HP Pavilion DV6-1270 ST Hakkında Görüşleriniz Nelerdir?

underfire

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşım askere gideceğinden dolayı bilgisayarını satmak istiyor. Henüz 3 aylık. almayı düşünüyorum; ama sizin de fikirlerinizi öğrenmek istiyorum... Şu anda Toshiba A200-1BP kullanıyorum. ( http://www.istanbulbilisim.com.tr/Satellite_A200-1BP-2-GB-TOSHIBA-DUNYASI,6509.html ) Fikirlerinizi yazarken onu da hesaba katarsanız sevinirim..

HP-POVILION-DV6-1270-ST-DIZUSTU-LAPTOP__24671310_1.jpg

Ürün özellikleri şöyle:

İşlemci Tipi : AMD Turion X2
İşlemci Hızı : 2.20 GHz
İşlemci Veri yolu hızı : 3600 Mhz
İşlemci ön belleği : 2 MB
İşlemci Modeli : RM-74
Bellek Hızı : DDR2 800 Mhz
Bellek miktarı : 4 GB
Ekran boyutu : 15.6 inç
Ekran Tipi : WXGA (HD)
Ekran çözünürlüğü : 1366 x 768 px
Ekran Kartı : ATI Mobility Radeon HD 4530
Ekran Kartı Belleği : 512 MB
Ekran Kartı tipi : Harici Ati
İşletim sistemi : Windows Vista Home Premium
Hdd Kapasitesi : 500 GB
Hdd Rpm : 5400 rpm
Hdd tipi : SATA
Optik sürücü tipi : Dvd Yazıcı (Super Multi, LightScribe)
Modem : -
Ethernet : 10/100/1000 Mbps
Kablosuz Ağ : 802.11 A/B/G
Bluetooth : YOK
3G : -
Diğer Bağlantılar : -
DVI Çıkışı : -
Kızılötesi : 1
HDMI Çıkışı : 1
IEEE 1394 : 1
Kart girişi : 1 x Express Card
Monitör Çıkışı : 1 x VGA
Ses Bağlantıları : 1 x Mikrofon Girişi 2 x Kulaklık Çıkışı
Tv-Out : -
USB : 4
E-SATA : 1
Ses Kartı : Dahili ses kartı
Hoparlör : Dahili hoparlör
Touchpad : Var
Klavye : Türkçe Q Klavye + Nümerik Tuş Takımı
Kart okuyucu : 5-in-1 card reader
Kamera : 1.3 Megapiksel Web Kamerası
Parmak izi Okuyucu : YOK
Pil : lityum-iyon
Genişlik : 379 mm
Derinlik : 258 mm
Yükseklik : 37 mm
Ağırlık : 2.940 Kg​

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
sana kalmış bence ,

artılarıda var eksileride var bilgisayarın :)

underfire

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eksileri neler acaba? bir de ben Toshiba a200-1bp kullanıyorum. ondan daha üstün müdür bu makine?

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ben fazla bir fark olduğunu sanmıyorum ,

İlerisi için bir bilgisayar alacaksan bu bilgisayar sana fazla bişey getirmez gibi

ama senide etkilemek istemem

diğer arkadaşların yorumlarınıda al

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
Sakın HP alma ısınma sorunu derkene

ekran kartı

anakart yanar (bende hepsi oldu)

recovery CD sorunu var yanında vermiyorlar

benimki 7 di kere servise gitti. :D:D:D:D:D

AMA SENİN KARARIN...(böyle diye diye milleti hp den soğuttuk)

underfire

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hadi yaa.. o kadar büyük sorunlar çıkarıyo mu ki??

arkadaşım BÖTE öğrencisi, yani bilgisayarı zorlayarak kullanır genelde; ama ısınma sorunu yaşamamış..

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
hadi yaa.. o kadar büyük sorunlar çıkarıyo mu ki??

arkadaşım BÖTE öğrencisi, yani bilgisayarı zorlayarak kullanır genelde; ama ısınma sorunu yaşamamış..

Genelde HP lerde oluyor ama bunu notebook soğutucularla çözmek mümkün özellikler iyi hatta bende HP-pavillion-dv5-1040 et var çok iyi bilgisayar ama bana baya sorun çıkarttı.:lol::lol::lol::lol::lol:

underfire

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Genelde HP lerde oluyor ama bunu notebook soğutucularla çözmek mümkün özellikler iyi hatta bende HP-pavillion-dv5-1040 et var çok iyi bilgisayar ama bana baya sorun çıkarttı.:lol::lol::lol::lol::lol:

baktım özelliklerine, güzel makineymiş seninki de.. ben zaten şiimdiki laptopumda da kullanıyorum souğutucu.. sanırım çok fazla ısınma problemi yaşamam.. olursa da zaten sigortası varmış, yenisini verirler herhalde :D

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
baktım özelliklerine, güzel makineymiş seninki de.. ben zaten şiimdiki laptopumda da kullanıyorum souğutucu.. sanırım çok fazla ısınma problemi yaşamam.. olursa da zaten sigortası varmış, yenisini verirler herhalde :D

HP zor yenisini verir (:cursing:) ama soğutucu işini görür bende kullanıyorum :clap::clap:

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
HP zor yenisini verir (:cursing:) ama soğutucu işini görür bende kullanıyorum :clap::clap:

Ben 3 arızadan sonra paramı kuruşu kuruşuna geri aldım.

3 arızadan sonra koardinator arar cihazının değişim olacağını söyler, para iade durumundan bahsetmez, sizde ben gibi uyanık bir insansanız, değişim talep etmek istemediğini belirtir, paranızı geri almak istediğinizi söylersiniz, nazik bir şekilde.

Paranız 3 hafta içinde banka hesabınıza yatar :)

Benim hp ile ilgili sorunum, çok aşırı ısınma ve batarya şarj olmama sorunu idi, klasik hp sorunlar işte.

Şu an MSİ notebook kullanıyorum, memnunum, ısınma 35-40 derece arasında, oyunlarda bile :)

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
HP iki ayrı segment ve marka altyapısıyla üretim yapıyor bildiğim kadarıyla. Normal HP Pavillion serisi daha görsel bir mimariye sahip.
HP Compaq serisi ise P serisi kadar karizmatik tasarıma sahip olmasa da bazı modelleri Panasonic Toughbook´a benzer sağlamlığa sahip.
Sizin yazdığınız model AMDx2 işlemcili ortalama bir sistem. İntel eşdeğeri 3 yıldız sayılır.
Burada önemli olan şu:
Bu laptop ikinci el ve sizden önce ne kadar kullanılmış? (Süreyi kasdetmiyorum tek başına, 1 ay içinde sıfır km dizüstü bilgisayarı savaş gazisi haline getiren arkadaşlarım var)
Artı kaç liraya malolacak size?
Elinizdeki bilgisayar da alacağınızdan çok farklı değil. Çok hesaplı değilse yenisi ben önermiyorum.
HP nin bahsettiğiniz serisi çok kötü değildir bence ama maliyet-beklenti-kondüsyon eğrisi önemli.
Kolay gelsin..

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Bir buçuk seneden uzun bir zamandır HP Pavilion dv5-1150 modelini kullanıyorum. Son iki aydır beni kendinden soğutmayı başardı. İlk 6 ay sorunsuz bir şekilde kullandım bilgisayarı, çok da memnundum. 6. ayın bitmesiyle beraber sorunlar başladı. İlk karşılaştığım sorun cihazın şarj olmama sorunu idi. Uzun bir süre bunun sebebini araştırdım ve gördüm ki bu sorunu yaşayan tek kişi ben değilim. HP'nin DV5 serisinin hemen hemen tüm kullanıcıları bu sorunla karşılaşmış. Servise gönderip göndermemeyi düşünürken bir gün kendiliğinden düzeldiğini gördüm. Bu sorun daha sonraları devam etse de cihazı daha çok prize takılı kullandığımdan servise gönderme gereği duymadım.

Bu sorunun düzeldiğini düşünürken bir de cihazın ısınma problemi ortaya çıktı. İlk başlarda bu ısınmayı açtığım oyunların işlemciyi fazla kullanmasından kaynaklı olduğunu düşündüğümden normal karşılıyordum. Fakat kısa bir süre sonra açtığım bir tarayıcı bile bilgisayarın fazla ısınmasına neden olmaya başladı. Bilgisayarı sürekli masada kullanmadığımdan soğutucu almayı düşünmedim.

Son geldiğim nokta ise ısınmadan kaynaklı ekran sorunu. Bu sorun 2 aydır olmakla birlikte son günlerde canımı oldukça sıkan bir noktaya geldi. Ekranımda olmadık anlarda parlaklığında düşmeler ortaya çıkıyor. Bazen bu düşüşler öyle bir noktada oluyor ki ekran tam anlamıyla kararıyor. Bu konuyu okuyarak yaşadığım sorunların ayrıntısını öğrenebilirsiniz. Muhtemelen yarın bilgisayarım servise gidecek.

Yazdıklarımı özetlemek gerekirse; birçok kişi HP'nin başta ısınma sorunu olmak üzere birçok konusunda şikayet etmekte. Benim size önerim (tamamen kişisel tecrübelerden) ağzının yanmaması için farklı bir markayı tercih etmeniz yönünde. Ama tabi ki son karar sizin.

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
hp mi uzak kalsın...

daha recovery cd'sini vermeyen firmadan ne beklenir. 30krş lık cdyi 90 dolara satmaya çalışan firma uzak kalsın...

böyle ufak şeylerden soygunculuk yapan firma tavsiye etmem kimseye.

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
7 aydır teknik serviste çalışıyorum. 7 ay içersinde sürekli olarak Hp dv6 serisinden notebook satıyoruz.
Başka marka satmıyoruz. Ne hikmetse hiç sorun yaşamadık diyebilirim
Fakat Amd li serilerinde ısınma problemi olduğunu bildiğimizden amd işlemcili satmıyoruz. İntel işlemcili satıyoruz.
Ama Bilecik gibi küçücük ilde yeterli derecede laptop satıyoruz. VE hepsi hp ve Dv6 serisi .
Şimdiye kadar ufak tefek sorunlar haricinde sorun yaşamadık.
Bir notebookta sorun yaşadık. Servisini aradık servise çağrıldı pc özel kutu gönderdiler kargoyla kutusuna koyup gönderdik 4 gün sonra pc yapılmış ve sorunsuz vaziyette geri geldi.

Elektronik alettir sorun çıkartabilir. Fakat sorunun ne kadar kısa sürede çözüldüğü ve servisi önemli bence.

Hp den şaşma ama amd işlemcili olanları ısınma problemi var. Yeni üretimlerde devam ediyor mu bilmiyorum

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
bunun intel işlemcili olanı var bende ve kırmızı ile işaretli kısım yani kasanın parlak kısmının dvd nin üst kısmına gelen kısmı jilet kadar keskin. farenin kablosunu laptopun altından çıkarırken elimi oraya çarptım ve çok kötü kesti ordan biliyorum.

r0b0h1.jpg

32.sefo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
alma bence birader. senn pc daha iyi. En azından cpu-ekran kartı fln güzel senn. alma o Hp'yi.

melihfb

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sakın ama sakın :D:D hem işlemcisi intel olan bir pc seç hemde hp olmasın ısınma sorunu var ve ekran problemli :S

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Bence gerçekten iyi değil çok daha iyi bi notebook alabilirsin fiyat fazla oynamadan.

serkan94

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
22
bu ısınma olayı işletim sistemide sağlıyor benimn dv5'de hem ubuntu hem de windows vista var visat'da cpu yu zorluyor ubuntuda %3-10 arası gidiyor yani ısınma daha az oluyor