htc one m8 imei sorunu

bigOver55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar yurt dışından bi telefon gelmiş lg g3'üm ile htc one m8 i takasladık htc one m8 in kutusu üzerindeki imei ile *#06# yapınca çıkan imei numarası farklı https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama imei sorguladım burdada Üretici: Samsung Korea Pazar Adı: Samsung GT-P7300 Model Bilgileri: Samsung GT-P7300 çıkıyor?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

arkadaşlar yardım edin

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Arkadaşım çakma imei olabilir mi?

O imei ithal ettirdiği ülkedir. Pasaporta kaydetmek yerine de başka bir cihazın imeisini ona yazıp o cihazı da çöp etmiştir.

Ya böyle çalıştırmaya devam edersiniz ya da pasaporta kaydeder hiç problem yaşamadan devam edersiniz.

Çakma imei'de rom değiştirme root işlemlerinde imei'nin uçması sıkça karşılaştığımız bir olay artık.

bigOver55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dostum ilk öncelikle teşekkür ediyorum. cevap verdiğin için yarın hemen geri vericem kendi aldığım lg g3 ümü geri alacam şayet dediğin gibi kendi imeisini şuanda atma imkanı varmı acaba ?
peki kendi imeisi attıktan sonra herhangi bir problem çıkmaz değil mi ?

kendi imeisi pasaporta kaydederse güncellemesi sorunsuz çalışır dime kardeşim ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

dostum birde htcnin kendi kutusu üzerindeki imei yi kaydetmesi gerekiyor dime ?

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Kutuda yazan atıyorum amerika imeisi. Ama amerika imesinin türkiye de kayıt olmadan çalıştırman imkansız 30 gün falan veriyorlar. Sen de gidip kayıt ettireceksin. Yok etmeyeceğim dersen bu gördüğün durum yaşanıyor. Eski bir cihazın imeisini ona postluyorlar.

Eğer o klon cihaz imha edildiyse root rom işleriyle uğraşmayacaksın güncelleme yapabilirsin diye biliyorum.

Ama telefoncuya kanki şuna imei ar bir yerden dediyse eyvah. O cihaz kullanıma açık olabilir seninkiyle çakışınca hem one m8'in hem de o cihaz klon sorunu verir.

bigOver55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ağzına sağlık büyük ihtimal ile böyle bişey yaptılar yarın bi kavga ile lg g3 ümü geri alacam inş.

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
Bir sorgula istersen.

Cihazı nereden getirdin?

Klonladığın cihaz imha edildi mi?

Neden satıştan önce böyle bir durumdan bahsetmedin?

Diye sor.

Böyle bir durumda mağdur sen oluyorsun otomatik olarak.

bigOver55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen kardeşim haklısın wallahi dostum peki imha edilen cihazın imei bende olmuş olsa bu telefona gene güncelleme gelmez dime sonuçta samsunga ait bi imei

pinterest

Profesör
Reaksiyon puanı
157
aynen kardeşim haklısın wallahi dostum peki imha edilen cihazın imei bende olmuş olsa bu telefona gene güncelleme gelmez dime sonuçta samsunga ait bi imei
Yurtdışı cihazlara nasıl türden güncelleme yollanıyor o konuda bir fikrim yok.

Mesela LG IMEI'nize göre güncelleme yollar ve bu yüzden PARALEL ITHALAT TÜRKİYE cihazları Distribütör cihazlarından önce alır güncellemeyi.

Aynı konu HTC için geçerli mi bilmiyorum.

Teoriye göre IMEI yüzünden OTA alamaz gibime geliyor ama bence danışılması gereken bir konu. Bilemedim.

Diğer türlü HTC'ye ait bir PC SUITE programı varsa güncelleme yapar.