Her şeyi "system tray"e küçültebilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
RBTray > İndir

Gerçekten çok beğendim bu programı. Yüklemesi falan yok ve tabi ki ücretsiz, ayrıca çok da küçük. Bu program ile her türlü pencereyi "system tray"e küçültebilirsiniz. Nasıl kullanacağınızı anlatayım. Önce programı açıyoruz.

20100616215758.jpg

Programın açılan bir penceresi veya başka bir şeyi falan yok, görev yöneticisine bakmadan açıldığını anlayamıyorsunuz. :) Program açıkken, herhangi bir pencerenin "simge durumuna küçült tuşu"na sağ tıklıyoruz.

20100616215833.jpg

Böylece program "system tray"e küçülüyor.

20100616220011.jpg

Size önerim programın bir kısayolunu oluşturup "Başlat >>> Programlar >>> Başlangıç" dizinine atmanızdır. Bu şekilde bilgisayarınız her açıldığında programında otomatik olarak başlatılmasını sağlayacaksınız, yani her defasında tekrar tekrar çalıştırmak anlamsızca olur.

http://moitah.net/ >>> Programı hazırlayan adamın sitesi bu ama bu adreste bulunan indirme linkinden indirmeye kalkarsanız; programı, kaynak kodlarıyla ve 64-bit sürümüyle birlikte indiriyorsunuz. O yüzden ben de 32-bitlik sürümü ayrıca upload ettim.

:: Programı buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
@evowinds

Yaptığın çok saçma bir şeydi.

1) Eğer mesajımın hepsini okumaya zahmet ettiysen -ki hiç sanmıyorum- neden programı ayrıca upload ettiğimi açıkladım. Üstelik o açıklamayı yazarken resmi site linkini de beraberinde vermiştim zaten.

2) Benim linkimi silip altına "Lütfen resmi siteden link verelim." yazarak koyduğun yeni link varya, resmi siteden falan değildi haberin olsun.

3) Mesajımı hiç okumadan düzenlediğin çok açık. Eğer okumuş olsaydın, mesajın en başına ayrıca koymuş olduğum indirme linkini de düzeltirdin!

Ama pardon, sen moderatördün değil mi? Çok özür dilerim, buyur gel istediğin gibi becer mesajımı!..

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
faydalı bir yazılım teşekkürler :) En azından birden fazla programla çalışıp görev çubuğunu büyük bir yükten kurtarış oluyor :)
Mod arkadaşımız fena pot kırmış bu arada en azından bir açıklama yapabilrdi.

S_T_A_L_K_E_R

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Teşekkürler program gerçekten güzel...
32-bitlik sürümü ayırıp upload ettiğin için ayrıca teşekkürler:)

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
@utku-k;

1 - İndirme bağlantılarını resmi sitesinden veriyoruz. hotfile, rapidshare, megaupload tarzı paylaşım sitelerinden vermiyoruz.

2- Bu tarz da olsa dosyanın içeriğini değiştirmiş sayılırsın. Hem dosya boyutu senin ayırmanı gerektirecek kadar fazla değil, 100 KB idi.

3- İnsanlara bu şekilde hakaret etmen gerekmiyordu. Özel mesaj ile sebebini sorabilirdin ki zaten sebebini altına belirtmiştim.

4- Ben konuyu baştan sona okudum ve programcının sitesine de göz attım. Hatta dosyayı da indirdim. Su-i zanda bulunma, bu iyi bir şey değildir.

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Dosyayla ilgili sorun boyut değil, fazlalık ve karmaşıklıktı. 32-bit ile 64-bit arasındaki farkı veya bu terimlerin olduğunu bilmeyen biri, programı indirdiğinde, nasıl açacağını veya hangi dosyaların gerekli/gereksiz olduğunu doğal olarak bilemeyebilir.

İnen ZIP arşivinden üç klasör ve iki dosya çıkıyor, klasörlerin içerisindeki toplam dosya sayısı on üç. Ama programı çalıştırmak için bu on beş dosyadan sadece ikisi gerekli. Ben bu yüzden ayrıca yükledim 32-bitlik sürümü, yüklediğim için teşekkür eden de oldu.

Resmi sitenin linkini hiç vermesem inan tek kelime etmeyeceğim. Bu konuyu baştan sona okuduğuna hiç inanmıyorum zaten ya, neyse, anlayan anladı buradaki durumu, sen de dahil.

Edit : Ben kimseye hakeret etmedim, bir de kendi mesajını düzelt şimdi.

yakusha

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
çakmalık yok kardeş... program açık kaynak kodlu ve ben 2 aydan fazla süredir kullanıyorum... arada denediğim bir makinada çalışmadı...

benim kullanma tarzım....

program files içine dosyayı atmak
başlangıç dosyasına kısa yol vermek

ve bitti...

artık başlangıçta çalıştığı ve yük yapmadığı için sanki windowsun bir fonksiyonu gibi rahat rahat kullanıyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...