Hızla yayılan bu virüse DİKKAT!

Reallist

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Internet'teki dosya paylaşım ağları üzerinden yayılan bir medya dosyası virüs saçıyor.

Güvenlik şirketi McAfee'den alınan bilgilere göre şu ana kadar yaklaşık 500,000 kişinin bu mesajı açıp bu medya dosyasını görüntülemek istediği ve sistemlerine virüs bulaştığı biliniyor.

Dosya ***** aloud.mp3 şeklinde dosya paylaşım ağlarında kendini gösteriyor. McAfee firması yetkilileri, bu kadar hızlı yayılan bir medya virüsünü 3 yıldır ilk defa gördüklerini belirtiyorlar. Yalancı dosyayı bilgisayarlarına indirip açanların bilgisayarları reklam pencereleri ile dolup taşıyor ve güvenlik duvarları anında kaldırılıyor.

Dosyanın en çok görüldüğü dosya paylaşım ağları eDonkey ve Limewire olarak gösteriliyor. Dosyayı yükleyen kullanıcıya önce mp3 şarkısını dinlemek için sisteme bir codec yüklenmesi gerektiği belirtiliyor. Deneyimsiz kullanıcı codec yüklenmesini onayladığında artık iş işten geçmiş oluyor. Codec yerine zararlı kod sistemin her köşesine yerleşiyor.

samanyoluhaber
www.iyibilgi.com

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
fake çok var limewire de dikkat etmek lazım.

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Virüs demişken...

Ctrl + Alt + Del
İşlemler bölümünde
svcservices.exe
diye birşey görürseniz oda virüsdür haberiniz olsun ben keşfettiydim :] sanırım keylogger(klavyeden yazılanları kaydeder casus) çünkü çift tıklayınca mirc programı çıkıyor,
Bu dosya
C/Windows/System32 'nin içine yerleşmiş ve Her açılışta çalışıyor, Simgesi Microsoft'un logosu ile aynı, Virüsten kurtulmak için

Bir Windows açılış yöneticisiyle, Programı açılıştan kaldırın, Bilgisayarı yeniden başlatın,

C/Windows/System32 burdaki
svcservices.exe 'yi silin!

Not: Umursamazlık yapmayın bi kontrol edin, Format atmamı isteyen 2 tane arkadaşımda bu virüs vardı, Zaten çalışırken system32 klasörüne girmeyi engelliyor! Yani virüs olması büyük ihtimal herneyse silince bilgisayar hızlanıyor ;D

Not: şaka yapmıyorum :)

Reaksiyon puanı
189
virüslerle aram iyidir :D senelerdir anti-virus proramı bile olmadan virus temizliyom o yüzden alıştım bana vız gelir bunlar :D

mamcak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linuxcuyuz biz. Bu internet denen kutbun soğuğu penguenlere işlemez. :) Doğal korumalarımız var ona göre yapılmışız biz. Windows culara şimdiden kolay gelsin!