Html ve Aspx

EnnesUysal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Sitemde .html uzantılı sayfalar kullanıyorum, c# biliyorum ve aspden de az çok bi şeyler çıkarabiliyorum şimdi windows host alsam html ve asp yi birlikte kullanabilirmiyim ve nasıl ?

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Aspx zaten html + c# tır(#vb de var) :D
Evet windows hostta rahatlıkla kullanabilirsin. Googleden derslerine bakabilirsin. Eğer ki C# biliyorsan sorun yok ;)

EnnesUysal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım ama asıl sorumu tam anlatamadım şimdi mesala ana sayfamı .html uzantılı başka bi sayfayı .aspx uzantılı yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Anladım ama asıl sorumu tam anlatamadım şimdi mesala ana sayfamı .html uzantılı başka bi sayfayı .aspx uzantılı yapmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim

Aspx kullanıcı kontrollerinin olduğu bir sayfadır ve sunucu üzerinde yorumlanır ve çıktısı html olarak istemciye gönderilir. Eğer ki aspx olarak bir sayfa yaptıysan uzantısını html yapamassın. Fakat ayrı ayrı yapabilirsin(örnek olarak ana sayfa aspx alt sayfalardan bazıları html , aspx veya tam tersi).

EnnesUysal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hah işte bundan bahsediyorum ama bi problemim daha var mesela benim projem hazır bunu nasıl hosta transfer edebilirim ? html de direkt html css resim ne varsa kopyalıyordum bunda nasıl yapabilirim ?

DarkBB

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Bu konuda çok bilgim yok fakat ftp programları ile hosta yükleyeceksin. Örnek olarak hocamızın söylediği FileZilla programı örnek olabilir.

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
1. Öncelikle host aspx desteği verecek.
2. Sonrasında sen ilgili dosyaları derleyeceksin.
3. Host'a FTP ya da web üzeirndeki tool'lar yolu ile transfer edeceksin.

EnnesUysal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sitem de html sayfalar var sadece bi kaç sayfa aspx olacak mesela visual studio da projemi bitirdim debug edince tamam olmuş, işte buradan sonra hangi dosyaları nereye atacağım (hostda html sayfalar da var yani hepsi asp olmayacak)

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Html den hiçbir farkı yok, html i nasıl atıyorsan aspx i de öyle atacaksın. Yalnız hostingin panelinden aspx dosyalarının olduğu klasörü application'a çevirmen gerekebilir (eğer zaten öyle değilse, ya da çalışmıyorsa).

MertcanGokgoz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
C# biliyorsun o zaman asp de biliyorsun kodlar ayni zaten fark yokki dinamik sayfa tasarlamamissin hepsi bu windows sunucu al tamamdir html bir markup dil yani tarayici yorumlar server tarafli bir olay olmadigi icinde calistirir