Huawei Mate 9 Alınır Mı?

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Yok, marka bağımlılığım yok cidden. Benim için güzel olan telefonun bizatihi kendisidir, kalitesi kullanılırlığı, markası ne olursa olsun. Elma hariç her marka telefon alırım. Lakin, Spen kalem Samsungdan başka hiçbir firmada olmadığı için hep note serisine takılı kaldık mecburen. O kalite ve ayarda başka bir firmanın da bunu yapamayacağını düşünürsek bizim için Samsungdan başkası hayal gibi görünüyor. :)
Note 7 patlamasaydı bu Elma'nın telefonu boştu şu an ...

Firat95

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Eğer kalemle işiniz yoksa, 7 plusta kullanılabilir bi telefon. Şahsen benim gibi 16 gb mağdurları olmazlar en azından :)

rabia1212

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Hayırlı olsun. Deneyimlerini merakla bekliyorum.

huawei-mate-9-2.jpg

Genel özellikleri olarak;

İşletim Sistemi Android 7.0 Nougat
Mobil Veri Hızı 4.5G Uyumlu
İşlemci Hızı 2.4 GHz
İşlemci Özelliği (4 x 2.4 GHz A73+ 4 x 1.8 GHz A53) + i6 co-processor
İşlemci Sayısı 8 Çekirdek
Ekran Boyu 6 inch
Kamera Çözünürlük 20 MP + 12 MP(arkasinda iki kamera mevcud)
Ön Kamera Çözünürlüğü 8 MP
Dahili Hafıza 64 GB
Desteklenen Hafıza Kartı Micro SD (256 gb ye kadar)
Mobil Ram Boyutu 4 GB RAM
4K video kaydı Var
Pil Gücü 4000 mAh
Menşei Çin
Garanti süresi 2 yıl

İzlenimlerim;
1) Öncelikle telefonu 2 aydır kullanıyorum Şuana kadar kasma donma hiçbir sıkıntı yaşamadım hatta oldukça hızından memnunum.
2) Telefonun iki adet menü seçeneği var isterseniz menü istersenızde iphone gibi her şey arayüzde mevcut.
3) İlk alışta telefon çok büyük gelmişti ama artık alıştım hatta büyük olması hoşuma gitti diyebiliriz.
4) Onun haricinde zaten kamerası özellikleri çok güzel ben gayet memnun kaldım çektiğim bütün fotoğraflar gayet güzel çıkıyor.
5) Hızından gerçekten memnunum şu ana kadar bir kere bile takılmadı hatta diğer telefonlardan daha hızlı diyebilirim. Oyun oynarken bile kasma donma olmadı.
6) Parmak izi sensörü oldukça hızlı parmağımı dokunduğum an saliseler içinde açılıyor hatta bir arkadaşımın iphone 6s i var onlar karşılaştırmıştı mate 9'un parmak izi sensörü daha hızlı açıldı.
7) Bataryası zaten 4000 mah ben telefonu çok kullanan bir insanın sürekli mesajlaşma , sosyal medya , kitap okurum ve çok oyun oynarım ona rağmen bir buçuk gün civarı dayanıyor fazla kullanmassam 2 günü buluyor sarjın bitmesi eski telefonumda günde iki kez sarja takıyordum . telefonu sarja taktığımda hızlı bir şekilde doluyor.( bir saat gibi bir civarda %100 oluyor).

Huawei-Mate-9-unboxing.jpg

Mate 9 kutusundan= Kendi orjinal sarj aleti ve kulaklığı , vip kartı (sorun yaşanırsa arıcağınız numaralar ) , garanti belgeleri , telefon, telefonun üstünde jelatini , ayrıyetten telefon kaplığı cıktı (benim kabım şeffaf değil aşağıdaki kap çıkmıştı.)

Huawei-Mate-9-Unboxing-4.jpg

Beğenmediğim özellikleri ise= Konuşma esnasında veya kulaklıkta dinlerken gayet güzel sesi çıkıyor sadece telefonun hoparlöründe son ses bir rak şarkısı tarzı yüksek sesli müzikler dinlediğimde hafif bir bozukluk oluyor bu sanırım telefonun sesi çok yüksek çıktığı içindir sesi çok hafif kısınca ses gayet güzel çıkıyor orası ayrı. belki sadece benim telefonumda olabilir :D

Ben aldığımda telefon 3,000 ' di şuan 3,400 olmuş vatanda felan . Ben media marktan aldım param biraz kısıtlı deyince müdürüyle konuştu çalısan bende 3.000 olan telefonu 2.700 ' e almıştım (alcaksanız bence sizde deyin indirim yapıyorlar) . yanında ya selfi çubuğu ya da bluetooth kulaklık hediye veriyolardı. ben bluetooth kulaklık aldım oda gayet güzel çalışıyo.

Yani kısacası tekrar alsam gene bu telefonu alırım oldukça memnunum . markası sizi yanıtmasın doğru ben bu telefona kap felan dışarıdan bulamıyorum ama kırılmaz cam kap gibi şeyleri media marktan veya internetten sipariş veriyorum. Ayrıyetten telefonun 2 yıl garantisi var medya marka gidip söyliyebiliyosunuz onlar ilgileniyo sizinle zaten ben telefona kasko yaptırdığım için hiç bir sıkıntım kalmadı. Yani telefonu markaya göre seçmeyin ben gayet memnunum bu telefonu aldığım için :D :D :D

Merak ettiğiniz özellikler olursa mesaj atabilirsiniz bilgilendirme yapabilirim.

Son düzenleme: