Hometech Wi10 bios sorunu

oklopl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Merhaba tabletim windows tabletti ve tablete android kurdum. Windows varken olan bios daha farklıydı oraya da giremiyorum galiba eski bios silindi. Şimdi başka işletim sistemi kurmak istiyorum ama biosda flash bellek gözükmüyor. Tableti açamıyorum başka işletim sistemi kuracamğım fakat bios'ta flash bellek gözükmüyor nasıl çözebilirim
Screenshot_1.jpg

oklopl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
biosla oynamadım sadece android kurdum eksi bios gitti bu bios geldi :D şimdi çözemiyorum sorunu.

"Melih"

Profesör
Reaksiyon puanı
1,915
Format atmayi biliyormusun bence tekrardan format atiniz.

oklopl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
biliyorum ama dediğim gibi flash belleğe kurdum windows fotoğrafta da göründüğü gibi flash belleği seçip kurulumu başlatamıyorum sadece android seçeneği var.

oklopl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Tıkladım ilk android kurduğumda açılıyordu tablet android işletim sisteminde fakat ses gelmediği için ben windows kurmak istedim flash gözükmüyordu. Sonradan android ile açılmamaya başladı. Android-x86(DEBUG mode) ile başlatınca bazı işlemler oluyor ve flash belleğin adı falan yazıyor duruyor. Başka bir aksiyon olmuyor. Fotoğrafı da bu.
Screenshot_2.jpg

oklopl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
android açılıyordu ama ben androidi karıştırdığım için artık açılmıyor android yazısı geliyor öyle kalıyor.

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,171
BIOS değil bu. Grub önyükleyicisi.

Tablet açılırken tuşlara basın. Veya klavye bağlayıp açılışta delete tuşuna basın.

oklopl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
buradaki video gibi yaptım ama benimki bilgisayar değil tablet.
BIOS değil bu. Grub önyükleyicisi.

Tablet açılırken tuşlara basın. Veya klavye bağlayıp açılışta delete tuşuna basın.
Windows varken esc tuşuna basılı tutunca geliyordu BIOS şimdi gelmiyor direk gnu grub'a yönlendiriyor.

"Melih"

Profesör
Reaksiyon puanı
1,915
Masaüstü biglisayar var usb tak içineki al ondan sonra tablet bak dedin sana.

oklopl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Android-x86 kurmadan önce bliss os işletim sistemini kurmuştum. Onda da BIOS gelmiyordu direk böyle bir sayfa açılıyordu.
Screenshot_3.jpg

Mesaj otomatik birleştirildi:

Cihaz açılırken ESC tuşuna basınca ne geliyor ?
GNU GRUB içinde şöyle bir ekran geliyor tab tuşuna basınca belli bir komut listesini sıralıyor.
Screenshot_4.jpg

MrOwL0

Asistan
Reaksiyon puanı
448
Aga sen çıkmaza girmişsin be..
İnşallah çözülür

oklopl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Android-x86 7.1 i kurmadan önce GNU GRUD içinde fazladan böyle install seçeneği vardı. install ettikten sonra aynı flash bellekle yeniden başlatınca install kayboldu sadece ilk attığım fotoğraftaki gibi kaldı.
Görsel buna benziyordu ama windows yoktu.
Screenshot_5.jpg
Aga sen çıkmaza girmişsin be..
İnşallah çözülür
Aynen kafayı yedirdi.

oklopl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
13
Benimki böyle değil internetten buldum temsili. Durumu anlatabilimek için. Benim seçenekler bunlar
Screenshot_1.jpg

Bu seçeneklerin en altında da şöyle bir açıklama var. Ama onlardan da sonuç alamadım.
Screenshot_6.jpg

Sorunu çözdüm GNU GRUD saysayısnda c tuşuna basıp gelen komut sayfasında exit komutunu yazarak GNU GRUD arayüzünden çıkıp BIOS menüsüne geçiyor.

Son düzenleme: