Hp Omen 17 hakkında düşüncelerinize ihtiyacım var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tala34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tala34

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Herkese merhaba arkadaşlar, önümüzde ki ayın sonuna doğru bir dizüstü bilgisayar almayı planlıyorum. Uzun süredir de araştırıyorum. Şu anda aklımda olan Hp Omen 17. Fakat bu bilgisayarda ısınma problemi var mı benim ihtiyaçlarımı karşılar mı bunları öğrenmek istiyorum. Bir de bunla eşdeğer olabilecek bilgisayar tavsiyelerinizi yazardanız sevinirim. Yoğunlukla web tasarım ve grafik çizimi üzerine uğraşıyorum. Oyunlar içinse şu şekilde açıklayayım bu bilgisayarın ihtiyaçlarımı karşılayacağını biliyorum fakat örneğin pubg oynarken ufak çaplı bir yayın açmak istersem bilgisayar ne derece zorlanır bunu merak ediyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar

Almayı düşündüğüm bilgisayar;

HP Omen 17-AN003NT Intel Core i7 7700HQ 32GB 1TB + 512GB SSD Fiyatı

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Ürün çok iyi özellik olarak ama ben şahsen soğutma sistemini sevmediğim için Omen serisi önermiyorum. Onun yerine önerebileceğim daha iyi soğutması olan 3 model var. Özellikle Asus modeli işlemci bakımından çok daha güçlü olduğu için oyun oynarken yayın yapmak için çok daha uygun diyebilirim.

MSI GT73EVR 7RE(Titan)-831XTR Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB Fiyatı

Asus G752VS(KBL)-GB274T Intel Core i7 7820HK 32GB 1TB + Fiyatı

Dell Alienware Intel Core i7 7700HQ 16GB 1TB + 256GB SSD Fiyatı

Tala34

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Yorumunuz için teşekkür ederim. Soğutma konusunda haklısınız sanırım HP bilgisayarlarda genel bi hastalık olarak konuşuluyor. Attığınız ürünleri inceledim. MSI bilgisayarlara kasa bakımından pek hoş bakmıyorum nedense. Sanırım biraz kişisel tercihler. Özellikle Asus’un bilgisayarı ilgimi çekti. İşlemci olarak daha iyi olduğu kesin diğer yönleri de zaten gayet iyi ki bütün bunların yanında gerçekten mükemmel bir tasarıma sahip. Kesinlikle değerlendireceğim bir ürün. Isınma problemini bir kenara bıraktığımızda HP bilgisayarda aslında beni kendine çeken 4K ekranı oldu. Ama bu konu da da sanırım 1080p 120hz ekranlı modeli daha iyi gibi duruyor. Hp Omen’da hangi işlemci var tam dikkat etmedim açıkçası ama çok büyük problemler yaşar mıyım acaba?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Yorumunuz için teşekkür ederim. Soğutma konusunda haklısınız sanırım HP bilgisayarlarda genel bi hastalık olarak konuşuluyor. Attığınız ürünleri inceledim. MSI bilgisayarlara kasa bakımından pek hoş bakmıyorum nedense. Sanırım biraz kişisel tercihler. Özellikle Asus’un bilgisayarı ilgimi çekti. İşlemci olarak daha iyi olduğu kesin diğer yönleri de zaten gayet iyi ki bütün bunların yanında gerçekten mükemmel bir tasarıma sahip. Kesinlikle değerlendireceğim bir ürün. Isınma problemini bir kenara bıraktığımızda HP bilgisayarda aslında beni kendine çeken 4K ekranı oldu. Ama bu konu da da sanırım 1080p 120hz ekranlı modeli daha iyi gibi duruyor. Hp Omen’da hangi işlemci var tam dikkat etmedim açıkçası ama çok büyük problemler yaşar mıyım acaba?
Asus modeli de 4K ekrana sahip. HP de ise diğer modellerde olan i7-7700HQ var. Sıkıntı çekmezsiniz tabi ama Asus modeli daha iyi diye önerdim. Sonuçta bütçe sizin ben sadece öneriyorum :) MSI aslında kasa olarak kaliteli ama siz beğenmeyebilirsiniz tabi ki bu sonuçta zevk meselesi ama soğutması gerçekten iyi diyebilirim ve yine 120 Hz 5 ms ekrana sahip. Bunun yanında Alienware modeli ise soğutma olarak ayrıca 120 Hz 4ms panelde cabası.

Tala34

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Kalite olarak tabii ki iyidir ama sizinde dediğiniz gibi görsel zevk meselesi :) 4K olmasının yanı sıra sanırım 120hz lik bir ekran çok daha iyi performans gösteriyor. Asus ve Dell modellerini incelemeye aldım yorumunuz için teşekkür ederim :)

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Kalite olarak tabii ki iyidir ama sizinde dediğiniz gibi görsel zevk meselesi :) 4K olmasının yanı sıra sanırım 120hz lik bir ekran çok daha iyi performans gösteriyor. Asus ve Dell modellerini incelemeye aldım yorumunuz için teşekkür ederim :)
Rica ederim :) Bence de 4K olmasının yanı sıra 120 Hz olması daha iyi. 1070 4K performansında tam yeterli değil.

mesafe_avcisi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ben bu hp omen bilgisayarı satın aldım. Cihazın sıcaklığında hiç bir problem yok ama fanları çok gürültülü çalışıyor. Ekran parlaklığı bana diğer laptoplara göre biraz düşük geldi ve en önemliside cihazı satın aldığım zaman ürünün ekranında ışık sızması vardı ve ışık sızması çok fazlaydı ürün değişim yapıldı 2. Üründe ise tekrar ışık sızmalı geldi. Ben iade etmeyi düşünüyorum eğer satın alcaksan bi daha düşünmeni öneririm.

Laptop fotoğrafları

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Ben bu hp omen bilgisayarı satın aldım. Cihazın sıcaklığında hiç bir problem yok ama fanları çok gürültülü çalışıyor. Ekran parlaklığı bana diğer laptoplara göre biraz düşük geldi ve en önemliside cihazı satın aldığım zaman ürünün ekranında ışık sızması vardı ve ışık sızması çok fazlaydı ürün değişim yapıldı 2. Üründe ise tekrar ışık sızmalı geldi. Ben iade etmeyi düşünüyorum eğer satın alcaksan bi daha düşünmeni öneririm.

Laptop fotoğrafları
Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım sıkıntınız biran önce çözülür. Iade aldığınız zaman ise bu konudan 8. nesil işlemcili MSI laptoplardan öneririm.
https://forum.shiftdelete.net/threads/iste-msiin-8-nesil-islemcili-laptoplari.549746/#post-4523489

Tala34

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Merhaba, öncelikle değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Işık sızmaları gerçekten sinir bozucu olabiliyor. İkinci ürünü de aynı şekilde sorunlu olarak göndermeleri biraz şaşırtıcı doğrusu. Performans bakımından bir sorun yaşamadığınızı düşünüyorum. MSI GE73 RAIDER RGB 8RF-210XTR I7-8750H İşlemci 32GB DDR4 Ram GTX1070 GDDR5 8GB Ekran Kartı 256GB SSD + 2TB Disk 17.3" FHD sanırım çok daha iyi bir seçim olacak :)