Htc Sensation & Samsung Galaxy S2 Tercih ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 7/24
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
swg9.jpg

[TABLE="width: 98%, align: center"]
[TR]
[TD="colspan: 2, align: center"][TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="width: 98%, bgcolor: #DBF1F7"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"][TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="width: 30%"]Karakteristik[/TD]
[TD="width: 70%"]HTC SENSATION[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 30%, bgcolor: #eeeeee"]Kamera[/TD]
[TD="width: 70%, bgcolor: #eeeeee"]8 megapiksel renkli camera:
Otomatik fokus ve dual LED flaş
Ön ekran kamerası:
VGA sabit odaklı renkli kamera
HD video kaydı:
1080p HD video kaydı
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 30%"]Bluetooth[/TD]
[TD="width: 70%"]VAR[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 30%, bgcolor: #eeeeee"]3G[/TD]
[TD="width: 70%, bgcolor: #eeeeee"]VAR[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 30%"]WAP - GPRS[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 30%, bgcolor: #eeeeee"]GPS[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 30%"]Ekran[/TD]
[TD="width: 70%"]4.3-inch touch screen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 30%, bgcolor: #eeeeee"]Wireless LAN (WiFi)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 30%"]Radyo[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 30%, bgcolor: #eeeeee"]Şebeke Uyumluluğu[/TD]
[TD="width: 70%, bgcolor: #eeeeee"]850/900/1800/1900 MHz[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 30%"]Bekleme Süresi[/TD]
[TD="width: 70%"]400 saate kada[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 30%, bgcolor: #eeeeee"]Konuşma Süresi[/TD]
[TD="width: 70%, bgcolor: #eeeeee"]495 dakikaya kadar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 30%"]Ebatları[/TD]
[TD="width: 70%"]115 x 58,9 x 12,8 mm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 30%, bgcolor: #eeeeee"]Ağırlık[/TD]
[TD="width: 70%, bgcolor: #eeeeee"]Bateri dahil 148 gram (5.22 ons)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 30%"]Paket İçeriği[/TD]
[TD="width: 70%"]126.1mm x 65.4mm x 11.3mm
4.96" x 2.57" x 0.44"
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

swhp.jpg

[TABLE="class: specs, width: 385"]
[TR]
[TD="class: spec_head, bgcolor: initial, colspan: 2"]Marka / Model
info.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Marka[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]Samsung[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Model[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]Galaxy S2[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Diğer model adı[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]Samsung I9100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Form faktör[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]Candybar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Renk[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]Black[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_head, bgcolor: initial, colspan: 2"]Şebeke
info.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]GSM şebeke[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]3G, EDGE, GPRS, GSM, HSDPA (3G), HSUPA[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Servis[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]850, 900, 1800, 1900, 2100[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_head, bgcolor: initial, colspan: 2"]Bağlantılar
info.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Bluetooth[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]v3.0 with HS[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Kızılötesi[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]Hayır[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Wi-Fi(WLAN)[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]Evet[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]USB[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]EvetMicroUSB v2.0[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Faks / Veri[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]Evet[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_head, bgcolor: initial, colspan: 2"]Ekran
info.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Ana ekran[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]Super AMOLED Plus capacitive touchsreen[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Renkli ekran[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]16.000.000 renkler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Boyutlar[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]109.2 mm mm.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Çözünürlük[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]480 x 800 piksel[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Dış ekran[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]Hayır[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_head, bgcolor: initial, colspan: 2"]Bellek
info.gif
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Dahili bellek[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]16GB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Harici bellek[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]32GB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Bellek Kartı yuvaları[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: spec_item, bgcolor: #D6DDE1"]Bellek kartı tipleri[/TD]
[TD="bgcolor: #E9EBEC"]MicroSD, MicroSDHC[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Bu iki üründen bir tanesini alacağım sizce hangisini tercih etmeliyim, artı ve eksi yönlerini de yazarsanız çok sevinirim arkadaşlar.

İyi Forumlar..[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

konyak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence ikisi de kaliteli fakat daha çok tercih edilen samsung Galaxy S2 tercih ederdim sizin yerinizde olsam:)

MaRZoCHi

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bende aynı ikilemdeyim.HTC'nin Türkiye'de servis sorunu var diye duydum.Samsung daha yaygın kullanılıyor bu yüzden forumlarda(Türkçe) daha fazla bilgi bulabilirsin.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Htc yi severim tasarımları çok hoş ama samsung varken htc almaya gerek yok.
Sg s2'in hayırlı olsun Baran :D

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
samsung galaxy s2 al derim. ön kamerası 2mp diye biliyorum ve daha hoş bir telefon

Reaksiyon puanı
10,315
htc'nin estetik duruşu bence daha güzel. bir de sense arayüzü samsung'un toucwizze'den daha üstün.

bunun haricinde diğer yönlerliyle S2 çok daha iyi diyebiliriz. hem daha hafif, hafızası kat kat fazla, ve daha biçok konuda üstünlüğü tartışılmaz.

MaRZoCHi

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ben karar verdim, SII :)
Evet HTC'nin kasa Samsungda olsa super olur.

KadZe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende aynı ikilemdeyim.HTC'nin Türkiye'de servis sorunu var diye duydum.Samsung daha yaygın kullanılıyor bu yüzden forumlarda(Türkçe) daha fazla bilgi bulabilirsin.

ikiside elbette kaliteli ve yakın cihazlar seçim kişisel zevke kalmış.
HTC nin elbette servis ağı Samsung kadar başarılı olmayabilir. Ancak şu var Teknosa dan kvk garantili aldıgım htc marka telefonumun ekranının bır noktası hassasiyet kaybı olustu ver servise gönderdim.
20 iş gününde teslim edilemediği için 22 nci gün para iadesiyle farkını ödeyip başka bir HTC daha aldım.
Ki telefonum ogün kargodan tekosaya ulaşmış ve telefonun yenisini göndermişlerdi. Bu belki de benim şansımdı ama başımdan geçtiği için paylaşmak istedim.

tzdndm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Samsung genel merkezini aradım tabletim için 2 ay evvel. dedimki "şehrimdeki servisiniz eşkiya gibi ne işlem yapsa (yapmasa bile) para alıyor. veriyorum ürünü bakıyorlar maliyet çıkarıyorlar istemiyorum işlemi iptal edip ürünümü almak istiyorum 5TL ücret alıyorlar nedir bu yaa" dedim. Biz servislerimize karışmıyoruz dediler . Yani anlayacağınız herhangi bir samsung ürününde arıza yaşamanız durumunda gideceğiniz servis istediği gibi sizi yolma lüksüne sahip. SAMSUNG MÜŞTERİSİNE SAHİP ÇIKMAYAN BİR FİRMA.. Daha önce HTC ler kullandım. Keşke Flyer alsaydım.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
htc yi kullanan arkadaşım var ben sgs2 aldığım zaman o htc aldıydı fakat pil konusu yüzünden cihazı satıp sgs 2 almak zorunda kaldı bilgin olsun :) cihaz iyi güzel ama pil gerçekten sıkıntı. yoğun kullanım da sgs 2 ile günü çıkarırken htc yi akşama çıkaramadım :( Gerçi artık note kullanıyorum ama olsun :D

[MENTION=138749]tzdndm[/MENTION] bunca zamandır samsung la çalışıyorum bir kere dediğiniz olayı yaşamadım kargo ücretini bile kendileri karşılıyorlar ve 1 hafta gibi kısa zaman size dönüş yapıyorlar. Örnek vermek gerekirse geçen hafta yaklaşık 17 aylık r620 laptop onarılamayacak durumda olduğu için sıfırı ile değiştirildi bugün ise cihaz geldi ha 620 olmadığı için i7 işlemcili cihaz göndermişler :)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Konu donanım tavsiyelerinden buraya taşındı...

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, Samsung Galaxy S2 ye yoğunlaşmak üzereyim :)
Kullanan arkadaşım var ve çok memnun olduğunu dile getirdi, ama şarjdan yana sıkıntısının olduğunu dile getirmişti, hayırlısı bakalım.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Şu teste baktıktan sonra seçim yapman dahada kolaylaşıcak :)

Edit:Chip'in linkini paylaşmanın yasak olduğunu bilmiyordum.Neyse şunuda belirtmek isterim.Eğer kamera önemli bir kriterse senin için S2'nin kamerası şuanda piyasadaki en iyi kameradır.S2 kaltesinde Full HD video kaydı yapabilen başka telefon yok.Buda aklında bulunsun.

MaRZoCHi

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Yaptığım araştırmalar SGS2'nin önde olduğunu gösteriyor.Hatta iPhone 4'ü de alt eden bir cihaz
Kararım SGS2 inş. değişmez :)

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
samsung'un da htc'nin de servis hizmetinin pek iyi olmadığı söyleniyor. özellikle htc ile birebir sorun yaşamış biri olarak neredeyse tövbe etmiş durumdayım kendilerine. ikisinden birisi olacaksa s2 tavsiye ederim. şarj sorunu android cihazların genelinde var biraz kullanıcıya da bağlı bir sorun. bir de artı olarak farklılık düşünürsen 3d cihazlardan optimus 3d'yi tavsiye ederim donanımı en iyi olan smartphone modellerinden bir tanesidir bu ürün de.

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
İki ürün arasında kaldığında sana tavsiyemi HTC den yana kullanmak isterdim. Ancak şöyle bir durum söz konusu HTC ürünlerinde şarj bakımından sorunlar doğuyor. Buna engel şuan için olunamadı... Zaten birazcık araştırma yapar isen bunu çok daha net bir şekilde görürsün..

Hatta bizim bir arkadaşımız HTC marka bir telefon aldı, gerçekten bizimde tavsiye ettiğimiz bir üründü, şarjıda diğer modellere nazaran iyi gidiyordu...Hemde Kibar bir üründü...

Benim buradaki sana anlatacağım olay karşında kimseyi bulamamam olucak..

Neyse telefon 6-7 saat falan gidiyor dedi şarjı, bende dedim ki bunun şarjı iyi sorun yok .. ama diyor kullanmadan hiç çağrı dahi atmadan, akşam takıyorum doldu diyor,şarjdan alıyorum sabaha kadar şarjı bitiyor..

Bunu götürdü teknik servise , bırakmasını söylediler, aradan 1 ay geçti falan telefonunuz oldu dediler... İster istemez ürün teknis servise gider ise insanın içinde bir kuşku olur... Sıfır telefon aldım, telefon açıldı tamir oldu gibi düşünmeye başlıyor insan..

Neyse telefon geldi teste tabii tuttuk, yine aynı şekilde değişen hiç birşey olmadığını görünce ister istemez sorun oluyor..Bunun üzerine Arkadaşım her yeri aramaya başladı.. Şikayet var sitesine şikayette bulundu ancak kimseden cevap alamadı.. Sonra Tüketici haklarına gitti derken halen şuan sonuç yok..

Açıkcası benim burada anlatmak istediğim bu değildi konuyu uzattım özür dilerim. Ancak Arkanızda kimseyi bulamıyorsunuz..

Samsung ürünlerinde böyle birşey olacağını tahmin etmiyorum ancak oladabilir diye düşünmek lazım , Sonuç olarak o kadar para veriyoruz karşılığında kimse parasıyla rezil olmak istemez.. Birilerine ulaşmak için dünya kadar telefon parası, belki evrakları tamamlamak için işinden bile izin aldı...

Seçim yaparken sağlam seçimler her zaman güvenilir olur..

Son olarak birşey diyeyim.. Teknoloji Ürünleri Tamamiyle Şans İşi.. :)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
bahsettiğin modelleri kullanmadım ama tercihin konusunda yardımcı olabilecek şöyle bir analiz sunabilirim;

elimde sony X10 ve hct incredible S var. htc model olarak X10 dan sonra çıkan, doğal olarak özellik bakımından üstün bir cihaz. ama gel gör ki kamera çekim kalitesinde X10 un yanından geçemiyor. ikisi de 8 mp. X10 un çektiği bir fotoğraf 2.5 mb büyüklüğündeyken htc nin çektikleri 600 kb. civarında.
keza video çekimlerinde de bariz kalte farkı var.

ayrıca telefonun altındaki tuşların fiziksel olması şahsım adına çok kullanışlı oluyor. senin gösterdiğin htc modelindeki de bendeki gibi dokunmatik. hiç kullanışlı değil.

hilmikaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bu iki telefonu oldukça araştırdım. iyiside iyi telefon. paralandığım zaman alacağım artık :D

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
samsung diyemem çünkü satış sonrası desteğine hiç güvenmiyorum.. seçim yaptırdığın için htc derim... ama onunda şarj problemini unutmazdım...

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Mesut hocanın bi karşılaştırması vardı bu iki telefon arasında..

Htc'nin kamerası çok berbattı ve hız olarak SGS2 daha iyiydi.. O karşılaştırma videosunu izlersen daha yardımcı olabilir..
Mesut yeğin'in karşılaştırması.

hakancoban

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Htc cihazlara baktığınızda her özellki var ama kullanamıyorsunuz.Batarya en azından akşam eve götürmüyorsa ve sırf bataryası bitmesin diye hiçbir özelliğini kullanmayacaksam nokia 1100 neyime yetmiyor diye düşünmek lazım.Samsung dokunmatikte ve bataryada htcden çok daha ileride ve her şekilde telefonun bataryası akşam eve gidesiye kadar yeter...

elyn_noyt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hiç düşünme derim tabiki samsung Galaxy S2 herikisinide kullandım şuan elimde samsung Galaxy S2 muhteşem bişey telefonların monalizası

srtbs.19

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
samsung un servis kalitesinden bahsetmişler bi deneyimimi paylasmak istedim.bende de yaklasık iki yıl önce samsung jet vardı dokunmatiği biraz hassaslığını kaybetti servise götrdm o model kalmadığı için samsung wave verdiler yaklasık 20 25 gün içinde. ben hizmetinden memnunum ayrca samsung telefonlarına gayet gzel özelliklerle zenginleştiriyo:)

tzdndm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
o zaman Balıkesir merkezdeki Sarfaklar Elektronik firması suçlu demek mi oluyor bu ? Telefonda bana "biz servislerin iç politikalarına karışmayız" diyen samsung, şikayetvar.com da yazdığımda tıpış tıpış aradı beni.. fakat aradıklarında tabletin anakart ücretini çoktan ödemiştim ve teslim almayı bekliyordum. Diyeceğim o ki gerçekten bazı markalar gerçekten kaliteli.

Örnek : 5 sene evvel Datron TW7 aldım, benden 3 ay önce kız kardeşim DELL Inspiron 1501 aldı. Ben 300tl ucuza aldım ve daha özellikli(kameralı falan) idi. Fakat şu an her ikisi halen duruyor Datron'un klavye bölümü sapıtmış durumda ve bir iki tuşu düştü gitti. DELL halen hızlı ve sıfır kadar sağlıklı. Batarya ömrü çoktan doldu direkt şarjdan bağlıyoruz tabi orası normal..

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
HTC nin ürünleri her zaman Samsungdan kalitelidir. Fakat bazı modellerinde kronik problemler var malesef.