Hızlı geçişin bedeli 60 lira

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan leroy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0

17798560.jpg

[h=2]İstanbul başta olmak üzere otoyol ve köprü geçişlerinde trafiğin akışını yavaşlatan Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) 17 Eylül’de yerini Hızlı Geçiş Sistemi’ne (HGS) bırakacak.[/h]

spacer.gif

10 milyon KGS’nin değişeceği sistemde otomobiller için en az 60 lira yüklenecek.
Kalan kontör HGS’ye
İki tip HGS etiketinin kullanılacağı sistemde biri cama içerden yapıştırılan etiket diğeri kart tipi etiket olacak.
Sistem devreye alındığı zaman etiket satışları öncelikle tüm PTT Merkez, şubeleri ile otoyollar üzerindeki PTT İşyerlerinden gerçekleştirilecek.
Etiketlere bakiye yükleme işlemleri de ilk etapta bu noktalardan yapılacak.
1 yıl içerisinde tamamen geçilecek sistemde KGS kartlarının içindeki kontör HGS’ye aktarılabilecek.
Sistemin OGS gişelerine de yerleştirilmesi halinde HGS’si olan bu gişelerden de geçebilecek.
30 liralık sürpriz
Birinci sınıf araç etiketindeki para miktarı 45 liranın altına düşmesi durumunda sürücünün cep telefonuna uyarı mesajı gelecek, para miktarı 30 liranın altına düşmesi durumunda ise kara listeye alınan etiketin hesabı kapatılacak. Etiketi kara listeye alınan araç sürücüsü, ücretli köprü ve otoyollardan “kaçak” geçtiği kabul edilecek ve araç sürücüsüne cezai işlem için tebligat yapılacak. Para miktarını 30 liranın üzerine çıkaran sürücünün geçiş ücreti yatırtığı paradan düşülecek.
Kamyonda sınır 163 TL
1. sınıf (Motosiklet, otomobil, kamyonet, minibüs, arazi taşıtı) en az 60 lira
2. sınıf (minibüs, kamyonet, otobüs) 75 lira
3. sınıf (dingil sayısı 4 ve 5 adet olan) 106 lira
4. sınıf (dingil sayısı 6 ve daha fazla olan) 135 lira
5. sınıf (kamyon) 163 lira.
KGS bitecek
ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, OGS’nin daha seri geçiş imkanı sağladığını ancak KGS’nin yoğun zamanlarda tıkanmalara neden olduğunu dile getirerek, “Amacımız, 2013 yılbaşına kadar KGS’nin yerini HGS’nin alması. 17 Eylül’den itibaren başlıyor. Gişelerin olmadığı otoyol giriş çıkışı kalmayacak. Küçük yerlerde bir, büyük yerlerde iki gişe koyacağız.”

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21383135.asp

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İlk yorumu ben yapayım Allah tan pek ihtiyacımız olmuyor en fazla yılda 1-2 kez bunu devamlı kullanacaklara Allah sabır versin.Daha neler göreceğiz hiç şaşırmıyorum artık.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
resmen soygun 60 lirayı içeride niye tutacaklarmış, kağıt parçası için mi?

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Güzel soygun yöntemi :D

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Ben OGS kullanıyorum.Bunlara ihtiyacım yok şükür.
Ama her sene yeni bir icat getirilip millet soyuluyor bu kadar basit.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
anlamadığım bir çok şey oldu bu hgs de; neden 60 lira illaki ? 10 lira atınca küsüyormu makine çalışmıyormu ne oluyor senede 2 kere karşıya geçeceğim belki 4 lira desek 8 lira ee 60 52 lira fazladan neden ödüyorum? demişki bakan efendi 60 lirayı otoban gidiş geliş hesaplayarak 60 lira yaptık diyor nereden nereye gidip geliyoruz 60 lira otoban parası veriyormuşuz bunu da anlamış değilim diğer bir konu 30 lira altında geçiş yapılırsa ceza yazılacakmış eee kredim varken neyin cezası bu? saçma sapan birşeyler oldu sıfır araba aldım hgs gelecek diye ogs almadım kgs ile sürünüyordum hgs ogsden beter oldu uygulama başlasın eğer böyle yazılıp çizilenler gibi olursa ogs alacağım en azından bankalar kampanya falan yapıyorlar taahhütle falan ücretsiz verenlerde oluyor dönem dönem ne kadar koca kafalı yöneticilerimiz var yaptıkları her hizmette illaki bir kazık sıkıştırıyorlar araya

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
İstanbulda oturmamak için bir neden daha.

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
İlk yorumu ben yapayım Allah tan pek ihtiyacımız olmuyor en fazla yılda 1-2 kez bunu devamlı kullanacaklara Allah sabır versin.Daha neler göreceğiz hiç şaşırmıyorum artık.

zaten devamli kullanananlarin hepsi ogs kullaniyor. sizin gibi yilda 1 2 kere kullananlara olacak zaten olan. mecburen alacaksin ve minimum 30 lira kalacak içinde

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
içeride devamlı 30 tl kalacak bir hesab edin demekki her geçişte haşırt diye bir ses duyulacak bunlara sülük diyecektim ama sülük şişince düşüyor

leroy

Asistan
Reaksiyon puanı
0
adamlar tepkiyi görünce kıvırdılar,şu milletimiz takım tutar gibi siyasetçileri tutmasa bu memleket düzelirde kimse ağzını açmıyor kuzu gibiler maşaallah

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
HIZLI GEÇİRME[KÖPRĞDEN]ÜCRETİNDE ZORUNLULUK KALKTI
Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 17 Eylül'de hizmete girecek OGS ve KGS'ye alternatif olarak PTT ile Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından kurulan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) için daha önce açıklanan kart bakiyesinde en az 30 lira bulunma zorunluluğunu kaldırdı. Kart bakiyesinin geçiş ücretini karşılamadığı durumlarda da HGS abonelerine 7 gün içinde hesaplarına para yatırmaları durumunda cezai işlem uygulanmayacağı bildirildi.
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012/09/08/hizli-geciste-30-tl-sarti-kaldirildi

YEMEDİ GALİBA GERİ ADIM ATILDI

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
30 lira bakiyenin içinde kalması tabiri caizse değil resmen soygunculuk. Kartın içinde 30 lira paran var ancak hem kullanamıyorsun hemde kaçak geçmiş sayılıyorsun. Bu bir dolandırıcılık.
Artık bu dolandırıcılık ve soygundan vazgeçtikleri iyi olmuş.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
İzmirdeyiz pek lazım olmuyor senede 1 - 2 Oda çeşmeye giderken.

bozat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Senede 1-2 defa kullanıyorum, ama çok kullananlar için gerçekten zor olacak. Ama tepkileri dayanamayıp bu yanlışı düzeltirler kanaatindeyim. Herkese kolay gelsin.