HTC One M8 Güncelleme Sorunu

bumblebee8

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Arkadaşlar M8 cihazımdan daha kişiselleştirilmiş bir kullanım almak için cihazı root ettim. Ardından 4.4.3 güncellemesi bildirimi çıktı. Ben de güncellemeyi OTA yolu ile indirdim ve stock recovery flashlayarak güncellemeyi yükledim. Bu arada kullandığım ROM benim kendi stock ROM'umdu. Ardından 1 hafta geçti herhalde, cihaz kendi kendini yeniden başlatmaya başladı ve restart döngüsüne girdi. Aynı sorun 4.4.2 iken de olmuştu, ben de yedeğimi geri yüklemiştim, sorun düzelmişti. Şimdi ise aynı yedeği yüklediğimde telefon guncellemeyi görmüyor. Her şeyi wipe edip format data, factory reset bile yaptım; ancak nafile. Sebebi ne olabilir? HTC güncellemeyi geri mi çekti?

bumblebee8

Asistan
Reaksiyon puanı
35
HTC cihazın yazılımsal anlamda değiştirildiğini söyledi. Çevrimiçi sohbet ettim. Şimdi sırası ile unroot basamaklarını uygulayacağım.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Soruna yardımcı olamayacağım belki ama, güncellemenin geri çekilmesi söz konusu değil.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
vroot programı ile unroot edebilirsin cihazı

bumblebee8

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Cihazı unroot ettim, cihaza nandroid backup yükledim ve cihazın bootloader kilidini kapattım. Ancak sorun hala devam ediyor. Biraz daha araştırdım, M7 kullanıcılarında da bu sorun yaygın. İnsanlar RUU yüklüyorlar, güncelleme çıkalı aylar olmuş; ama hala güncelleme alamıyorlar. Ben de cihaza RUU yüklemeyi denemek istedim. Cihaza ait FUU dosyası buldum, RUU bulamadım. RUU genelde daha sağlıklı derler, ben de artık bu işten sıkıldım ve XDA forumdan stock 4.4.3 ROM'u buldum ve yükledim. Ama hala sorunun sebebini merak ediyorum. Eğer bir çözüm bulursam yine konuya ekleyeceğim.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Cihazı unroot ettim, cihaza nandroid backup yükledim ve cihazın bootloader kilidini kapattım. Ancak sorun hala devam ediyor. Biraz daha araştırdım, M7 kullanıcılarında da bu sorun yaygın. İnsanlar RUU yüklüyorlar, güncelleme çıkalı aylar olmuş; ama hala güncelleme alamıyorlar. Ben de cihaza RUU yüklemeyi denemek istedim. Cihaza ait FUU dosyası buldum, RUU bulamadım. RUU genelde daha sağlıklı derler, ben de artık bu işten sıkıldım ve XDA forumdan stock 4.4.3 ROM'u buldum ve yükledim. Ama hala sorunun sebebini merak ediyorum. Eğer bir çözüm bulursam yine konuya ekleyeceğim.
bu dediğin sorun da Samsungda CSC kodu sorunu oluyor

pianoman

Asistan
Reaksiyon puanı
3
baseband değiştiği ve eski stok romdaki baseband geri yüklenmediği için tekrar güncelleme alınamıyor en azından m7 de durum böyleydi sorunu cihazı s-off yaparak çözmüştüm ama şuan detayını hatırlamıyorum.

bumblebee8

Asistan
Reaksiyon puanı
35
Yakın zamanlarda Google Play ROM'unu denedim. O da stock ROM'du. Yükler yüklemez 4.4.4 güncellemesi bildirimi geldi. Google Play için stock recovery buldum ve güncelleme yüklendi. Ancak stock Android çok kullanışsız geldi bana, kamera özelliklerimi kaybettim, pil ömrüm azaldı. Derken Sense arayüzüne geri dönmek istedim. Ama ROM atmak yerine kendi yediğimden yükledim. Güncelleme geldi arkadaşlar. Fazladan hiçbir yöntem uygulamadım. HTC müşteri hizmetlerindeki çalışanlar bana rootlu olduğum için güncelleme gelmeyeceğini söylemiştiler. Ben de onlara sürekli aksini iddia etmiştim. Sonuç olarak maalesef müşteri hizmetleri servise gönderin demekten başka işe yaramıyor.