazmanın bir anlamı yok. X desem karşı çıkacaksın güzel kardeşim. :)

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
İsraf olacak konular vardır, tartışılır. Burada bunları yazmanın bir anlamı yok. X desem karşı çıkacaksın güzel kardeşim.
Ben X veya Y diye ayrı konulara gir demiyorum. Bu konun altında yazılan olay nedir yorumun görüşün nedir ? Başka düşüncen varsa başka konu açabilirsin.
Demirören gruba Ziraat bankası kredi veremez yasal mevzuat var ve bu para israf olmuştur ziyan olmuştur diyebilirmisin. Veya bu paranın itibar ile şu alakası vardır anlatayım dermisin.
Ziraat bankası çifçinin bankası demiş arkadaş. Kredi şartlarını sağlayan teminatı olan geçmiş borçlarını zamanında ödemiş hangi çifçiye kredi varmemiş Ziraat bankası. Veya illaha çifçiye kredi verecek diye bir kural mı var ? Ben istersen ihtiyaç kredisi adı altında Ziraat bankasından 100 bin TL çekerim 120 bin TL geri ödemeli gider pavyonda yerim devleti veya Bankayı ne ilgilendirir. Kredi taksit günü geldimi o benim sorunum donuma kadar banka alırmı veya malıma haciz mi gelir flan.
Yani anlatmak istediğim Sardaukar gene başlığı boş içi boş konu açıyor. Ordan kıvırıp saçma sapan yere çekiyorsunuz konuyu gene.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Ben X veya Y diye ayrı konulara gir demiyorum. Bu konun altında yazılan olay nedir yorumun görüşün nedir ? Başka düşüncen varsa başka konu açabilirsin.
Demirören gruba Ziraat bankası kredi veremez yasal mevzuat var ve bu para israf olmuştur ziyan olmuştur diyebilirmisin. Veya bu paranın itibar ile şu alakası vardır anlatayım dermisin.
Ziraat bankası çifçinin bankası demiş arkadaş. Kredi şartlarını sağlayan teminatı olan geçmiş borçlarını zamanında ödemiş hangi çifçiye kredi varmemiş Ziraat bankası. Veya illaha çifçiye kredi verecek diye bir kural mı var ? Ben istersen ihtiyaç kredisi adı altında Ziraat bankasından 100 bin TL çekerim 120 bin TL geri ödemeli gider pavyonda yerim devleti veya Bankayı ne ilgilendirir. Kredi taksit günü geldimi o benim sorunum donuma kadar banka alırmı veya malıma haciz mi gelir flan.
Yani anlatmak istediğim Sardaukar gene başlığı boş içi boş konu açıyor. Ordan kıvırıp saçma sapan yere çekiyorsunuz konuyu gene.

Tabii ki verebilir. Sen de ben de ihtiyaç kredisi olsun konut kredisi olsun araç kredisi olsun BİREYSEL olarak kullanabiliriz. Biz ödemezsek bankalar nezdinde kara listelere düşer, KKB tarafından puanımız çöpe döner.

@sarduakar genel bir durumdan bahsetmiş. Ben kısmen katılıyorum görüşlerine. Sizin itirazınızı da banka kredi kullanımı açısından doğru buluyorum. Ancak şu var, bireysel krediler ile ticari kredileri karıştırmayın lütfen.

Bu haberde iddia edilenlerden görüldüğü üzere size bana uygulanmayan favor'lar bir gruba uygulanmış.

Hocam benim itiraz ettiğim nokta iktidar burjuvazisi çok dar alanda ve belli zümrelerin refahını yükseltme üzerine. Ben her zaman diyorum. İsterse milyarlarca TL kredi versin ama birileri bundan faydalanıp servetine servet katıp malını katlarken halkın üzerine VERGİ koyuluyorsa lütfen bir vatandaş olarak siz de itiraz edin.

Daha geçenlerde yurt dışından getirilen bazı elektronik cihazlara AVRO (€) üzerinden EK VERGİ getirildi. Bunu da doğru bulmuyorum.

İşte burada kamu bütçe disiplini önemli bir faktör.

Birilerinin vergileri silinip barış yapılırken sana bana neden vergiler dayatılıyor.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Nasreddin hoca nın Cengiz han a gidipte halden memnunuz han ım ordunun diğer kısmını da gönder demesi gibi. Biz daha iyilerine layığız hiç bozulmayın (=