HTC'den Apple'a Karşı Çifte Zafer

CuMaAli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
htcden_applea_karsi_cifte_zafer13415130080_h899452.jpg

ABD’de Samsung ve Google’a karşı patent davalarında zafer kazanan Apple, İngiltere’de benzer bir davada HTC’ye yenildi. Apple, HTC akıllı telefonlarının ABD'ye nakliyatını da engellemeye çalışmış ama bu talebi hafta başında reddedilmişti.

Elektronik üreticilerinin mobil cihaz savaşları son sürat devam ediyor. İngiltere'de görülen en son patent davasında, Yüksek Mahkeme, "kaydırarak kilit açma" özelliği üzerindeki patent ihlali başvrusunda Apple'ı haksız buldu.Mahkeme, 81 sayfalık kararında, fotoğraf yönetimi ve kaydırarak kilit açma patentlerinin de dahil olduğu üç patentin ihlal edildiğine yönelik suçlamanın geçersiz olduğunu belirtti. Apple, söz konusu patentlerin HTC'nin akıllı telefon ve tabletlerinde kullanıldığını öne sürmüştü.

Mahkemenin yargıcı, HTC cihazlarında kullanılan Android 2.3 işletim sistemine (Gingerbread) dahil bir çoklu dokunmatik yazılımının patent haklarını ihlal ettiği iddiasını da reddetti. Yargıç, yazılımın bir bilgisayar programı olduğunu belirterek, patente sahip olamayacağına karar verdi.

Elektronik üreticilerinin mobil cihaz savaşları son sürat devam ediyor. İngiltere'de görülen en son patent davasında, Yüksek Mahkeme, "kaydırarak kilit açma" özelliği üzerindeki patent ihlali başvrusunda Apple'ı haksız buldu.Mahkeme, 81 sayfalık kararında, fotoğraf yönetimi ve kaydırarak kilit açma patentlerinin de dahil olduğu üç patentin ihlal edildiğine yönelik suçlamanın geçersiz olduğunu belirtti. Apple, söz konusu patentlerin HTC'nin akıllı telefon ve tabletlerinde kullanıldığını öne sürmüştü.

Mahkemenin yargıcı, HTC cihazlarında kullanılan Android 2.3 işletim sistemine (Gingerbread) dahil bir çoklu dokunmatik yazılımının patent haklarını ihlal ettiği iddiasını da reddetti. Yargıç, yazılımın bir bilgisayar programı olduğunu belirterek, patente sahip olamayacağına karar verdi.

http://www.haber7.com/bilim-tek/haber/899452-htcden-applea-karsi-cifte-zafer

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Yazık olmuş :D

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Apple bir darbe. Ovvvv yeaaaaaa :P Çoğu kişi buna sevindi :D

hahaos9.gif

vwsxp4.gif

23wp9h5.gif

2019im9221xv.gif

Bazı kişiler üzüldü :crying:
2083w.gif

beta238wk5.gif

350sw20sw8swsw.gif

:D.

Reaksiyon puanı
10,315
apple işi gücü bırakmış, habire dava açıyor. belli ki artık bu davalar yalama oldu.
hakimler bile inanmıyor artık apple'ın ciddiyetine.
artık bundan sonra öyle kolay dava kazanabileceğini sanmıyorum.
keza halk ve kullanıcı nezdinde de çok büyük bir prestij ve saygı kaybına da uğradı apple.

ona bu davaları açma aklını hangi beyinsiz veriyorsa iyilik yapmıyor.

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Apple yakında Dokunmatiği ben buldum, Laptopu ben buldum derse hiç şaşmam. Samsung 3G'yi ilk bulan şirket. Apple'a dava açsa İphone 3G'den itibaren bütün telefonları kaldırılır. Ama Samsung o kadar dava açmıyor. Yakında Apple içtiğimiz sumetre ve oksijenmetre takıp insanlara hava ve sudan vergi alacak insanlardan.

BlackXr

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Apple yakında Dokunmatiği ben buldum, Laptopu ben buldum derse hiç şaşmam. Samsung 3G'yi ilk bulan şirket. Apple'a dava açsa İphone 3G'den itibaren bütün telefonları kaldırılır. Ama Samsung o kadar dava açmıyor. Yakında Apple içtiğimiz sumetre ve oksijenmetre takıp insanlara hava ve sudan vergi alacak insanlardan.

appleyi samsungtan daha cok seviyordum ama bu davalar beni appleden soguttu be kardeşim bu kadar dava acilmazki ;P

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
appleyi samsungtan daha cok seviyordum ama bu davalar beni appleden soguttu be kardeşim bu kadar dava acilmazki ;P
Apple'ı ben eskiden severdim ama adam dayanamıyor 5 günde bir dava açıyor millete. Apple davalarıyla büyüdü.