HTC One'ın Pil Ömrünü Merak Edenlere

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
mAh canavarlarının canını sıkacak biraz ama.. :)

ra6etary.jpg

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
one olduğunu nerden biliyoruz

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Güzel soru tabii. :)
HTC olduğu belli sanırım, One X olamayacağı da kesin. :D

xda-developers'ta takılan bir Alman arkadaşın screenshot'ı, ben güvenip bildiğim için ekledim. Tabii sizin ne derece güvenebileceğinize bir şey diyemiyorum.
Lakin benim burada gördüğüm pil ömrü eleştirileri ve beğenileri de "benimki şukada gidiyoooo" dan pek fazla değildi. :)

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Htc One ile ilgili her gün başka olumlu bir haber okuyorum,yalnız Htc'nin son güncellemeyle birlikte pil sorunu kalmadı zaten,hali hazırda one X'ten daha iyiyse ki daha iyi bence sorun yok demektir.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Htc One ile ilgili her gün başka olumlu bir haber okuyorum,yalnız Htc'nin son güncellemeyle birlikte pil sorunu kalmadı zaten,hali hazırda one X'ten daha iyiyse ki daha iyi bence sorun yok demektir.

Kesinlikle One X'in pili zaten tatmin edici derece ancak zaten Butterfly ile bu çıta daha dayukarılara çıktı. Bizim pazarda olmadığı için pek haberimiz yok ama Butterfly'ın pil ömrü çok iyi. Üzerine Snapdragon 600 ile bu çok daha iyi seviyelere çıkıyor ONe'da.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Hoho. Konuyu okudum hala araya atlamış kimse olmaması şaşırtıcı. One'ın pil ömrünün çok iyi olduğunu defalarca söylemiştim, yarım günü çıkaramaz diyenlere. En büyük desteğim de Butterfly sahibi arkadaşımdı. Nitekim burada da görüyoruz, üst bar One'ın barı zaten, eğer uygulamayı, ikonlarını alıp başka cihaza koydularsa durumu bilemem tabi. Ancak gariptir, Full HD değil ekran görüntüsü.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
pil konusunda anlayamadığım ip5 te 1440 ma pil varken normal kullanımda 2 gün yoğun kullanımda 1 günü bile rahat çıkarırken bu cihazlar neredeyse 2 kat batarya kapasitesine sahip olmasına rağmen hemen hemen ip5 kadar hatta daha altında performans vermesine anlam veremiyorum. demek iphone serisine 2300 mq lık bir pil takılabilse demeyin keyfimize :D neyse şu one bi çıksında bakarız :)

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
pil konusunda anlayamadığım ip5 te 1440 ma pil varken normal kullanımda 2 gün yoğun kullanımda 1 günü bile rahat çıkarırken bu cihazlar neredeyse 2 kat batarya kapasitesine sahip olmasına rağmen hemen hemen ip5 kadar hatta daha altında performans vermesine anlam veremiyorum. demek iphone serisine 2300 mq lık bir pil takılabilse demeyin keyfimize :D neyse şu one bi çıksında bakarız :)

taksınlar o zaman bakalım. :)
iOS çok daha kısıtlı ve basit bir işletim sistemi, daha az güç harcamasından daha doğal bir şey olamaz.
herkesin tercihi değişiktir, onunla mutlu olan onunla olsun. :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Battery_Corrected3.jpg

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
[MENTION=291218]thekillingroad[/MENTION] bak gördün mü pil kapasitesi 2 kat a yakın olmasına karşın kullanımda %20 yi anca bulan fark var ben bunu demek istiyorum. Neyse htc one ve s4 gelsin incelerim :)

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@thekillingroad bak gördün mü pil kapasitesi 2 kat a yakın olmasına karşın kullanımda %20 yi anca bulan fark var ben bunu demek istiyorum. Neyse htc one ve s4 gelsin incelerim :)

Tamam anladım zaten, hatta az önce XDA'de bununla ilgili daha uzun bir yazı da yazdım ama, böyle bir karşılaştırma yapmak sağlıklı değil. Apple neden bu telefoncuklarına 2000+mAh pil koyup iPhone sahiplerine kimsenin elde edemediği bir 2-3 gün kullanma lüksü vermiyor o zaman? Apple daha bir kötülenmeli sanki bu mantıkla, ama işler öyle Quartet gibi olmuyor onu demek istedim. :)

Ben iOS'tan hiç memnun olamayan bir insanım ve bunun karşılığında da daha çok enerjiye ihtiyaç duyan daha gelişmiş bir işletim sistemi ve tabii bunu beslemek için daha büyük bir pil olan telefonu istiyorum. Sen tam tersini isteyebilirsin. :) Mesela iPhone bu sayede çok daha çabuk şarj oluyor, işte asıl avantaj burada bence. :)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
demek ki o boyutta bir pili o alana daha sığdıramadıkları için olabilir mi :) bir de ios ta size itici gelen neydi ki. ayrıca son kısım çok saçma olmuş kusura bakma :) ios gelişmiş bir işletim sistemi değil mi? enerji tüketimi sadece yazılım odak mı oluyor yani donanımın hiç mi etkisi yok. anladığım kadarıyla sana göre gelişmiş işletim sistemi daha çok güç harcayan , karmaşık bir yapıda olan , telefon kullanımını kolaylaştırmak yerine zorlarştıran bir şey aklıma başka bir şey gelmiyor :) ayrıca madem eleştiri yapıyorsun telefoncuk nedir :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Htc one'ün sadece ekranı ip5 komple boyundan büyük üstelik full hd yani iki telefonun bataryalarını karşılaştırmak çok saçma.

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Mesut Çevik'in dünki canlı yayın tekrarını izleyin orda detaylı bilgiler var

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
demek ki o boyutta bir pili o alana daha sığdıramadıkları için olabilir mi :) bir de ios ta size itici gelen neydi ki. ayrıca son kısım çok saçma olmuş kusura bakma :) ios gelişmiş bir işletim sistemi değil mi? enerji tüketimi sadece yazılım odak mı oluyor yani donanımın hiç mi etkisi yok. anladığım kadarıyla sana göre gelişmiş işletim sistemi daha çok güç harcayan , karmaşık bir yapıda olan , telefon kullanımını kolaylaştırmak yerine zorlarştıran bir şey aklıma başka bir şey gelmiyor :) ayrıca madem eleştiri yapıyorsun telefoncuk nedir :)

iPhone iOS ile ilgili uzun uzadıya bir inceleme yazısı yazmayı düşünüyorum ama vakit bulmam lazım. Yeteneklerinin kısıtlı olması diyelim, ya da seçenekleri ve yetenekleri diyebiliriz. ve bu açıdan baktığınızda da evet iOS gelişmiş bir işletim sistemi değil Android kadar, gelişmişten anladığınız nedir?
Hayır bana göre gelişmiş işletim sistemi daha çok güç harcayan daha karmaşık olan telefon kulalnımı zorlaştıran bir sistem değildir. Dikkat ettiysen söylediklerinin hepsi sadece iOS'u savunma Android'i kötü görme açısından. Bu durumda benim anlatabileceğim bir şey yok, ne söylesem "ama öyle ama böyle" diyeceksin. Kimseyi ikna etmek gibi bir derdim yok benim. Sana göre karmaşık ve zor olan Android bana göre olması gereken, sana göre basit ve kolay olan iOS ise bana göre eksik. Bu kişisel bir tercih ancak bu kişisel tercihler iOS'un Android'e göre daha kompakt ve haliyle daha düşük boyutlu ve doğal olarak daha basit, daha az gelişmiş, daha sade olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Donanımı elbette yok saymıyorum da, donanım yattığı yerde elektrik harcamaz, yazılım gider CPU ile "bir işler çevirir", hafızayı kullanır data yazar siler kullanıcıya bir arayüz verir bunun sonucunda da elektrik tüketimi gerçekleşir.
En basitinde, kullandıkları ana ekran, ki ana ekran da diyemem zira iPhone'da tek ekran var anası yavrusu yok, farklılıkları bile pil tüketimi için bir göstergedir.

Telefoncuk lafına bile nasıl takıldın onu hiç anlamadım.