ben tercihimi htc 10 dan yana kullanıyorum.teknik özellikler olarak nerede ise iki telefonda bir birine çok yakın.aralarındaki hız farkı varsa da milisaniyeler kadardır.günlük hayatta hiç farkına bile varmazsınız.donanım olarak altını çizmek istediğim bir konu var s7 edge türkiye ye exinos işlemci ile geliyor. qualcom 820 li versiyonunu yurtdışı pazarlarına sunuyor.bu şekli ile yapılan sentetik testlerde htc 10 daha yüksek puanlar alıyor fakat gerçek hayatta ne gösterir onu kullanarak test edeceğiz.iki telefonunda birbirinden iyi özellikleri var.telefon almaya karar verirken insanların ne dediğine değil, düşündüğünüz telefonların inceleme videolarını seyredip alacağınız telefondan beklentileriniz ne ise o yönde hareket etmek gerekir bence.benim htc 10 tercih etmemin sebebi ;
1-Ses,(rakipsiz)
2-Kamera performansı :her iki telefonda DxOMark'tan (şu anda rakibi kuruluncaya kadar

telefon kamera performanslarını test eden tek kuruluş) 88 puan almış bir telefon her iki telefonunda kamera performansları çok iyi.yapılan inceleme sonuçlarına göre htc 10 renkleri daha gerçekçi alıyor
3-tasarım: yekpare metal kasa ile çok şık ve sağlam.birden çok dayanıklılık testinden geçmiş.savunma silahı olarak bile kullanabilirsiniz :

. S7 edge ne kadar çok şık bir telefon olsa da her iki tarafı da camdan tasarlanmış acayip iz yapıyor parmak izi, yağ vs...günlük hayatta bir cebinizde telefon diğer cebinizde temizleme bezi dolaşmak zorunda kalacaksınız benim gibi titiz biri iseniz.
4- kullanım kolaylığı: yapılan inceleme sonucuna göre htc 10 tek el ile kullanımda daha problemsiz.daha rahat kullanılıyor fakat s7 edge deki edge ekranı tek elle kullanımda biraz problem çıkarıyormuş. yani özel alışkanlık istiyormuş.yukarıdaki videoyu dikkatli izlerseniz. ne demek istediğimi anlayacaksınız.