Hiroşima kentine atom bombası atan Paul Tibbets 92 yaşında öldü

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
62 yıl önce Japonya'nın Hiroşima kentine atom bombası atan B-29 uçağının komutanı ve pilotu Paul Tibbets 92 yaşında öldü.<br /><br /><br />COLUMBUS - 2. Dünya Savaşı sırasında 6 Ağustos 1945'te Hiroşima'ya atılan ve ilk anda 78 bin kişinin ölümüne neden olan atom bombasını taşıyan uçağın pilotu Paul Tibbets'in ilerleyen sağlık sorunları nedeniyle öldüğü açıklandı.<br /><br />Tibbets'in yakın arkadaşı Gerry Newhouse, eski pilotun Columbus'taki evinde, yaklaşık 2 aydır çeşitli hastalıkların giderek kötüleştirdiği sağlık durumu nedeniyle öldüğünü söyledi.<br /><br />Paul Tibbets'in, "protesto yerine dönüşeceği" kaygısıyla, özel bir cenaze töreni ve mezar taşı istemediği kaydedildi.<br /><br />Tibbets'in "Enola Gay" adlı uçaktaki tarihi görevi, 2. Dünya Savaşı'nı bitiren süreci başlatmıştı. Atom bombasını taşıyan uçağın ismi Enola Gay, Paul Tibbets'in annesinin ismi Enola Gay Tibbets'den gelmişti.<br /><br /><br />Tibbets 2005 yapımı Hiroşima belgeselinde, "Uçak havalanınca pilot kabininden uçağın arkasına, askerlerin olduğu yere geçtim. Kendimize kahve aldık ve onlara aslında ne yaptığımızı uçakta ne taşıdığımızı söyledim. İlk noktamızdan bombayı bırakma noktasına geldiğimizde bunu bir rutin olarak gerçekleştirdik. Tamamen bombalamaya konsantre olduk. Ben duygusal değilim. O anda düşündüğüm bir şey olsaydı, size ne olduğunu söylerdim. İşimi yaptım ve başarıyla sonuçlandığı için çok rahatlamıştım, siz bunu anlayamazsınız" demişti.<br /><br /><br />http://www.youtube.com/watch?v=EhZERU58RSI&eur<br /><br /><br />[sub]ntvmsnbc.com[/sub]<br /><br />Bu pisliği yapanları Allah bildiği gibi yapsın diyerek kufur etmeden olayı kapatalım..

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Zaten adam emir kulu; bir asker. Ona sövemeyiz. Yaptığı işten çok da gurur duymuyordur herhalde. Üstlerine, bunu planlayanlara istediğimizi diyebiliriz tabii.

Panculli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Berkin Bozdoğan dedi ki:
Zaten adam emir kulu; bir asker. Ona sövemeyiz. Yaptığı işten çok da gurur duymuyordur herhalde. Üstlerine, bunu planlayanlara istediğimizi diyebiliriz tabii.
tugbagaleri dedi ki:
6 Tamamen bombalamaya konsantre olduk. Ben duygusal değilim. O anda düşündüğüm bir şey olsaydı, size ne olduğunu söylerdim. İşimi yaptım ve başarıyla sonuçlandığı için çok rahatlamıştım, siz bunu anlayamazsınız" demişti.

Bu pisliği yapanları Allah bildiği gibi yapsın diyerek kufur etmeden olayı kapatalım..

Amiiin

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Berkin Bozdoğan dedi ki:

Selamlar Berkin hocam.
Adam yukarıdaki alıntıda şöyle söylemiş:
Ben duygusal değilim. O anda düşündüğüm bir şey olsaydı, size ne olduğunu söylerdim. İşimi yaptım ve başarıyla sonuçlandığı için çok rahatlamıştım, siz bunu anlayamazsınız.
Yani duygusuzum bunu yapmak beni rahatlattı dedikten sonra "duygulu" olanlara da bir hakaret etmiş. "Siz bunu anlayamazsınız." Ben gerçekten anlayamam. Doğrusu, bir asker olsam, ölmek pahasına da olsa, böyle bir görevi kabul etmezdim.

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Emir - Komuta 'da bi' yere kadar. Tabi o ölümlerin hesabı, kime sorulur, o da ayrı bi' tartışma konusu.

tahir2023

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yapana değil yaptırana bakalım. Bu adam olmasa başkası olacaktı. Bunlar işin magazinel kısmı. II. Dünya Savaşı'ndan sonra oluşan küresel güç dengesidir esas konuşulması gereken. Savaş sırasında can-ciğer dost olan Sovyet-Amerikan ayı'ları n'oldu da savaştan sonra 1950 Truman Doktrini ardından kanlı bıçaklı oldular. Bu danışıklı dövüşte kime hangi arka bahçeler düştü. İşte mesele burda.