HTC Desire X Türkiye'de Satışta!

ScienceNET

Asistan
Reaksiyon puanı
2
9bdmjt.png

Bir süredir Türkiye'de çıkması beklenen HTC Desire X, hepsiburada.com tarafından satışa sunuldu. Yapılan açıklamalara nispeten 1 hafta erken Türk kullanıcılarına sunuldu. Fiyatı da beklenildiği gibi, 1000 TL'nin biraz altında. 949 TL'den satılıyor.

Daha fazla bilgi için HTC'nin resmi sitesine göz atabilirsiniz: http://www.htc.com/tr/smartphones/htc-desire-x/

Hepsiburada.com'daki sayfası için tıklayın: http://www.hepsiburada.com/liste/ht...htcdesx&categoryId=371946&SKU=TELCEPHTCDESX-B

ScienceNET

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hepsiburada.com ufak bir not düşmüş: "Ürün 22.10.2012 tarihinde stoklarda olacaktır."

by10ur

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Teknolojiden çok anlamayan fiyatları takip etmeyen saf vatandaşı çekmek için kurulmuş tuzaklar bunlar :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
SAR değeri çok yüksek diyorlar bunu için... Doğru mudur ?

ScienceNET

Asistan
Reaksiyon puanı
2
SAR değeri çok yüksek diyorlar bunu için... Doğru mudur ?

Bazı ülkelerde (Hindistan) 1,59 W/kg gibi yüksek SAR değerine sahip. Türkiye'de satılan cihazın SAR değeri 1.11 W/kg olduğu bilgisini aldım. Kısmen biraz yüksek gibi ama daha makul... :)

E32KERNEL

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Aslında alınabilitesi yüksek bir telefon. Bataryası biraz düşük, 1650 mAh, o biraz iyi olmamış.

KrizaGold

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu ürün Vatan Bilgisayar'da satışa sunulmuş ve %25 indirimli. Standart fiyatı 949 TL olan ürünün, tahmin edin Vatan'da ne kadar? Şaka gibi... %25 indirimli 929 TL miş... Vatan Bilgisayar'ın %25 indirim anlayışı: http://www.vatanbilgisayar.com/Cep ...elefonu(siyah)/productdetails.aspx?I_ID=62913

Vatanbilgisayar kadar milleti saf yerine koyan uyanık bir müessese daha yok bu dünyada. Tv'ler de boy boy reklam veriyor tüm ürünlerde %25 indirim diye. Fiyatları normalinden %30 daha fazla yazıp o fiyat üzerinden %25 indirim de neyin nesi? Tüketici koruma derneğinin bu tür üçkağıtçılara ceza vermesi gerekir.

Alakasız olacak ama Vatanbilgisayar'ın başka bir sektörden emsali olarak "KİMLİK" mağazasını örnek gösterebilirim. Aynı yöntem. O mağazada da %70 indirim eksik olmaz sağolsunlar :) Kazıklamanın yeni formülü yüksek etiket yazıp yüksek indirim uygulamak.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Beyazını fotoğraflardan çok beğenmiştim, ama biraz kurcalayınca beğenmedim açıkçası.
480p video da neymiş zaten HTC allasen kafan mı güzel ne..

KrizaGold

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
HTC desire HD kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim. Piyasadaki bir çok android tabanlı telefondan daha kaliteli bir cihaz. Kendisine ait Sense ara yüzü de efsanedir. Sadece önyargı oluşmuş HTC ile ilgili. Şuanda piyasada One x ve One s gibi üst düzey telefonları mevcut. Desire x'e gelecek olursak , 480p video kaydı sadece yazılım ile kısıtlanmış. Kamerasının kötü olmasından kaynaklanmıyor. Stratejik bir durum söz konusu. Eğer kamerasını 1080p yapsaydı, bu telefonu 900tl iken 1500tl lik telefonlarını kime satıcaktı :)

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
HTC desire HD kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim. Piyasadaki bir çok android tabanlı telefondan daha kaliteli bir cihaz. Kendisine ait Sense ara yüzü de efsanedir. Sadece önyargı oluşmuş HTC ile ilgili. Şuanda piyasada One x ve One s gibi üst düzey telefonları mevcut. Desire x'e gelecek olursak , 480p video kaydı sadece yazılım ile kısıtlanmış. Kamerasının kötü olmasından kaynaklanmıyor. Stratejik bir durum söz konusu. Eğer kamerasını 1080p yapsaydı, bu telefonu 900tl iken 1500tl lik telefonlarını kime satıcaktı :)

Yüksek SAR değeri hakkında ne yorum yaparsınız ?

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Amiral gemileri ile Desire X arasındaki yegane farklar video kaydı mı? :)
Yazılım mazılım, yıllarca bu tip kısıtlanmış cihazlara aman nolcak kırarız dedim, ama HTC'nin geriye düştüğü yer burası.
"Out of the box" performans önemli son kullanıcılar için.
Eskiden pazarda bilgi işlemciler vardı, herkes takılıyordu. Şimdi herkes smartphone kullanıyor, sokaktaki düz adam (aşağılama yoktur) bakmaz senin "ama"na "fakat"ına. :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Adam akıllı bir inceleme videosu izleyip yazın çizin o 480p video çekiyor dediğiniz telefon şuan performans bakımından amiral gemilerinden iyi pili 1650 mAh olmasına rağmen 850/20 saat bekleme konuşma süresi sunuyor Arayüzü Sense 4.1 en iyi arayüz ses kalitesi desen kulaklıkla profillerde bile bayağı iyi ses alıyorsunuz tasarım ağırlık ... tek kötü yanı ön kamera ve 480p video kaydı gerçi güncelleme geldiğinde düzelecek ama kötü diyenlerin merak ettiğim bir konu herkesin elinde One X S3 mü var acaba eğer donanımı kaliteli olsaydı 8 MP kamera 1 GB ram 1.2 İşlemci yüksek çözünürlüklü bir ekran Üst sekmentlede yarışabilir.

KrizaGold

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Amiral gemileri ile Desire X arasındaki yegane farklar video kaydı mı? :)
Yazılım mazılım, yıllarca bu tip kısıtlanmış cihazlara aman nolcak kırarız dedim, ama HTC'nin geriye düştüğü yer burası.
"Out of the box" performans önemli son kullanıcılar için.
Eskiden pazarda bilgi işlemciler vardı, herkes takılıyordu. Şimdi herkes smartphone kullanıyor, sokaktaki düz adam (aşağılama yoktur) bakmaz senin "ama"na "fakat"ına. :)

Amiral gemileri ile tek fark video kaydı değil tabiki. Fiyat-Performans olarak değerlendirilir tüm telefonlar. Sahip olduğu yüksek sense arayüzü, android'in 4.0 sürümü yüklü olması, çift çekirdekli işlemcisi olması, hafif olması, şık olması, nispeten ince olması(9.3mm), f2.0 kamera 28mm lensleri, BSI sensörü(kısaca: Az ışıkta çok performans) vs.vs. Bütün bu özelikleri baz aldığımızda 900tl gibi bir fiyata zaten yeterince iyi bir telefon. Birde üstüne Full HD ekran, 8mp kamera, 1080p video kaydı vs olsa belki maliyeti 50$ arttırırdı(ki iphon5 in bile maliyeti 207$) ama o zaman 900 tl lik bir telefon olmazdı :) Demem o ki 480p video kaydını çok ta eleştirmemek gerek. Yani ben öyle düşünüyorum, amacım tartışmak değil.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Benim beklentim 720p zaten, 1080p gereksiz. :)

tabii canım desire X'in performansı bütün amirallerden iyi tabi.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Herhangi bir alıntı yok. Evet sizden önceki SDN okuru Anonim'in yazdıklarıyla alay ettim.,
Amirallarden iyi diyen o, sizin öyle bir söyleminiz yok alınmanıza da gerek yok. Alıntılı yazsam daha iyi olurdu elbette ama aceleye geldi o an.

KrizaGold

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Herhangi bir alıntı yok. Evet sizden önceki SDN okuru Anonim'in yazdıklarıyla alay ettim.,
Amirallarden iyi diyen o, sizin öyle bir söyleminiz yok alınmanıza da gerek yok. Alıntılı yazsam daha iyi olurdu elbette ama aceleye geldi o an.

Kusura bakmayın o halde, en son benim yazım size atfen olduğu için sizin cevabınızı da direkt olarak bana sandım.