HTC J Butterfly, Dünyanın ilk Full HD Telefonu

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
batarya olmamış. inşallah değiştirilebilir bir bataryası vardır.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
tasarım olmamış ince uzun :/

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
pil konusunda acayip bir riske girmişler, görelim bakalım.

Reaksiyon puanı
10,327
eşime aldığım one X'i bataryası yüzünden geri verdik. htc bu sorununu kabul edilebilir bir seviyeye getirmedikçe bir daha hiçbir telefonunu almam. diğer özellikleri müthiş etkileyici.

yahu aklım almıyor, bu adamlar bu denli muazzam bir telefon yapıyor, yani ille de bir eksik bırakması inanılası gibi değil. bence bu kusur satışlarını yarı yarıya etkileyebilir. şarz sorunu bir telefon için en hayati unsurlardan biridir. htc bu önemli sorununu çözüme kavuşturmadıkça hiçbir zaman gerçek bir piyasa oyuncusu olmayı başaramaz.

BthnYlmz09

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Telefon gercekten muhtesem sarjdan kaybediyor..

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
eşime aldığım one X'i bataryası yüzünden geri verdik. htc bu sorununu kabul edilebilir bir seviyeye getirmedikçe bir daha hiçbir telefonunu almam. diğer özellikleri müthiş etkileyici.

yahu aklım almıyor, bu adamlar bu denli muazzam bir telefon yapıyor, yani ille de bir eksik bırakması inanılası gibi değil. bence bu kusur satışlarını yarı yarıya etkileyebilir. şarz sorunu bir telefon için en hayati unsurlardan biridir. htc bu önemli sorununu çözüme kavuşturmadıkça hiçbir zaman gerçek bir piyasa oyuncusu olmayı başaramaz.

ne zaman aldığınız ve hangi firmware sürümündeydi?
update'ler ile oldukça iyileşti pil ömrü.

Reaksiyon puanı
10,327
ne zaman aldığınız ve hangi firmware sürümündeydi?
update'ler ile oldukça iyileşti pil ömrü.

son gelen sürümlerdendi ama şimdi teknik bilgilerini pek hatırlayamam.
akşam dolduruyoruz, sabah kalkınca hiç kullanmadan %20'lere gerilediğini görünce bütün hevesimiz gitti zaten.
eşim benim s3'e gözünü dikince götürüp biraz fark verip aynısını aldım. :)

ScienceNET

Asistan
Reaksiyon puanı
2

HTC'nin satış stratejisi olarak yorumlanıyor. Arkasından gelecek telefonu desteklemek amacıyla yaptığı konuşuluyor. Örneğin, HTC Desire X 720p video çekebilecek güce sahipken, bu yazılımsal engelleme ile sınırlandırımış. HTC hep bunu yapıyor. Bence bu kafayla giderse, 2012'nin ikinci çeyreğinde yaşadığı %57.8'lik net karı düşüşü daha da düşebilir.

Reaksiyon puanı
10,327
HTC'nin satış stratejisi olarak yorumlanıyor. Arkasından gelecek telefonu desteklemek amacıyla yaptığı konuşuluyor. Örneğin, HTC Desire X 720p video çekebilecek güce sahipken, bu yazılımsal engelleme ile sınırlandırımış. HTC hep bunu yapıyor. Bence bu kafayla giderse, 2012'nin ikinci çeyreğinde yaşadığı %57.8'lik net karı düşüşü daha da düşebilir.

eğer sahiden böyle bir politika izliyorsa, açıklanan bu satış rakamlarından sonra o politikayı belirleyen çok üstün zekâlı(!) dangalak her kimse işine son vermiyorsa htc'nin geleceği karanlık demektir.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
HTC sürekli olarak yeni model çıkartıyor ve yazılımsal olarak bazı şeyleri kısıtlıyor. Ancak bunun nedeni böyle saçma bir şey değil. Kullanıcıların tepkisini çok çekecek şeylerden biri servis sıkıntısı sonra da tabiki yazılımsal iyileştirmeye gidilmemesi. Ancak bu yazılımsal sorunu bu telefonda aşarlar gibi geliyor nedeni ise arka kapakta yazan google yazısı. Düşüncem o ki nexus serisinin bir yansıması olarak bulunacak. Ayrıca donanımsal olarak oldukça iyi bir telefon. Gerçekten görünümüne hayran kaldım. Kırmızı siyah kombinasyonunu sensationda da yapmışlardı ve oldukça güzeldi. Eğer HTC doğru yolda ilerlerse bu telefon s3 gibi bir bomba olabilir. S3 sahibi biri bu telefonu almaz tabiki. Çünkü onca para vermiştir s3e. ancak biraz da fiyatını makul tutarsa işte o zaman...

ScienceNET

Asistan
Reaksiyon puanı
2
HTC sürekli olarak yeni model çıkartıyor ve yazılımsal olarak bazı şeyleri kısıtlıyor. Ancak bunun nedeni böyle saçma bir şey değil. Kullanıcıların tepkisini çok çekecek şeylerden biri servis sıkıntısı sonra da tabiki yazılımsal iyileştirmeye gidilmemesi. Ancak bu yazılımsal sorunu bu telefonda aşarlar gibi geliyor nedeni ise arka kapakta yazan google yazısı. Düşüncem o ki nexus serisinin bir yansıması olarak bulunacak. Ayrıca donanımsal olarak oldukça iyi bir telefon. Gerçekten görünümüne hayran kaldım. Kırmızı siyah kombinasyonunu sensationda da yapmışlardı ve oldukça güzeldi. Eğer HTC doğru yolda ilerlerse bu telefon s3 gibi bir bomba olabilir. S3 sahibi biri bu telefonu almaz tabiki. Çünkü onca para vermiştir s3e. ancak biraz da fiyatını makul tutarsa işte o zaman...

Kimse acaba HTC güncelleme yapacak mı diye almaz sanırım. Yazılımsal bir sınırlama ile engellenmiş olabilir ama bu onun ilerde yeni bir güncelleme ile geliştirileceği anlamına gelmez. Madem bu mümkün, neden kısıtlıyorlar ki? Birçok yeni model çıkarıyorlar sürekli, insan telefonların donanımsal özellikerine bakınca biraz daha para eklesem şunu alabilirim dedirtiyor. Hep biraz daha... Kararsızlığa neden oluyor birçok kullanıcıda. Ne yapmak istediğini bilenlerde bile... İlginç ve başarılı bir strateji bence..

thruthreign

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
159
Belki de dünyanın en iyi telefonu ama batarya olmamış. ://

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
iPhone ince uzun birşey yaptıysa vardır bir bildiği diyerekten ilk taklitler gelmeye başladı :D
Aynen buna benzer bir telefonuda LG akabinde Samsung'dan da bekliylorum.

Telefon piyasası uçtu gitti.
Yakında laptop çantası gibi telefonlar çıkar askılıklı millet onları dolaştıracak yanında.
5" in ekran nedir arkadaş insan kullanacak bunları ya...

isveçli

Profesör
Reaksiyon puanı
10
bu telefon su an icin japonya icin uretilmis bir cihaz htcnin j butterfly demesinin sebebi o zaten( j) japonya icin oldugunu vurgulamak icin .ancak aldigim duyumlara gore htc yeni yil civarinda global pazar icin ayni cihazin biraz farkli ozellikli olanini tanitacakmis.farkli bir islemci ve ufak tefek degisiklikler olacakmis

yani kisacasi bu cihaz sadece japonya icin

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
son gelen sürümlerdendi ama şimdi teknik bilgilerini pek hatırlayamam.
akşam dolduruyoruz, sabah kalkınca hiç kullanmadan %20'lere gerilediğini görünce bütün hevesimiz gitti zaten.
eşim benim s3'e gözünü dikince götürüp biraz fark verip aynısını aldım. :)

Dostum isterseniz OneX'i çöpe atın, ama böyel birşeyden atmasaydınız keşke. geçmiş artık ama, sanırım sizde başka bir problem var, flashlama, olmadı nVidia apk'sının yerini değiştirme (ki yeni bir sürümse aslında bu olmuş olurdu) gibi bir kaç yöntemle hallolurdu.
Zira, One X, pil performansını övecek değilim ama, Stand-by konumundaki pil tüketiminde bugün benchmark olacak bir telefon durumunda. 5. çekirdekli bir CPU'ya sahip ve bu 5. çekirdek Stand-by'da iken işlerin çoğunu hallediyor, buna "deep sleep" deniyor. Şöyle diyeyim %100 ile şarj edip şarjdan çıkartıyorum akşam yatarken, sabah kalktığımda hala %100 ya da %99 olarak duruyor. Neyse sağlık olsun. :)

HTC'nin geçmişte çokça yaptığı bir şey idi donanımı kısıtlamak. Aslında tüm üreticiler yapıyor da :D, HTC kadar hiç biri yabancı kaynaklarca didiklenmediğinden ortaya çıkmıyordu. bugün developers phone statüsünde olduğu için zaten HTC hala popüler, yoksa samsung bayağı bir çökertirdi.. Misal, HD2 şu an gelmiş geçmiş en yaygın dev phone olarak geçiyor, Windows 98 bile kurdular alete, ubuntu falan saymıyorum. :)
Misal TyTN II, ilk "ekran kartlı" telefondur, ancak HTC driver sağlamamıştır zira bu donanımı ilerideki Touch serilerinde de kullanıp, biraz tasarruf etmeyi planlamıştır. Örneğin bütün VW'ler 260kmh gösteren kadranla üretilir, aynı parçayı daha fazla sayıda alıp ekonomi sağlamak için.. :) ya da Sensation aslında 1,2GHz'lik bir snapdragon'a sahip dğeildir, Sensation XE'deki CPU'nun aynısıdır ve downclock edilerek piyasaya çıkmıştır.. gibi.

Yalnız, bu telefonun biraz daha ince uzun olmasıyla iPhone5'i birbirine karıştırıp kimseye taklit ediyor demeyin, arada biraz eşşeğimsi fark var. Telefon 1080p bir kere, sahip olabileceği ekran proporsiyonu belli. Ki biraz düşünün, neden Samsung onlarca taklit ithamıyla karşı karşıyayken HTC bir kere bile bu muhabbetlerden nasibini almadı? =) Az önce temiz temiz eleştirdim, şimdi de hakkını veririm. HTC çok özgün işler peşindedir her zaman, ama başarılı bulursunuz ama bulmazsınız.

Reaksiyon puanı
10,327
Dostum isterseniz OneX'i çöpe atın, ama böyel birşeyden atmasaydınız keşke. geçmiş artık ama, sanırım sizde başka bir problem var, flashlama, olmadı nVidia apk'sının yerini değiştirme (ki yeni bir sürümse aslında bu olmuş olurdu) gibi bir kaç yöntemle hallolurdu.
Zira, One X, pil performansını övecek değilim ama, Stand-by konumundaki pil tüketiminde bugün benchmark olacak bir telefon durumunda. 5. çekirdekli bir CPU'ya sahip ve bu 5. çekirdek Stand-by'da iken işlerin çoğunu hallediyor, buna "deep sleep" deniyor. Şöyle diyeyim %100 ile şarj edip şarjdan çıkartıyorum akşam yatarken, sabah kalktığımda hala %100 ya da %99 olarak duruyor. Neyse sağlık olsun. :)

HTC'nin geçmişte çokça yaptığı bir şey idi donanımı kısıtlamak. Aslında tüm üreticiler yapıyor da :D, HTC kadar hiç biri yabancı kaynaklarca didiklenmediğinden ortaya çıkmıyordu. bugün developers phone statüsünde olduğu için zaten HTC hala popüler, yoksa samsung bayağı bir çökertirdi.. Misal, HD2 şu an gelmiş geçmiş en yaygın dev phone olarak geçiyor, Windows 98 bile kurdular alete, ubuntu falan saymıyorum. :)
Misal TyTN II, ilk "ekran kartlı" telefondur, ancak HTC driver sağlamamıştır zira bu donanımı ilerideki Touch serilerinde de kullanıp, biraz tasarruf etmeyi planlamıştır. Örneğin bütün VW'ler 260kmh gösteren kadranla üretilir, aynı parçayı daha fazla sayıda alıp ekonomi sağlamak için.. :) ya da Sensation aslında 1,2GHz'lik bir snapdragon'a sahip dğeildir, Sensation XE'deki CPU'nun aynısıdır ve downclock edilerek piyasaya çıkmıştır.. gibi.

Yalnız, bu telefonun biraz daha ince uzun olmasıyla iPhone5'i birbirine karıştırıp kimseye taklit ediyor demeyin, arada biraz eşşeğimsi fark var. Telefon 1080p bir kere, sahip olabileceği ekran proporsiyonu belli. Ki biraz düşünün, neden Samsung onlarca taklit ithamıyla karşı karşıyayken HTC bir kere bile bu muhabbetlerden nasibini almadı? =) Az önce temiz temiz eleştirdim, şimdi de hakkını veririm. HTC çok özgün işler peşindedir her zaman, ama başarılı bulursunuz ama bulmazsınız.

kıymetli arkadaşım, belli ki teknik bilgisi üst düzey olan birisiniz. tam da benim aksime! :)
yani anlayacağınız ben sizin yaptığınız işleri yapıp işi düzeltecek kapasitede bir teknokrat değilim.
olabilseydim zaten çaresini üretir, kullanmaya devam edebilirdik.

ama sizin htc'nin kalitesi konusunda söylediklerinize aynen katılıyorum. bundan hiç şüphem yok.
yıllardır hep samsung kullanmama rağmen htc'nin kalite yönüyle samsung'dan çok daha üstün bir firma olduğunu kabul ederim.

ne ki htc bu kalite ürün çıkarma avantajına rağmen planlama ve programlama konusundaki bazı açmazları yüzünden büyük bir prestij kaybına uğradığına inanıyorum. mesela one S modelinde sergilediği numara, yahut üç kâğıt bugüne dek hiçbir firmada görülmedi.

bu modeli tanıttıklarında "işte benim telefonum bu!" demiştim. dört gözle beklemeye koyuldum. gelir gelmez daha ilk gün alacaktım. derken, daha telefon piyasa çıkmadan kara haberi geldi. vaad ettikleri qualcom snapgradon s4 işlemci -güya firması yetiştiremiyormuş da, (yersen tabii?)- o yüzden S3 modeli, yani demode olmuş, yavaş ve eski sistem işlemci koyacaklarını söylemezler mi?

istemiye istemiye vazgeçtim tabii bu modelden, htc'den vazgeçtim aslında... çünkü bu davranışlarıyla bendeki bütün sevgilerini, güvenilirliklerini kaybettiler. ama sora eşim hoşuna gitti diye kıramadım ona one X aldım, gerisi malum.

neyse, sonuçta bunların hiçbiri benim ülkemin malı ya da markası değil, sahiplerine hayırlı olsun diyelim. aslında bizim dahi başka ülkelerin markası, malı için bu kadar çene yapmamız boşa zaman kaybı diye düşünüyorum.

yine de size verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kıymetli arkadaşım, belli ki teknik bilgisi üst düzey olan birisiniz. tam da benim aksime! :)
yani anlayacağınız ben sizin yaptığınız işleri yapıp işi düzeltecek kapasitede bir teknokrat değilim.
olabilseydim zaten çaresini üretir, kullanmaya devam edebilirdik.

ama sizin htc'nin kalitesi konusunda söylediklerinize aynen katılıyorum. bundan hiç şüphem yok.
yıllardır hep samsung kullanmama rağmen htc'nin kalite yönüyle samsung'dan çok daha üstün bir firma olduğunu kabul ederim.

ne ki htc bu kalite ürün çıkarma avantajına rağmen planlama ve programlama konusundaki bazı açmazları yüzünden büyük bir prestij kaybına uğradığına inanıyorum. mesela one S modelinde sergilediği numara, yahut üç kâğıt bugüne dek hiçbir firmada görülmedi.

bu modeli tanıttıklarında "işte benim telefonum bu!" demiştim. dört gözle beklemeye koyuldum. gelir gelmez daha ilk gün alacaktım. derken, daha telefon piyasa çıkmadan kara haberi geldi. vaad ettikleri qualcom snapgradon s4 işlemci -güya firması yetiştiremiyormuş da, (yersen tabii?)- o yüzden S3 modeli, yani demode olmuş, yavaş ve eski sistem işlemci koyacaklarını söylemezler mi?

istemiye istemiye vazgeçtim tabii bu modelden, htc'den vazgeçtim aslında... çünkü bu davranışlarıyla bendeki bütün sevgilerini, güvenilirliklerini kaybettiler. ama sora eşim hoşuna gitti diye kıramadım ona one X aldım, gerisi malum.

neyse, sonuçta bunların hiçbiri benim ülkemin malı ya da markası değil, sahiplerine hayırlı olsun diyelim. aslında bizim dahi başka ülkelerin markası, malı için bu kadar çene yapmamız boşa zaman kaybı diye düşünüyorum.

yine de size verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum.

Rica ederim. :)
Flashlamak aslında oldukça basit bir işlem, diğer APK yerini değiştirme zorlayıcı zira sistem klasörlerine erişim gerektiriyor ancak şunu derseniz son derce haklısınız "be adam ben 2000tl vermişim niye böyle hatalarla geliyor" Zira bu pil problemine neden olan hata çok komik bir hata. :) Ama yine de bir gecede %20'ye sırf bu nedenden inemezdi, belli ki bir problem varmış.

One S'in konusu aslında biraz karışık.
S4'lerin yetişmediği açıklamasını aslında HTC değil direkt Qualcomm kendisi yaptı. Pek HTC'nin yüzü suyu hürmetine böyle bir açıklama yapacak bir firma da değil açıkçası.
Ancak işin başka bir yönü de var, One S'te kullanılan Krait'ler ile çok fazla çekirdek gerektirmeyen işlemlerde ONe S'in One X'ten daha performanslı olduğu çok aleni şekilde söylenmeye başlayınca HTC bundan biraz kıllanmış da olabilir. Hani en HTC karşıtı senaryoya bakarsak, ulan naptık böyle diyip S3'e çekmiş olabilirler ancak böyle olsa bile Qualcomm'un yetiştiremeyeceğiz demesinin de etkisi olduğunu düşünüyorum.

Yerli üretimi desteklerim ama, belli başlı ürünleri de sadece belli ülkeler üretebilir. Misal yıllarca teknoloji sitelerinde "nedenn kendi CPUmuz yapmıyoruz de elin Amerikalısına ALmanına para kazandırıyoruz" dendi, buna da gülerim. Kaç ülke var işlemci üreten? Pamuktan gömlek yapmak değil ki bu :) Telefonlar da bu hale geldi biraz. :) Vakit oldukça konuşalım işte :D

sevgiler saygılar.

p.s
fıldır fıldır aradım ama bulamadım. S4'lü One S bulsaydım (paralel ithalat olmayan) One S alacaktım ben de. :)
KVK'nın web sitesinde de S4'lü modelin bilgileri yazıyor.. KVK teknik servisi aradım..
One S'in işlemcisi nedir diye sordum..
"One X in işlemcisi 1GB" diye bir cevap aldım.. Yanlış yazmadım, GB, eve gigabayt. =)

Reaksiyon puanı
10,327
S4'lü One S bulsaydım (paralel ithalat olmayan) One S alacaktım ben de. :)

KVK'nın web sitesinde de S4'lü modelin bilgileri yazıyor.. KVK teknik servisi aradım..
One S'in işlemcisi nedir diye sordum..
"One X in işlemcisi 1GB" diye bir cevap aldım.. Yanlış yazmadım, GB, eve gigabayt. =)

one s konusunda hata yaptıklarını anladılar mı ne, şimdi yeni bir one s çıkarıyorlarmış. hem s4 işlemcili hem de daha büyük özelliklerle... hem de kar beyazı renginde... tam benim hayalimde olan bişeydi bu. renk, tasarım, yazılım ve donanımı ile idealimde tasavvur ettiğim bişey... ama onunda Türkiyeye gelme şansının çok az olduğu söyleniyor, iyi mi!

ikinci hususa gelince, ben de bu one s'in durumunu htc'nin kendi sitesinden sordum, neden bize böyle yaptınız diye, adamların verdiği cevap emin olun, kvk'nın cevabından bin beter komikti. aynen şunu yazdılar bana cevap olarak:

"Sayın, ..., bahsettiğiniz s4 platformunu türkiyenin alt yapısı desteklememektedir!"

ben de onlara, "çüşş!" diye cevap yazdım ve gönderdim.

htc ile maceramız baya bir renkli anlayacağınız... :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar HTC'de diğer tüm telefon üreticileri gibi tüm kozlarını bir telefona koymak istemiyor... HTC zaten telefonu tasarlamadan öncede farketmiştir batarya sorununu İnşallah bir çözüm ütretirler....

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Cihaz gerçekten güzel . Tasarımını falan çok beğendim şimdi youtube'da videolarına falan baktım. Al benisi yüksek bir cihaz ama TR'ye gelmeyecek sanırım.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Insallah gelmez yoksa insanlar çok para verip güncelleme desteği bekler ama bir iki güncellemeden sonra unutulurlar, yazık olur.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Htc ilk dev telefon ve bence bayrağı bir güzel taşıyor...iphone5 in uzunluğundan keramet bekleyenler pazarda düşüşe geçtiğini söylemeliyim...4'' ile 4.7'' telefonu kıyaslarken dikkatli olmak lazım...akıllı telefonlar ne marka olursa olsun pil genel sorun...ama yaptıklarına baksana 5 sene önce bunu söyleseler hadi lennnn derdik ama şimdi neredeyiz...htc hd2, htc sensation xe ve htc one x kullandım elime iphone 5 aldığımdaki hayal kırıklığını anlamanız için hadi daha ileri gidelim elime samsung s3 aldığımdaki hayal kırıklığı anlatılmaz anca htc one x alınır ve yaşanır...saygılar...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
htc j buttrefly modelini htc droid dna ismiyle amerikada 13 kasımda tanıtıyor pil güçlendirilmiş 2500 - 2800 mhz tr de çıkırmı sizce..?