alibgacal59
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Merhabalar arkadaşlar. Şimdi ben Ekim ayında Kurban Bayramı zamanı bilgisayarı düşürdüm. Bu da kendini korumaya mı almış ne yapmış her neyse format atınca açıldı. Yaklaşık 2 ay önce falan bir kez daha düşürdüm. Bu sefer format da işe yaramıyordu sorun donanımsaldı. Harddisk bizim bilgisayarcı bir akraba tarafından değiştirildi. Bu arada fanı temizleyip macunu da yeniledi. Ama mesela klavye yerine oturmamıştı falan. Yani bunu içeride de oturmayan bir şey olabilir diye söylüyorum. Bilgisayar eskiden çok reset atardı (Isındığı için). Malumunuz çoğu Hp bilgisayar böyle. Sonra fan temizlenince falan cidden ilk 2-3 gün hiç ısınmadı neredeyse. Sonraki günlerde eskisi kadar hatta daha fazla ısınmaya başladı. En son dün akşam bilgisayardaki daha önce oynadığım hiçbir sıkıntı olmayan oyunu tekrar indirdim. Önce bilgisayar daha fazla ısınıp reset attı. Açıldıktan sonra altına soğutucu koydum soğumasını bekledim ve yeniden aynı oyuna girdim (Soğutucu hala altında). Normalde ısındığında siyah ekrana döner biraz bekler sonra reset atardı. Bu sefer ise bilgisayar bir anda kapandı ve reset falan olmadı kapalı kaldı. Korktuğum için soğumasını beklemeden düğmeye bastım açıldı. Bios temperature bilmem ne bilmem ne hata verdi ama o hatadan sonra bilgisayar kendi kendine açıldı. Ondan sonra o oyunu yaklaşık yarım saat falan oynadım sorun olmadı. Bilgisayarı kapattım. Sabah okuldan geldim bilgisayarı açtım bir sıkıntı yoktu. Sonra yaklaşık 1 saat sonra o oyuna girdim. Oyun takıldı alt+tab yaptım amd ekran kartı çalışmayı durdurdu dedi. Sonra yine girdim yine dedi yine girdim yine dedi sonra yine girmeye çalıştığımda siyah ekranın ortasında küçük bir mavi ekran an a....... problem vs vs dedi ve bilgisayar kapandı. Yine açtım bir baktım windows başlatılıyor sonra boş bir siyah ekran. Sonra soğumasını bekleyip yeniden açtım. Yine siyah ekran geldi ama sonra mavi ekran geldi pc reset attı ve bu sefer ne Hp yazısı ne de windows başlatılıyor yazısı geldi. Biraz soğumasını bekleyip yeniden açtım Hp yazısı geldi f8'e bastım ağ istemiyle güvenli modda açtım ve sizlere bu yazıyı yazdım. Lütfen yardım edin.
Dipnot: Oyun League of Legends
Dipnot: Oyun League of Legends