Hp dizüstü pcnin başına gelenler yardım :(

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
sevgili dostlar çok acil yardıma ihtiyacım var.
Saat geç oldugu için birkaç saat önce tam pcnin başına oturdum ki (o an pc açık ve ben başka bir odadan geliyorum) pcde pencereler açık ,gezineyim derken dondu.Tam da yeni bir müzik açmıştım. Müzik çalıyor ama pc cevap vermiyor.Lafı uzatmayayım ben ahali rahatsız olmasın diye güç tuşuna basık tutup kapattım.Kapatmaz olaydım. pc windows en iyi yapılandırmayla devam etsin , normal başlasın yazılı ekran var ya hani hepimizin bildiği oraya geldi. güvenli kip çalıştırma dahil yapmadığım şey kalmadı. Microsoft windows xp ekranı geliyor ya açılırken onun hemen ardından 1 saniye bile sürmeyen mavi ekran hatası veriyor ve yeniden başlıyor.Ne yazdığını bile göremiyorum. sonra harddiski çıkardım ram i çıkardım wireless adaptörünü çıkardım.Sonra hepsini taktım yerine hatta bios pilini bile kısa süre şase yaptırıp yerine taktım.Biosun resetlendiğini anladım ilk açılışta.Ancak sonuç değişmedi.!!
evde cd yok bende usb den format atayım dedim.önceden hazırladıgım bi usb bellek vardı hazırlamış oldugum.Format sayfasında C: ve D: sürücülerinin görünmesi gereken yerde sürücüler görünmüyor.O da ayrı problem ben ne yapacağım?Çözüm önerisi olan ustaların önerilerine bekliyorum.:(

pc özellikleri:
xp home
hp intel centrino işlemciye sahip 80gb hdd ide ve 512 mb ram dvd writer...

haldunaksoz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bios ta görebiliyor musun hdd yi ? !
Basit bir sistem çökmesi olarak hissettim, donanımsal bir zarar olduğunu düşünmüyorum, çökme nedenini ise High def. ses sürücüsünden kaynaklandığını tahmin ediyorum ama görmeden tam bir bilgi veremem.

darkexorcist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Usb kurulumlarında sata disklerin kurucu tarafından görülebilmesi için kurulum paketine bazı spesifik sürücülerin de yüklenmesi gerekiyor. sorununuz kesinlikle donanımsal değil, büyük ihtimalle autochk not found skipping autocheck şeklinde bir hatayla karşılaşıyorsunuz mavi ekran üzerinde ve sistem kendini yeniden başlatıyor, genelde bu sorun service pack kurulumları tamamlanamadığında veya dosya kaybı yaşandığında ortaya çıkar. Bununla ilgili dökümanlar vardı elimde fakat diğer harddiskime ulaşamıyorum şu anda. Sata sürücülerini pakete ekleme konusunu araştırmanızı tavsiye ederim.

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
arkadaşlar bu mesajı mevzuda bahsi geçen pcden yazıyorum.:biggrin: Belirttiğim gibi herşeyi ve daha fazlasını; ekran dahil söktüm taktım. tam çareler tükenmişken sadece wireless herhalde üzerinde "anatel" yazıyor. bu dediğim parça 2.ram yuvasınında oldugu cepte. onu söktüm tamamen masanın kenarında duruyor.Pc onsuz çalısıyor haliyle ancak format atıp taktıktan sonra yine ekran siyah post bile geçmiyor.Birtek bu sorun kaldı pcde.Onun haricinde usbden format için usb mi yönergelere uygun önerilen programla biçimlendiriyordum ki yanlışlıkla aynı anda takılı olan bir diğer sürücü seagate 2.5 320 gb hdd'i biçimlendirdim.Sonra arkadaşın pcde( öğrenci evinin faydaları) power data recovery programı ile neredeyse hepsini kurtardım. (kesinlikle bu programı öneriyorum.) Yani anlayacagınız çok buhranlı saatler geçirdim şu 2 gündür.önerileriniz ve yardımlarınız için tesekkür ederim.

bir not: bu akşam arkadasın pcye de format gerekiyormuş bu pcden önce ona format atmış oldum.Sistem çökmüş mavi ekran hatası veriyordu.(pc casper) formatı denedim sata da hata verdi bende biostan girip sata seçeneğini ıde yaptım.Onda da sorunu aştık. Bu secenek her biosta farklı yerde, değişik bir isimde olabilir. Şu an hatırlamıyorum zaten.Bu da aklınızda bulunsun problemi araştıran arkadaşlar...

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
yeni bir gelişme
15575620091111213110.jpg

image.php

yukarıdaki temsili olsun diye yüklediğim resim.okla gösterdiğim yapı taşlarından birinin koptugunu farkettim.taş ayaklarından kopmuş alttaki resimde de görünen etikete yapışmış.Buldugumda etiket taşı tutuyordu üzerinde, taş karttan ayrıydı.Bu taşı lehim vb. yapmak mümkün müdür?

alttaki resimde benim orjinal wireless kartım.
3f1ew3sc.jpg

image.php