HP dizüstü SSD takmak

ibrahimcann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar ,SSD teknolojisini öğrenince çok sevindim, notebook çok yavaş ve SSD takarak canlandırmayı düşünüyorum , üzerindeki ram 4gb
sorum şu arkadaşlar , hangi marka SSD almalıyım !! SSD takarak bilgisayarın hız sorunu bitermi ?? yanına 4gb lık ram daha alsam olurmu olmazmı ??
hp servisi aradım DDR4 2133 hz ram takılabileceğini söyledi , 2133 hz üzeri ram takılamazmı acaba !! hp görevlisi nedemeye çalıştı anlamadım ?
konuya dahil olan herkeze şimdiden teşekkür ederim kolay gelee

Son düzenleyen moderatör:

kagan53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Laptopun nvme ssd destekliyorsa en hızlısı o sonra m2 sonra sata3 marka olarak samsung çok iyidir digerlerine göre pahalıdır.
Ram 2133 üstü de takabilirsin ama 2133 e ayarlar boşu boşuna fazla para vermiş olursun.
Bir de unlost bilgisayar hızlandırma videosunu izle windows defender ve update kapat inanılmaz derecede hızlanıcak bilgisayarın

ibrahimcann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptopun nvme ssd destekliyorsa en hızlısı o sonra m2 sonra sata3 marka olarak samsung çok iyidir digerlerine göre pahalıdır.
Ram 2133 üstü de takabilirsin ama 2133 e ayarlar boşu boşuna fazla para vermiş olursun.
Bir de unlost bilgisayar hızlandırma videosunu izle windows defender ve update kapat inanılmaz derecede hızlanıcak bilgisayarın
cevap için teşekkürler hp dizüstü işte bu HP Dizüstü Bilgisayarı - 15-ay006nt (ENERGY STAR) Ürün Özellikleri | HP® Müşteri Desteği
hangisini destekleyip desteklemediğini bilmiyorum, istersen özelliklerine bakarak bana bu fikir verirsen çok sevinirim

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
1.2V voltaja sahip 2133 Mhz ve üstü (yine 2400'ü geçmeyin tavsiyem) DDR4 bir ram takabilirsiniz.
Maalesef bilgisayarınızda SSD slotu bulunmamakta, bu da demek oluyor ki SATA3 girişli bir SSD'yi, DVD girişinizi sökerek "Caddy aparatı" satın alarak DVD yerine takabilirsiniz.
Longline LNGSUV540/480G SSD
Şu tarz bir SSD işinizi görecektir.
Depolama Ürünleri - Epey
Şuradan uyumlu SSD'leri bulabilirsiniz.

kagan53

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
DVD ile SATA3 takabilirsin yada harddiski çıkarıp takabilirsin. 5400 RPM gerçekten çok yavaş bilgisayarın baya hızlanır.
SSD ler arasında o kadar büyük fark yok. SSD olsun aldığın yeter ? windows ve programları kurarsın