Hız Problemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GOLD_CT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

GOLD_CT

Asistan
Reaksiyon puanı
0
20Mbit Sınırsız tarifedeyim hız ölçtüğümde 19.50 falan çıkıyor hızı tam alamıyorum. İlk bağlandığı zamanlar 20.50 - 21.50 civarıydı şimdi neden düşmüş olabilir teknik servisi aramalı mıyım ?

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Arada olur o kadar.Sende biraz fazla hassassın sanırım.

quelpascquelreg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben bugün net hızımı ölçtüm,adil kullanım k.dan dolayı 3mbps indirme hızım ama testte 68mbps diyor??ttnet hıztesti ve baska bikaç yerden ölçtüm

tabiihab

Asistan
Reaksiyon puanı
1
tarifelerde hız değerini ... mbps'ye kadar der. aşağıdaki açıklamalarda ise tesisat durumu, hat yoğunluğu, hat uzaklığı vs. gibi etkenlerden dolayı hız değişiklik gösterebilir diye bir ibare koyarlar. yani normaldir.

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ben bugün net hızımı ölçtüm,adil kullanım k.dan dolayı 3mbps indirme hızım ama testte 68mbps diyor??ttnet hıztesti ve baska bikaç yerden ölçtüm
evet oluyo öyle hızını test .com da bide speedtest de ölç sonra youtubeden dosya indir indirme hızına bak tamamdır gerçek hızını görürsün

ck-xe

Dekan
Reaksiyon puanı
39
Gerçek indirme hızınızı görmek istiyorsanız, limit koymayan sağlam, stabil bir sunucudan (mesela, Microsoft gibi) büyükçe bir dosya çekin. Benim gözlemlediğim kadarıyla, adil kullanım sınırı aşıldığında, hızın düşmesi için zorluyorlar. O yüzden ilk birkaç saniye hız normalmiş gibi görünüyor ama zorla 3 mbps hıza düşüyor ve yukarı çıkmak için de bağlantınız zorluyor çünkü verilen hız 3'den yüksek ama öbür taraf da aşağı indirmek için zorluyor. O yüzden gel git yaşanabiliyor. Testler de böyle hatalar sonucundan yanlış bilgi verebiliyor.

mezmerdek

Asistan
Reaksiyon puanı
0
0.5 mb fark var o kar da olsun :biggrin: Zaman zaman olabilecek şeyler bunlar

tasanmt20

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En güzeli test için ben torrent kullanıyorum. www.kablonet.com.tr sitesinde tarifeler bölümünde detaylar var. Ben 50 mbit 250 akn olanından kullanıyorum ve mükemmel bir internet deneyimi güzel oluyor. Ayrıca arada bir nitro paketi satın alıyorum http://www.kablonet.com.tr/servis/nitro 100 Mbps hızla resmen çoşuyorum. Testlerde 96 Mbps yi rahat gördüm. Ama kablo ile test etmek lazım.

helpmert

Doçent
Reaksiyon puanı
31
Bu gibi durumlar çok normal asla sıkma canını.

Santraldan hız 20.000kbps olarak çıkar yani 20 mbps ... Bu hız sana gelene kadar yolda kayıp olur ve 18 veya 19 mbps civari gelir.

bizim evdeki internetlerimizde mesela bende 100 mbps var hız testinde 93 mbps alıyorum 7 mbps kayıp var bu durum çok normal halbuki senin 50 kbps yani 0,5 mbps kaybın var bu durumu asla takmaman gerekir o hız sürekli değişkendir altyapının yoğunluguna göre değişir. pazar günleri yoğun saatlerde 16 yı bile görebilirsin

ama gece test yaptıgında 20 veya 21 görebilirsin :)

kısaca ... uzun lafın kısası buna yavaşlama denmez tam aksine kayıp denir yani bu duruma takacak birşey yok bak keyfine ;)

"Hız testini kablosuz değil kablolu test etmen gerekir.. En doğru sonucu o şekilde alabilrsin. Kablosuzda modemin yanında bile olsan gerçek değeri asla alamazsın."

Eğer online oyun oynuyorsan ping senin için çok önemli internetini kablolu sekilde kullan derim.