HP Pavilion dv9730et

Bu ürünü beğendiniz mi?

• Kullanılan toplam oy
    96

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
HP'nin yeni dizüstü bilgisayar modeli HP Pavilion dv9730et, 17 inçlik ekranı ile dikkat çekiyor. Yeni modelin teknik özellikleri, fiyatı ve fotoğrafları için bu haberi okuyun.

Güçlü mobil işlemci ve gelişmiş multimedya özelliklerine sahip HP Pavilion 9730et, şık tasarımı ile de ilgi topluyor. Zarif ve parlak HP Imprint teknolojisiyle kaplı bu ürünle birlikte, Altec Lansing hoparlörler ve HP Mobile uzaktan kumandası da beraberinde geliyor. Parmak izi okuyucu özelliği sayesinde de, şifre girmeye gerek kalmaksızın güvenlik sağlayabiliyor.

hp-Pavilion-dv9730et_2.jpg

HP Pavilion 9730et

Teknik Özellikler

:: Microsoft® Windows® Vista™ Home Premium 32 bit işletim sistemi
:: AMD Turion™ 64 x 2 mobil teknolojisi TL-60
:: 2048 MB (1024 x 2) standart bellek
:: 250 GB sabit disk, SATA sabit disk sürücüsü (5400 rpm)
:: 802.11 pre-n kablosuz teknolojileri
:: 10/100/1000 GB Ethernet LAN ağ birimi
:: 17 inç WXGA, 1440 x 900 yüksek çözünürlüklü geniş ekran
:: NVIDIA® GeForce® Go 8400 ekran kartı
:: Çift katmanlı Lightscribe Super Multi DVD yazıcı (+/-R, +/-RW)
:: HP Mobile uzaktan kumanda
:: HP QuickPlay ortam yürütücü yazılımı
:: Tümleşik parmak izi okuyucu
:: Tümleşik Stereo mikrofonlu HP Pavilion WebCam
:: Altec Lansing® hoparlörler
:: HP Ultra Bright View özelliği
:: Bluetooth®
:: IEEE 1394 Firewire® video yakalama arabirimi

hp-Pavilion-dv9730et.jpg

HP Pavilion 9730et

:: Bu ürünü beğendiniz mi? Bu başlıkta paylaşın.

Fiyat: 1399 dolar + KDV
Bilgi için: HP Türkiye
SDN - http://shiftdelete.net

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ürün güzel de hp'nin sitem kurtarma cd'si olmaması ve bunun sonucunda sisteme kendiniz format atamamanız gerçekten kötü. Sistem geri alma sihirbazı (bunun gibi birşey) ne kadar başarılı anlayabilmiş değilim. İstediğim gibi format atamayacaksam ben o ürünü ne yapayım. Neden illa teknik servise para kaptırayım ki. :S İçindeki hd'i de bölmeden veriyorlar genelde. Ayıkla pirincin taşını. :S

viyaduk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İmaj mantığıyla çalıştığı için diski bölemiyorsunuz tabi...
Fakat recovery ya da ürün kurtarma yada windows cd'sini, cihazın içindeki recovery management programıyla ya da HP Çağrı merkezini arayarak temin edebilirsiniz.
Bu cd'nin elimizde olduğunu varsayarsak herhangi bir windows cd'sinden manuel kurulum yapabiliriz ve böylece diski bölebiliriz.

Ah bide AMD olmasa :)

GOTHiC

Asistan
Reaksiyon puanı
0
neden amd olmasa ? intel in çift çekirdekli işlemcisi ile çok büyük bi farkı varmı ki?

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
GOTHiC dedi ki:
neden amd olmasa ? intel in çift çekirdekli işlemcisi ile çok büyük bi farkı varmı ki?
Intel'in centrino serisi turion'dan daha iyi performans gösteriyorda ondandır.Masaüstünde şu an için pek bir fark yok ama laptoplarda intel daha önde.

viyaduk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
centrino serisinde İntel Clear video teknolojisi mevcut mesela HD vidyoları daha kaliteli izleyebilirsin.
İntel Next Gen Wireless-N teknolojisi ile 2 kat daha geniş alana ve 5 kat daha hızlı erişim imkanı olur.

GOTHiC

Asistan
Reaksiyon puanı
0
wow :D soruyu sormadım sayalım :) baya baya bi değişiklik söz konuşuymuş.. Bense sadece olsa olsa ne kadar bi performans farkı olucak ki diye düşündüm açıçası :D

ultraanti

Asistan
Reaksiyon puanı
1
begenmedim
1. si amd olması
2. si kurtarma cd si yok

3. olarakta madem laptop ıstedıgım yere gotureceğim bir sey için neden bu kadar agır bir sey alayım hemde 17'' su anda en iyisi bence 12.1''

EskiKullanici

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hakikaten niye amd ki..

ekran büyüklüğü gayet hoş :) 17" olması güzel ev bilgisayarı yani masaüstü olarakta gayt şık olur. işte kilosu biraz can sıkabilir 5.10 kg(paket ağırlığı)sadece laptop 3.55 sadece laptopla gezemeyeceğinden...

paket ağırlığını baz almak lazım :)

ama hp nin 21" lik bir laptop u da vardı o 7 küsür kg idi.

onunka kıyaslar isek kilosuda iyi kucağıda güzel oturur.

ah amd vah amd :) (oldum olası sevememişimdir)

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
AMD' nin üzerine o kadar yüklenmeyin yahu. Resmen günah keçisi yaptınız.

Bu arada ürün güzel. Ben beğendim. ;)

emelden

Dekan
Reaksiyon puanı
8
Ben beğendim çok fazla özellik olması gerekmiyor zaten bana ama 17 inçlik ekranı olmasın tanışamam. :D AMD olmuş, çift çekirdek olmuş farketmez. :*

miroglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hp neden bu aralar yeni ürün çıkartmıyor merak ediyorum..Blu-ray,hd ekran,güçlü bir grafik kartı olan ürünleri yok.. ama tasarımlarına hayranım son seri pavillionların

uzaktan algilama

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu ürünün bir eski modelini kullanan biri olarak tavsiye edebilirim. Amd olmasına çok takmayınız gayet iyi performans gösteriyor ( vista olmasına rağmen ) 2 gb ram zaten vista'nın rahat olarak çalışabildiği ram oranı. Ayrıca Amd olması bu ürünü daha ucuza almanızı sağladığını da unutmayalım.

Bu ürünü almayı düşünen arkadaşlara bir uyarım olacak. Bu ürün dv9730et buradaki Dv etiketine dikkat edin. Birebir aynı özellikte olup v9730 vs sürümleri de var. Almayı düşündüğünüz yerde bu diyip elinize tutuşturmaya kalkabilirler dikkat. Dv modelinden tek farkı ekran kartının 8400 değil 7400 olmasıdır. O yüzden teknosa gibi yerlerde

işlemci amd
ekran 338 mb paylaşımsız
ram 2 gb

gibi az açıklayıcı şeyler yüzünden dalgınlığınıza gelebilir.

Bir kısım arkadaş bu ürünün kurtarma dvd'si yok demiş. Kurtarma dvd'sini aldıktan sonra siz oluşturuyorsunuz. Bunun için Hp'nin bilgisayarla yüklü gelen yazılımlarını kullanıyorsunuz. Hp antlaşmasında kurtarma dvd'sini hazırlamamak sizin sorumluluğunuzdadir. Bunun haricinde ister silersiniz, ister silmezsiniz (benim tavsiyem silmemeniz) bilgisayarın hafızasında ayrı bir bölümde dvd imajı duruyor ve çökme vs durumunda bu imaj'ı F10 gibi bir tuş ile sıfır kurulum yapmasını sağlayabiliyorsunuz. Ürün sadece C: ve D: (kurulum imajının saklı olduğu bölüm) ile geliyor. ikinci bir bölüm kurmak isteyen arkadaşlar format atmadan patrition magic veya ücretsiz olan gparted ile istedikleri kadar yeni bölüm oluşturabilirler. Xp için gerekli sürücüler Hp'nin sitesinde mevcut yada müşteri hizmetlerini arayarak parasını vermek koşuluyla (sanırsam kargo ücreti istiyorlardı) cd'sini yolluyorlar. Bunun haricinde ben birde bu alete Pardus kurdum babalar gibi çalışıyor.

Bu ürün 17" ve numerik tuş takımıyla oyun oynamayı düşünenleri değil direk olarak mühendislik (netcad-autocad-microstation) , photoshop vs vektör çizim ile uğraşan kişiler için birebir. Zaten taşınabilirlikten öte projeleri her yerde ulaşıp, yapabilme amacındadır.

hoporlörleri üst kısımda olması sayesinde çok güzel ses veriyor. Kumandası kendisini çok iyi gizliyor ve epey işlevsev. Media center olarak kullanmayı düşünenler içinde güzel bir alternatiftir.

newstarnewstar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
viyaduk dedi ki:
İmaj mantığıyla çalıştığı için diski bölemiyorsunuz tabi...
Fakat recovery ya da ürün kurtarma yada windows cd'sini, cihazın içindeki recovery management programıyla ya da HP Çağrı merkezini arayarak temin edebilirsiniz.
Bu cd'nin elimizde olduğunu varsayarsak herhangi bir windows cd'sinden manuel kurulum yapabiliriz ve böylece diski bölebiliriz.

vistada bilgisayarıma sag tık yönet/ disk yönetimi C ye sag tık bu birimi kçült de ve küçülen birimi biçimlendir bak bölündü bile ben bu sekilde D ye xp kurdum ikiside babalar gibi calısıyor