HP Pavilion dv6915nr ekran kartı ve ses sorunu

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
merhabalar
benim geçen hafta belirttiğim modelin ekran kartı bozuldu ve serviste değiştirildi. ancak şu anda herşey çalışmasına rağmen bilgisayardan ses gelmiyor, ne laptop hoparlöründen ne de takılı hoparlör veya kulaklıktan. driverlar, herşey normal görünüyor, servise tekrar götürdüğümde donamımsal bir problemi olmadığı, yazılımsal bir problem olabileceği söylendi... işletim sistemim vista, problem ne olabilir acaba?

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
k-lite codec pack de yüklü ama gene ses yok

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bilgisayara format dahi attım, ama hala ses yok...

anlaşılan çözemeyecez bu işi

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Eğerki makine halen garantiliyse, servis parça değişiminden sonra sisteminini recovery yaparak eski haline getirmesi gerekirdi.

Büyük ihtimal yanlış sürücü yüklüyorsun yada yüklediğin ses codecleri ( k lite) ses sürücüleri dosyaları ile çakışmış olabilir, şunu denemisin?

Denetim Masası- Ses efekti ve ses aygıtlarına gel orada donanım göreceksin donanım içinden video codec seçeneğini göreceksin onun üzerindeyken özellikler de, içindeyken yeniden özellikler de senin kurduğun codeclerini tek tek kaldır.

Aynı sorun bir arkadaşımda da vardı gom player ve k lite kurmuş sanırım codecler de ses kartının sürücülerini bozmuştu, ses çıkmıyordu yada çıkınca ses çok boğuk çıkıyordu tekrar tekrar kurmamıza rağmen sorun devam ediyordu bu şekilde halletmiştim, bilgin olsun.

ffgul

Profesör
Reaksiyon puanı
8
>>google dan,Driver Genius Professional Edition ı arat ve pc ye kur.Bütün güncel driverları kendisi bulur ve pc ye kurar.
>>Şunu söylemeden yapamıyacağım hp almakla sen başından yanlış yapmışsın...(Allah sabır versin...)