Herşey Donuyor!

adiyamanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilgisayarın termal macununu yeniletmeme,fanını ve tüm bölümlerinin tozlarını aldırmama ve format attırmama rağmen bilgisayar nedensizce donuyor yani belgelerime girdik diyelim yanında yanıt vermiyor yazıyor hiçbir şey yapamıyorum yapmak istediğimde yani bir kere tıkladığımda ise klasör beyaz oluyor.(Görev yöneticisine bile oldu.)
Ekran kartı falan hasar görmüş olabilir mi? Laptopun özellikleri:

-İşlemci:
-Intel(R) Core(TM) i3 CPU M 370 @ 2.40GHz 2.39GHz (Windows 7 Ultimate 32 Bit)
-Bellek:2048MB RAM
-Video Card(Ekran Kartı):
-Ati Mobility Radeon HD 5000 Series
-Yaklaşık Top. Bellek:1747MB

edit:Bu yazıyı yazarken bile dondu :(

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
hahahahah geçmiş olsun. Tozlarını aldırmama,format attırmama rağmen demişsin bütün bunları yapan arkadaşın kişisel fikri neymiş ? HDD de fiziksel bir problem olması da muhtemel, ekran kartının hasarı da muhtemel , bilgisayar kaç yıllık onu da yaz birde modelini ve markasını da yaz arkadaşlar sana gereken bilgileri verecekler.

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
Büyük ihtimal HDD'de bad sector oluşmuş.Önce HDD'deki bad sectorleri düzelten programlar var.Onları bi dene ama pek bir işe yaradıkları söylenemez.Yeni HDD alman en mantıklısı.Onun öncesinde işi garantiye almak için birinden ödünç HDD al ya da evde varsa o HDD'yi tak ve öyle dene.Eğer donmalar yine devam ediyorsa RAM'lerde sorun olabilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hahahahah geçmiş olsun. Tozlarını aldırmama,format attırmama rağmen demişsin bütün bunları yapan arkadaşın kişisel fikri neymiş ? HDD de fiziksel bir problem olması da muhtemel, ekran kartının hasarı da muhtemel , bilgisayar kaç yıllık onu da yaz birde modelini ve markasını da yaz arkadaşlar sana gereken bilgileri verecekler.
valla kardeş adıyamanda bu işleri bilen yok (ben de dahil olmak üzere) onun için en fazla bunları yapıyolar olduysa oldu olmadıysa olmadı falan diyorlar,bilgisayarı 3-4 senedir kullanıyorum dell inspiron n5010

adiyamanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Büyük ihtimal HDD'de bad sector oluşmuş.Önce HDD'deki bad sectorleri düzelten programlar var.Onları bi dene ama pek bir işe yaradıkları söylenemez.Yeni HDD alman en mantıklısı.Onun öncesinde işi garantiye almak için birinden ödünç HDD al ya da evde varsa o HDD'yi tak ve öyle dene.Eğer donmalar yine devam ediyorsa RAM'lerde sorun olabilir.
bilgisayar laptop bi de ben bu işlerden pek anlamıyom bilgisayarcıların da bilgisi falan yok ama ben gene de gidip bi sorayım ramine hddsine bak diye

- - - Mesaj Güncellendi - - -

valla burada hiç bilen yok bu işleri ondan en fazla tozunu alıp termal macunu yenileyip format atıp veriyolar markası dell modeli inspiron n5010 3-4 sene oldu kullanalı.

adiyamanli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunu yanlışlıkla yazdım silinebiliyomu bu

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sistemi test eden bi yazilim bulun ve bilesenleri tek tek test edin.
örnegin tam RAM testi yapin sonra tam ekran karti testi zaten sorunlu bilesen ayni yerde sizi yari yolda birakcaktir.