HP g62 garip grafiksel bozulmalar[yardım !]

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Acez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Acez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha önce yüzlerce kez oynadığım oyunlarda garip grafiksel hatalar oluşmaya başladı. Ne yaptıysam olmadı ekran kartı güncelleme vs. format atmakta istemiyorum bu hatalar neden gerçekleşir herhangi bir fikri olan var mı ?

Cities xl platinum oyunun adı

Olması gerekene yakın görüntü
http://imgim.com/levelscreen0001.jpg
Gerçekte olan
http://imgim.com/levelscreen0004.jpg

diğer pscreen : http://imgim.com/cxl_screenshot_thedreamland_2.jpg
(Resimler büyük olduğu için link paylaşma gereği duydum)

aynı hatayı " mount blade , league of legens " bu oyunlarda da alıyorum.

İşletim sistemim Windows 7 - 64 bit Ultimate
Ekran kartı - ATI Mobility Radeon HD 5470

şimdiden teşekkürler

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
İntel grafik kartı moduna geçmiş olabilir.

Bunu deneyebilirsin varsa

Başlat menüsünden CCC - Advanced'ı aratın ve tıklayın.
ATI Catalyst Control Center açılacak. Oradan Graphics menüsüne tıklayın ve Switchable Graphics'i seçin
Automatically select power-saving GPU when on battery seçeneğini kaldırın ve High Performance GPU'yu seçin.

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=329708]Acez[/MENTION] bilgisayarında başka bir ekran kartı var mı? Eğer dahili intel grafik kartı varsa ayarlardan ati ye geçiş yapman gerekiyor ama yoksa ati ile ilgili bir sorundur. Ayrıca bir soru daha oyun grafiklerini en düşük moda aldığındada aynı sorun çıkıyor mu?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Evet intel grafik kartım var ve oyunu düşük grafiklere getirdiğimde de aynı sorun devam ediyor.
intel grafik kartını devre dışı bıraktım ama sorun hala devam ediyor. bahsettiğiniz geçişi nasıl yapabilirim ?

Acez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@mila12 [MENTION=272730]Kadir Sekme[/MENTION] dediğinizi yaptım fakat sorun hala devam ediyor.

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=329708]Acez[/MENTION] teknik servis yolu gözüküyor bence kardeşim, bir de tavsiyem olacak eğer bilgisayarın yeniyse mutlaka bire bir değişim iste çünkü hp laptoplar da gözlemlerimden çıkan deneyimlerle zaman ile ısınma problemi oluyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
[MENTION=272730]Kadir Sekme[/MENTION] garantisi biteli uzun süre oldu. Yenisini alacağım fakat keşke bir kaç ay daha götürseydi :) yardımlarınız için teşekkür ederim.

Acez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yorum olayınada bir türlü alışamadım :) Laptopu alalı uzun zaman oldu garantisi bitti haliyle. Yenisini alacağım fakat bir kaç ay daha götürseydi iyi olacaktı :) yardımlarınız için teşekkür ederim :)

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
yorum olayınada bir türlü alışamadım :) Laptopu alalı uzun zaman oldu garantisi bitti haliyle. Yenisini alacağım fakat bir kaç ay daha götürseydi iyi olacaktı :) yardımlarınız için teşekkür ederim :)

O zaman şöyle yapalım , laptopun içini aç ve ati grafik kartını çıkart. Mount & Blade i aç intelin grafik kartı o kadarına da yetiyordur muhtemelen. Bak bakalım yine bozulma oluyor mu?

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Ekran kartını çıkaramaz çünkü bütünleşik masaüstüne sağ tık yapıp değiştirebilen grafikleri yapılandır kısmından yapabilir.

Acez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=272730]Kadir Sekme[/MENTION] hiç sökmeden direk format attım. oyunlardaki bozulmalar gitti :) şuan oynayabiliyorum ama çok uzun süre götürmeyecek gibi ekran kartında ciddi bir sıkıntı var sanki :)

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=329708]Acez[/MENTION] zaten seninde istediğin bir süre gitmeseydi :) İnş. istediğin süre kadar gider :)

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
maalesef g62 lerde grafik sorunu var. benimde vardı garantiye yolladım başka bir modelle değiştirdiler zamanında