Hiçbir Şey Değişmedi: İSPARK'tan Cumhuriyet gazetesine abonelik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KamtariR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,896
İmamoğlu, hemşehrim.

Büyük umutlarla gelmişti, ama bekleneni veremedi.

1 dönem dişini sıkıp davayı çaktırmasaydı, 2. dönemi rahatlıkla alırdı. Ama yapamadı. Belediyelerde şaibe devam ediyor. Herkes kendi adamını kayırıyor.

Belli ki başa kimin geçtiğinin bir önemi yok, devlet malı deniz, yemeyen keriz mantığının ürünü.

"AKP de yapıyordu, biz yapınca mı suç oldu?" diyenler çıkmasın şimdi. Madem bu düzene razı idiniz, niye imamoğlunu seçtiniz?

Sömüren sömürene, hadi bakalım...

1569998688749.png

M

Murat Burç

SDN Okuru
Niye bir anda odak noktası imamoğlu oldu? Yönetim kademesindekileri unutturmaya çalışıyorsunuz. Onlar sütten çıkmış ak kaşık herhalde.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
THY olsun belediye iştirakleri olsun bir sürü tuhaf(!) gazeteyi okurkan iyiydi. Ne sözcü ne cumhuriyet ne birgün hiç biri yoktu. Takvim olsun Güneş olsun gazete iken bunlar değil mi?

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Madem bu düzene razı idiniz, niye imamoğlunu seçtiniz?

Hocam hangi düzen. 40+ yaşlarındayım. Şu hayatımda koalisyonlar da dahil olmak üzere neler neler gördüm. Çocuk başıma anlamazdım bazen ama son 17-18 yıllık AK Parti iktidarına, ki ilk 2 dönem çok çok güzel işler de yaptılar, destek de olmuş bir T.C. Vatandaşıyım. Ama 2011'den sonra gelinen nokta ortada. Son yılları saymıyorum bile.

Büyük çok büyük bir ekosistem var. Bu ekosistem SICAK PARA varken iyiydi şimdi para bitince tökezleme başladı. Ak Parti ilk kuruluş ilkelerinden 180 derece saptı. Bir çok Ak Partili arkadaşım partide çok iyi bir şekilde çalışırken ayak oyunları, iftiralar ile küstürüldü, uzaklaştırıldı.

Kısacası MİLLETTEN KOPTU Ak Parti.

E ekonomik dengesizlikler, sıkıntılar hep "belli firmaların" marjları yüksek kazanmaları...

Misal 1 liralık işi 3-4 liraya yapıp aradaki farkı vergisi çıktıktan sonra o ekosistem üzerinde paylaşmaları düzgün iken bu da değişti, işlerin başındakilar daha çok pay istedi. Alttakiler "Lan hani bize de akıyordu" diye carlayınca üst kadro onları da uzaklaştırdı.

Yani ekosistemde küçük dişliler sürekli değişti.

O kadar uzun yazabilirim ki bu konuda.

Sıcak para bitince 1 liralık işler 3-4 değiş 2 liralara geriledi ama bu comfort zone'a alışan üst kademe ile orta kademe harcamalarını kısmadı.

Sermaye bu 20 yıllık süreçte el değiştirdi. Kapital farklı insanlara gitti. Çoğu insan da bundan yararlandı. Arabalar, evler, yazlıklar vs vs vs.

Şimdilerde olan ise kısaca şu "Lan ne güzel avantadan para kazanıyorduk şimdi akmıyor ama ühühühühü"

İnsanlar farkındaydı bunların. Ellerinde 2 yöntem vardı;

1: İsyan edip sokaklara çıkmak, protesto etmek

Bunun sonucunun ne olduğunu 2013'ten beri acı bir şekilde görüyoruz.

2. Sandıkta hesap vermek.

İnsanlar 2.'yi seçti. Bunu seçen insanlar da zillet oldu.

Bu ülkede sadece sizin zihniyetiniz yok.

Muhtemelen senin de bir şeylerin kesildi ki gelip burada veryansın etmişsin.

Bizim seviyemize hoş geldin arkadaşım.

KamtariR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,896
Hiçbir yerden hiçbir yere gelmedim. Ben sadece Türkiye'liyim.

Memleketim için faydalı olacak işleri destekler, faydalı olmayanları protesto ederim.

Yani aslında "partiler üstü" düşünüyorum. Her seçimde aynı/tek partiye oy vermem. Bütün partileri dinler, değerlendirir, ona göre oyumu veririm.

AKP'nin bu ülkeye muazzam katkıları oldu, gerçekten AKP'nin 2010 yılına kadarki her alanda gösterdiği başarılar ile övünüyorum.

Fakat sonra ülkeyi belediyecilik mantığı ile yönetmeye çalıştılar, mantalite değişti. Ve gözümden düştü.

Mesela kendi memleketimde CHP'li belediye başkanı harika işler yapıyor, kendisini destekledim. Büyükşehirde ise AKP'ye oy verdim.

Şimdi ise ikisini de eleştiriyorum, çünkü CHP'li belediye başkanı ikinci döneminde belediyeyi borç batağına soktu. Belediyenin kısa dönem borçları %27 arttı. Belli ki bir yolsuzluk var, çünkü alınan borçlar vatandaşın hizmetinde sokulmuyor.

AKP'li büyükşehir belediyesini de eleştiriyorum, çünkü ilçe belediyeleri arasında partizanlık yapılıyor, kendine yakın belediyelere başka, muhalif belediyelere başka muamele yapıyor.

Şu anda Fatih Erbakan'ı gözlemliyorum, projeleri, konuşmaları, duruşu oldukça ideal görünüyor, seçime kadar takipte kalacağım. Diğer partileri de aynı şekilde tabi.

Partizanlığı terk edip, sadece ülke ve millet menfaatlerine göre tercih yapmayı sizlere de tavsiye ederim.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Ahahah diyene bak. Ak Parti son 3-4 yıldan bu yana ülkeye derin yaralar bırakıyor ve hala Ak Partiyi desteklemek bildiğin partizanlıktır.

Kimse kusura bakmasın.

Benim bir partim yok. Ancak Recep Tayyip Erdoğan, ki kimileri hiç saygı duymaz, bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanı olarak herkesin saygı duyması gereken, ve bana göre siyasi anlamda çok başarılı bir siyasetçidir.

Ancak maalesef son zamanları siyaset sahnesinde bana göre. İnsanlar bıktı hocam bıktı. Hep aynı şeyleri duymaktan bıktı.

Kim bilir belki de yalnız. Ve esir durumda mental olarak. Bazı odaklar tarafından. Bilemeyiz. Ama halka inmiyor inemiyor. Maalesef çok zararı oldu.

Partizanlıktan çıkmak için kendi mahallenizi eleştirin ve mahalleler arası dikenli tel çekenlere lafınızı edin. Bana değil.