Hosting değiştirme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uma350
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Merhaba dostlar ,

Şimdi benim hali hazırda bir hostingde kurmuş olduğum bir smf forumum var.

Ben hostingi domaini falan değiştirdim.

Forumun dosyalarını diğer siteye upload etmek istiyorum.

Bunun için direk upload edebilir miyim , yoksa forumu baştan diğer hostinge tekrar kurup veritabanını mı yüklemem gerekir ?

Pek anlaşılır olmasa da herhalde anlatabildim derdimi diye düşünüyorum.Teşekkürler şimdiden.. :)

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
mysql yedeğini almadan işe yaramaz. mysqldumper bunu cek ftp ye mysql user ve şifresi ile login olup backup almalısın.
aldıgın dosyayı yenı hostıngıne atacaksın yenı hostınge mysqldumperıda kurmalısın ve yenı bir mysql db oluşturmalısın yenıden mysql ile bağlantıyı kurup almış oldugun yedeği yenı bd üstüne aktarmalısın. ftp deki dosya içersinde ise yenı db kullanıcı adı ve şifre bilgileri değiştirdikden sonra işlem tamamdır.

bu analtım eski hostuındaki bilgileri kaybetmemek içindir yenı kurulum yapacaksan onemlı deilse sadece ftp deki dosyaları at yenı kurulum yap.

Selinti Gazer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
clients gayet güzel anlatmış fakat açmak isterim. Eğer bütün modlar temandaki manuel kurdugun modifikasyonlar gitmesin istiyorsan şu yolu izle.

Arkadaşın dediği gibi mysql dumperdan yedeğini al . o bi köşede dursun. ftp yedeğini al ve oda bi köşede dursun şimdi gelelim yeni hostuna. burda smfyi sıfırdan kuracaksın herşey aynı. sıfır smf kurulu hale geldi. sıra 1 ci yedeğimizi kurucaz ( konular üyeler vs bilgilerin kayıt oldugu veri tabanını ) . bunun için dumpera gerek yok. direk phpmyadmine girip yarattıgın veri tabanına tıklıyorsun sonra içe aktar diyorsun. ve işlet tamam. şimdi foruma bakacak olursan tema kaymış veya bazı modlar gitmiş olarak göreceksin. profil avatarları çıkmıcak duyurlar sola veya sağa kaymış olacak . panik yapmana gerek yok herşey normal suan tek yapmamız gereken ftp den aldıgımız yedeği kurmak. ama dikkat edilmesi gereken husus ftpde forumun ana dizininde settings.php ve setings_bak.php var . bu dosyalar dısındakileri yeni kurdugun forumun ftp sine atacaksın. neden mi çünkü bu iki dosya senin eski veri tabanı bilgilerini içeriyor ve eger bunlarıda atarsan forum çalışmaz. bu ikisi dısındakileri attık ve hala forum düzelmediyse yeni kurdugun forumdaki settings.php ve settings_php deki şu satırları düzenliceksin :

Eski Forumda Örnek Şöyle Olacak ve bu kodlardaki eski veri tabanı kullanıcı adı, eski veri tabanı adı , eski veritabanı şifresi, eski forumun adresi yerlerini kendine göre düzenliyeceksin. birde aşşagıda Directories/Files bölümündeki bölümü kendine göre ayarlıcaksın. şimdi sıra geldi forumun ayarları onarmaya onuda aşşagıda anlatıcm:
Aynı işlemi settings.php ve settings_bak.php ikisindede yapacaksın.
Kod:
<?php

/**
 * Simple Machines Forum (SMF)
 *
 * @package SMF
 * @author Simple Machines [URL]http://www.simplemachines.org[/URL]
 * @copyright 2011 Simple Machines
 * @license [URL]http://www.simplemachines.org/about/smf/license.php[/URL] BSD
 *
 * @version 2.0
 */

########## Maintenance ##########
# Note: If $maintenance is set to 2, the forum will be unusable!  Change it to 0 to fix it.
$maintenance = 0;        # Set to 1 to enable Maintenance Mode, 2 to make the forum untouchable. (you'll have to make it 0 again manually!)
$mtitle = 'Maintenance Mode';        # Title for the Maintenance Mode message.
$mmessage = 'Okay faithful users...we\'re attempting to restore an older backup of the database...news will be posted once we\'re back!';        # Description of why the forum is in maintenance mode.

########## Forum Info ##########
$mbname = 'Film İndir - Dizi İndir - Online Film İzle - HD Film İzle - Tek Link Film Download - Torent Download';        # The name of your forum.
$language = 'turkish';        # The default language file set for the forum.
$boardurl = '[COLOR=#ff0000]http://www.eskiforumunadresi.com[/COLOR]';        # URL to your forum's folder. (without the trailing /!)
$webmaster_email = 'myhost@mynamehost.com';        # Email address to send emails from. (like [EMAIL="noreply@yourdomain.com"]noreply@yourdomain.com[/EMAIL].)
$cookiename = 'SMFCookie612';        # Name of the cookie to set for authentication.

########## Database Info ##########
[COLOR=#ff0000]$db_type = 'mysql';
$db_server = 'localhost';
$db_name = 'eski_veri_tabanı_adı';
$db_user = 'eski_veritabanı_kulanıcı_ismi';
$db_passwd = 'eski_veritabanı_şifresi';[/COLOR]
$ssi_db_user = '';
$ssi_db_passwd = '';
$db_prefix = 'smf_';
$db_persist = 0;
$db_error_send = 0;

########## Directories/Files ##########
# Note: These directories do not have to be changed unless you move things.
[COLOR=#ff0000]$boarddir = '/home/xxxxx/public_html';        # The absolute path to the forum's folder. (not just '.'!)
$sourcedir = '/home/xxxxx/public_html/Sources';        # Path to the Sources directory.
$cachedir = '/home/xxxx/public_html/cache';        # Path to the cache directory.[/COLOR]

########## Error-Catching ##########
# Note: You shouldn't touch these settings.
$db_last_error = 0;

# Make sure the paths are correct... at least try to fix them.
if (!file_exists($boarddir) && file_exists(dirname(__FILE__) . '/agreement.txt'))
    $boarddir = dirname(__FILE__);
if (!file_exists($sourcedir) && file_exists($boarddir . '/Sources'))
    $sourcedir = $boarddir . '/Sources';
if (!file_exists($cachedir) && file_exists($boarddir . '/cache'))
    $cachedir = $boarddir . '/cache';

?>

Bu işlemi yaptıktan sonra smfnin kendi sitesinden ayarlari_onar.php dosyasını indirip forumun ana dizinine atıyorsun ve çalıstıryorsun. ordaki kutuları yeni bilgilerine göre ayarladıktan sonra onarıyorsun. Site hala bozuk olabilir hiç panik yapma 1 adım kaldı. şimdide yönetim paneline giriyorsun / yapılandırma sekmesinden / temalar ve görünüm / tema ayarları / burada en altta tema ayarlarını sıfırlamaya tıkladıktan sonra bum! site eski hostundakinin tamamen aynısı oldu. Takıltıgın bir yer olursa www.neyinkafasiniyasiyoruz.biz bu sitede beni devamlı online bulursun. iyi günler :)

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Sağolun hocam bu bilgiler çok işime yarayacak.teşekkürler.. :)

Selinti Gazer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Daha ayrıntılı konusu bu kategoride görebilirsin :rolleyes: . yardımcı olabildiysem ne mutlu bana =)

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
takıldıgın biryer olursa bu konudan devam edelim uma250. yardımcı olabildiysem ne mutlu bana =)

Tamamdır hocam şimdilik sorunum yok hostingimi kendi yöntemlerimle taşıdım zaten zor olsa da.. :) ama bir daha ki sefere size başvurabilirim.Teşekkürler..