• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Hoşgörü Konulu Sözler

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
  • Hoşgörüyü benimsemiyorum: Benim gözümde bir dine inanmak o kadar kutsal ve özgür bir olay ki, hoşgörü kelimesi bana çok yetersiz ve tehlikeli geliyor, çünkü bugün hoşgörü gösteren yetkililer gün gelir hoşgörüyü tamamen yok edebilirler. - Honoré Gabriel Riqueti
  • Karşımızdakinin yalnızca kendi budalalığımız, kusurumuz ve kötülüğümüz olduğunu akıldan çıkarmayarak her insan budalalığına, kusuruna ve kötülüğüne hoşgörülü bir şekilde yaklaşmalıyız. - Arthur Schopenhauer
  • Sadece yasalar ifade özgürlüğünü garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır. - Albert Einstein
  • Hoşgörü ya hepimiz için iyidir, ya da hiçbirimiz için iyi değildir. - Edmund Burke
  • Uygarlık demek, bağışlama ve hoşgörü demektir. - Mustafa Kemal Atatürk
  • Hoşgörü nedir? Hoşgörü insanlığın bir parçasıdır. Hepimizin hataları ve eksikleri var; gelin karşılıklı olarak birbirimizin hata ve eksiklerini bağışlayalım, çünkü, hoşgörü doğanın ilk yasasıdır. - Voltaire
  • Hiçbir hoşgörü iradi olamaz. Hoşgörüyü çıkaran zorunluluk oluyor. Hiçbir zaman tam hoşgörü olamaz; hoşgörü ile katılık, bir elmanın iki yarısına benziyor. - Yalçın Küçük