HTC, Türkiye'de hatalı ürün mü satıyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

akgökhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
HTC One'ın Türkiye'de satılan modellerinin hatalı olduğu iddia edildi. Sorunun varlığını doğrulayan şirket, sadece ilk gelen seride böyle bir sorunla karşılaşıldığını açıkladı.
htc-one_cyanogenmod.jpg

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan HTC'nin bu yılın başında çıkan amiral gemisi modeli HTC One kısa süre önce Türkiye'de de satışa sunuldu. Hatırı sayılır bir ilgiyle karşılaşan cihazla ilgili övgülerin yanısıra, bazı şikayetletin de gelmesi gecikmedi.
Ülkenin en popüler web sitelerinden biri olan Ekşi Sözlük kullanıcılarından “nailgg”nin ifadelerine göre, kullanıcının satın aldığı HTC One'ın “ekranında ölü pikseller, kasanın üstünde açıklıklar ve birçok başka sorun” bulunuyordu. Yine aynı kullanıcı, HTC ile iletişime geçtiğinde sorunun ne olduğunun anlaşılması için cihazın kendilerine gönderilmesi istendiğini belirtiyor ve cihazı gönderen arkadaşlarının şirketten iki hafta boyunca cevap alamadıklarını da belirtiyor.
HTC Türkiye'nin yaptığı açıklama
Konuyla ilgili olarak temasa geçtiğimiz HTC Türkiye'nin yaptığı açıklamaya göre ise söz konusu sorun sadece ilk seri cihazlarda yaşandı.
Şirketten yapılan açıklamada, “HTC One cihazlarımızın ilk serisinden bazı cihazlarımızda bu sorun maalesef mevcut. Ancak daha sonraki serilerde asla böyle bir problemle karşılaşılmadı. Bunun yanısıra, bu sorunla karşılaşan kullanıcılarımızın cihazlarını kutulu olarak değiştirmekteyiz. Sonuçta elektronik bir cihaz ve buna benzer arızalar çıkması her zaman muhtemeldir,” denildi.

HTC'nin satışlara oranla arıza oranının %2 olduğunun da vurgulandığı açıklamada, bunun diğer tüm elektronik firmaların arıza oranından çok daha az olduğu ve şirketin kullanıcılarını asla mağdur etmemeye çalıştığı belirtildi.

bu açıklamyla ilgili yorumlarınızı bekliyorum

- - - Mesaj Güncellendi - - -

acaba almayadaki htclerde aynımdır

ahmeta

Profesör
Reaksiyon puanı
36
İlk üretim her yere dağıtılmıştır sonuçta, sadece bir pazara verildiğini sanmıyorum.
HTC çok kan kaybetti One ile atağa geçebilecekken elindeki kozu doğru oynayamadı bana göre

akgökhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bencede almayadan almakta sakıncalı çünkü oradaki ürünlerin saglam olup olmadıgını bilmiyoz almanyadan alsak uluslar arası garanti varmı onuda bilmiyoz olsada burda 0 ı ile degiştirceklermi o belli degil yani karışık anca almanyada alındıgı gibi telefon kutusu açılıp bi kasasının kontrol edilmesi gerek ama piksellerin konrolünü nasıl yapıcaz o da muaolakta şuan htc almayı düşünüyodum halada düşünüyom ama böyle olumsuz şeyler olunca insanın kafası karışıyo biraz daha bekleyelim belki hatalı ürünler toplanır aslında almanya secici bi ülke oldugu için hatalı ürün varsa hemen geri göndermişlerdir diye düşünüyorum ama ilerliyen günlerde görücez yurt dışından alan arkadaşların telefonlarında böyle bi sorun varmı acaba

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
İlk serinin hatalı olduğunu biliyorduk.

akgökhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bunu nerden biliyodunuz ki ozmn insanların çogu bile bile hatalı ürünler aldı yada bilmeyerek ilk serinin bittip bitmedigini nerden anlıcaz ki almanyadan alıcamız telefonun ilk seri oldugunu da alnlayamayız zaten bu telefon un üretimi çok yavaş ve hassastı anlaşılan htc biran önce parayı bulup hisselerini yükseltmek için acale iş yapmışa benziyor

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bunu nerden biliyodunuz ki ozmn insanların çogu bile bile hatalı ürünler aldı yada bilmeyerek ilk serinin bittip bitmedigini nerden anlıcaz ki almanyadan alıcamız telefonun ilk seri oldugunu da alnlayamayız zaten bu telefon un üretimi çok yavaş ve hassastı anlaşılan htc biran önce parayı bulup hisselerini yükseltmek için acale iş yapmışa benziyor
seri nuamrasından anlaşılıyor ama biraz karışık bi şekilde yazılıyordu aklımda kalmadı tam aratırsan bulabilirsin

ozersworld

Profesör
Reaksiyon puanı
14
HTC gibi telefonmu var ya en kralı bu. Samsung gibi oyuncak değil en azından.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
o kadar paraya yazık.

sony den şaşmam.

siz sony ve bosch markasını böyle bir haberde göremezsiniz.

akgökhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
seri nuamrasından anlaşılıyor ama biraz karışık bi şekilde yazılıyordu aklımda kalmadı tam aratırsan bulabilirsin
seri numarasından telefonu almadan hatalı olup olmadınıgını anlıya biliyozmu yada ilk serimi bu demek isteginianlamadım

RedQueen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
HTC gibi telefonmu var ya en kralı bu. Samsung gibi oyuncak değil en azından.

Oyuncak değil , bu kadar haksızlık etmeye lüzum yok. Sen ne kadar oyuncak desen de milyonlar satıyorlar. O oyuncak dediğin telefon alimünyumdan yapılan iPhone 5 ten daha maliyetli yapılışı.

Htc Türkiye ' yi önemsemiyor ve önemsemedi bu zamana kadar. Samsung Dünya ile ilk olarak S4 'ü bizimle paylaştı. Teknik ekipleri sağlam çalışıyor. Htc öyle mi ?

Htc isterse altından telefon yapsın bu kafa ile Samsung ' u geçmesi zor. Oyuncak dediğimiz malzeme Lamborghinin % 60 ında kullanılıyor.

akgökhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şu anki durum htc hakikaten kan kaybediyor htc güzel bir telefon ama biz bu telefonu daha kulanmaya başlamadık ne gibi sorunları var bilemiyoruz ama htc şuan müşteri memnunyeti teknik yardımda zayıf gibi gözüküyor yada bize öyle gösteriliyor htc firmasının açıklaması ve htc one m7 ve diger htc kullanıcılarının htcden memnunlarmı acaba htc kullanıcılarının yorumları çok önemli onlar yorum yapsa çok güzel olcak

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Endişelenmeye gerek yok. HTC sorunlu cihazları değiştireceğini açıklamış. Zaten bunu yapmak zorunda. Yaptığı açıklama size bu konuda zorluk çıkarmayacağım babında.

akgökhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Endişelenmeye gerek yok. HTC sorunlu cihazları değiştireceğini açıklamış. Zaten bunu yapmak zorunda. Yaptığı açıklama size bu konuda zorluk çıkarmayacağım babında.

açıklamada sorun yok ama almanyadan alan kişiler de böyle bir sorun oldugunda almanyaya geri göndermeleri imkansız almanyadan alınan telefonların uluslar arası garantisi olsa bile degişim yapmıyorlarmış öyle diyolar

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Telefonlarda part part sorunlar olabilir en sagliklisi birkaç ay bekleyip alınması

akgökhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aslınca çok fazla beklendi telefon şubat ayında duyruldu martta çıktı tükiyeye daha yeni geldi zanedersem diger ülkelerde böyle bi sorun yoktur heralde hazirana kadar bozuk telefonlar temizlenmiş olur ozmn na kadar en güncel hali çıkar diye tahmin ediyorum bende şuan htc one m7 kullanıcıları da telefonu iyice test edip şikayetlerini söyle böylece şuan ki kullanıcılarda herhangi bi sorun yok gibi görünüyor yurt dışından alanlarda da böyle bir sorun görünmüyor gibi kullanıcıların yorumları çok önemli

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Her zamanki htc işte, ilk part bildim bileli sorunlu.

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
seri numarasından telefonu almadan hatalı olup olmadınıgını anlıya biliyozmu yada ilk serimi bu demek isteginianlamadım

yok hangi tarihte üretildiğini anlıyorsun dostum mesala ilk parti şubat mart gibi üretildi diye biliyorum onların bi kodlama sistemi var

mesala 1 2 3 4 5 6 7 8 9 a b c d e f g .... diye gidiyor bunlar günleri temsil ediyor

3 üretildiği yıl

1 2 3 4 5 6 7 8 9 felan üretildiği ay

bunlar belli bi sırayla yazılıyor o sırayı tam hatırlamadığım için kesin bişey söylüyemiyorum.

ilk partide bi hata varsa bunu diğer partilerde yapmazlar heralde

akgökhan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şimdi htc alırken seri numarası kaçla başlıyandan alsam acaba

ColdAsHeLL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar DONANIMHABER.comdaki htc one konusuna Turkiyede belki Ölü pixel problemini ilk dile getiren ben oldum Oradaki Nickim ColdAsHeLL dir.ben bu ''ölü pixel veya '' sıkışmış pixel'' problemini dile getirmeseydim belki çogu kişi daha yeni farkına varıyo olacaktı. çünkü benden önce kullananlarda varken .ben yazdıktan sonra fark ettiler....

05.05.2013 te aldıgım cihazımı 05.05.2013 te sorunlugu oldugunu görüp kutusunu bile incelemeden şarj cihazını acmadan aynen kutusuna koyup Teleserviceye yolladım 07.05.2013te aldılar .2 gün sonra kaydı açıldı. şuan ayın 16 sı. ve hala cihaz alabilmiş degilim . 10 gündür telefonsuzum.dicegim odurki 2000 tl verip aldıgım cihazı 10 gündür kullanamıyorum .Açıkcası samsung galaxy s4 alsaydım bukadar madur olmayacaktım.. Htc ve teleserviceyi kaç kere aradıgımı söyleyemem çunku saymadım. diyicegim odurki birdaha htc almamak üzere ayrılıyorum buradan.eywallah

NOT+EDİT:HTC SORUNLU CİHAZLARI DEGİŞTİRECEGİNİ AÇIKLAMIŞ FAKAT DEGİŞİM SÜRECİ 15 GÜN + GİBİ Bİ SUREC HABERİNİZ OLSUN :) Bu arada öncedende söylemiştim hala söylüyorum SAMSUNG GALAXY S4 HTC ONE NİN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKER VE TÖVBE İSTER . fakat bu sorunlu olan cihazınızı degiştirmek için 10 15 gün beklediginizde artık keşke s4 veya xperia z diyosunuz .başına gelmeyen bilemez

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
kaynak iletilene kadar. Konu kilit.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...