html de dosyayı harici bir programla açma

EnnesUysal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başlıkta da belirttigim gibi html de bir dosyayı indirmeden direkt varsayılan bir programla ya da başka bir programla nasıl açabilirim ?

nomaxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
.html uzantılı bir dosyayı başka bir programda mı açmak istiyorsun tam anlayamadım ?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,980
Dosyanın nereye veya nasıl indirileceğini tarayıcı ayarları belirler. Veya sistemde o dosya türü için belirlenen uygulama işleme geçer.

EnnesUysal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır, mesela bir word belgesi var ve ben bunu <a href="ornek.docx"> örnek belge </a> seklinde yazdım tarayıcı bunu açamadıgı icin indirecek ben de diyorum ki indirmeden direkt office ile açsın bunu yapabilit miyim ?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,980
Html dosyasının kendiside önce indirilip, tarayıcı içinde açılıyor.

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
belki ajax ile yapabilirsin

Toughwolf

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tarayicilar belli programlari acmak icin belli protokoller kullanir. Ornegin linkin mailto: URI si kullaniyorsa tarayici varsayilan email programini acar. Bu linkten tanimlanmis bazi URIleri gorebilirsin ama her tarayici butun bu URIleri varsayilan olarak bulundurmaz.

Ancak html5 ile birlikte ozellestirilmis web protokolleri ekleme imkani geldi. kendi protokolunu tanimlayip belli bir programi tarayicinin acmasini isteyebilirsin. Bu durumda kullanicinin ekraninda uyari cikar, bu protokolu ekleyip eklemeyecegini sorar. Eger kullanici kabul ederse bu programi acabilirsin. Kullanici ayni zamanda iliskili programi kendi makinasinda protokolden degistirebilir. Tarayiciya registerProtocolHandler fonksiyonu ile protokol ekleyebilirsin.Nasil yapacagina bu linkten bakabilirsin.

Bazi programlar bu protokolleri yuklenirken otomatik olarak sisteme giriyorlar. Ornegin sistemde skype yukluyse callto: URI si skypei, sistemde spotify yukluyse spotify: URIsi spotifyi acar.
Eger URI shemelarini bilgisayardaki butun programlarin acmasini istiyorsan registryden ayarlamalisin.
Ayrintili bilgi: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ie/aa767914(v=vs.85).aspx

EnnesUysal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten çok teşekkür ederim toughwolf çok yardımcı oldun ve uzun zamandır böyle bilgilendirici bi cevapla karşılaşmamıştım tekrar teşekkür ederim