Hoparlörüm sizce nasıl? Hoparlör önerileriniz?

AgentForce

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bizde Everest markalı hoparlörler var, bu hoparlörler kaliteli midir? Nasıldır? veya yeni hoparlör öneriyorsanız, hangisini almalıyım? EN KALİTELİSİ HANGİSİDİR?

Ben müzik dinlerken SESİN KALİTESİNE ÇOK ÖNEM VEREN birisiyim.

Kullandığım hoparlörde, bass ses ayarı var, ve arkada TREBLE diye bir ayar daha var, bu iki ayar hoparlör ses kalitesini çok daha iyi yapıyor. Fakat nedense istediğim kaliteyi alamıyorum.

Sizce bu hoparlör nasıldır, veya yeni hoparlör öneriyorsanız, hangisini almalıyım? EN KALİTELİSİ HANGİSİDİR?

Cevaplarınızı bekliyorum!

---------- Post added at 12:46 ---------- Previous post was at 12:41 ----------

Buda özellikleri:

Frekans Aralığı: 20Hz-20KHz

Boyutları: 380 x 198 x 278 mm

CD, Computer, Walkman, Mini Disc Players, TV, Video için hazır.

Ahşap

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
İş ses kartında başlayıp hoparlörde bitiyor ama..

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
everestin kaliteli olduğunu sanmıyorum. logitech 2+1 kullanıyorum şu an evde salondada microlab 5+1 var ses kalitesi olarak yakın cihazlar. ancak en mükemmel deneyimi iyi bir kulaklık ile yaşarsın. kulaklık ile kimseyi rahatsız etmeden yüksek seste kullanma şansın var hemde elektrikden tasarruf etmiş oluyorsun.

yalnız bu tarz yüksek kaliteli kulaklıklar türkiyede biraz pahalı. örneğin ben bu ürünü çinden 9$ 'a alırken türkiyede 15 liraya çok kötü kalitede kulaklıklar satılmakta. iyi bir kulaklık almak istiyorsan hoparlör parasını kulaklığa harcaman gerekebilir

speedy

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Sadece hoparlör değil Everestin kaliteli bir ürününü henüz görmedim, Logitech, Creative ses konusunda iyi markalardır. Kulaklık konusuna gelince Sennheiser marka kulaklıklar üstüne tanımam tartışmasız bir numara.

AgentForce

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Everest o kadar kötü demek ki :( Zaten hoparlörün diğer teki ıslanınca bozulmuştu, o yüzden eskisini çıkarıp şunu takmıştım:

images

canfb1907: Önerin için teşekkürler.

pcwolf: Biliyorum hocam.

orcnd: Hocam kulaklık iyi de oda kulağımı ağrıtıyor, baş ağrısı yapıyor.

speedy: Creative'yi çok duymuştum, bir araştıracağım.

---------- Post added at 14:22 ---------- Previous post was at 13:10 ----------

Arkadaşlar bu hoparlörler hakkında nedense hiç olumlu yorum okumadım. :/

Yalnız insanların abarttığı kadar kötü olmasa gerek, yine de yeni hoparlör arayışlarına başladım. Çok önceden almıştım zaten bunları:

Output Power: 600 W (P.M.P.O.)
Speakers Unit: 4” Full Fre.

T-1000

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şöyle diyeyim özetle, subwoofer'ı olmayan ve ciddi anlamda profesyonel olmayan ses çevre birimleri, kullandığınız dizüstü bilgisayarınızdan daha iyi ses veremez. Şirinliklerine, ışıklarına, süslerine aldanmayın.

Eğer alacaksanız bu ses sistemi gayet pahalı ve yer kaplayan cinsten olacak. Bu da tavsiye edilmez.
Ancak şöyle bir öneri var, kulaklık sayesinde 5.1 ses desteğine çıkabilirsiniz. Yani hem portatif hem de uygun fiyatlı.
Yoksa hoparlörlerin çoğu işe yaramaz.

AgentForce

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hoparlör yerine kulaklık al deniliyor. Peki kulaklıkların en iyisi hangisidir?

Şu an hoparlörde bir kaç ayarlama yaptım, ayrıca Winamp'ta da ayarlamalar yaptım. Sesi harika veriyor. Hoparlörü fazla zorlamak istemiyorum.

Bu arada [MENTION=160593]T-1000[/MENTION] hocam subwoofer ne oluyor? Ben bilmiyorum da :)

birolmth

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hoparlörde logitech 5.1 istiyosan z906 o pahalıysa z506

trgevent

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
özellikle home cinema sistemlerinde, sistemin ses gücünü gösteren 2 değer vardır; pmpo ve rms.
rms sınırlı güç peak ise dayanma gücüdür.
home cinema sistemlerinde genelde 1000w gibi değerler yazar, detaylı broşüre baktığınızda pek çoğunun pmpo değeri olduğunu görürsünüz. tam bir ölçü olmamakla birlikte 1000w pmpo=250w rms değeri gibi bir şeye denk gelir. buradan yola çıkacak olursak özellikle home cinema sistemlerinde rms değerinin dikkate alınması daha doğru olacaktır.
orta fiyat ve iyi performans isterseniz creativ markasından vazgeçmeyin. yüksek fiyat ortanın biraz üzerinde performans isterseniz logitech marka işinizi gayet güzel görecektir. ortanın biraz üzeri fiyat ve iyi bir performans isterseniz sony markasından vazgeçmeyin. bluray-mkv-dvd gibi meydaları izlerken sony ses sisteminden muazzam haz alırsınız. yüksek değerli (1000w rms gibi) bir sinema sistemi aldığınızda sesi çok fazla açma isteği duyacaksınız, bu durumda camları ve çerçeveleri sallanacak olan komşunuzla papaz olmaya hazırlıklı olun. (üst ve alt katlar)
kulaklık konusunda ise creative ve sennheiser markaları gayet başarılı. bunlar son kullanıcı olarak kendi görüşlerimdir. hatalı bilgi var ise düzeltilebilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar 10 yıl once abım dogum gunumde everest marka hoparlör almıstı bana..abartmıyorm kalitesı cok ıyı.pioneer larımdan ıyı hatta arabaya bunları yakmayı bıle dedım ama kıyamadım