Her şeyi araştırmak yerine soran tiplerden siz de nefret etmiyor musunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Scalh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Hiçbir şey araştırmayan ancak soru sormayı bilen beceriksiz insanlardan nefret ediyorum. Sürekli işin kolayına kaçmaya çalışıyorlar sanki karşılarında enayi var.

Araştırıp bulamayan adama saygım sonsuz, DH taraflarında öyle bir adam vardı, adamla beraber araştırdık ben çözüm önerdim o uyguladı yaklaşık 1 hafta sürmüştü ve sorunu çözmüştük 20 sayfa kadar da mesaj kasılmıştı örneğin.

Ama biri gelip de, "Ekran kartı nasıl güncellenir?" deyince tepem atıyor. Bre adam gidip araştırsana Nvidia, AMD ekran kartı sürücüsü yazsan çıkmıyor mu karşına.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Millet çok korkuyu bilgisayara birşey kurarken bir değişiklik yaparken hemen kesin yol olsun çalışsın. Deneme yanılma yok çözümü vereceksin tak tek işlem hallolucak.

Hopeツ︎

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Haklısınız önce araştırmak lazım aynı şey forumdaki açılmak istenen konular içinde geçerli. Sorunun çözümünü içeren düzgün bir konu mevcutken tekrar açılması abes kaçıyor.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Laptopu alırken DH'de tam 200 sayfa yorum okumuşumdur. Millet bunu yapmak yerine sormayı tercih ediyor. Kafasına kafasına vurasım geliyor. :D

WellTime54

Profesör
Reaksiyon puanı
1,000
ahh hazırcı tipler ah benim gözümde birer pislik hepsi hayatın her alanında ve her konuda mevcut bu modeller

hastysquirrel

Asistan
Reaksiyon puanı
235
Bilgisayar konusunda da normal hayatta da. Bunu sorması bence gayet normal. İnsanlardan nefret etmek için sebep aramayın bence. Ben de sıkça soran biriyim ama aynı zamanda araştırıyorum da. Kişinin merakının olmaması daha vahim bir konu. Merak etmeyenlere kızmak lazım.

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Bilgisayar konusunda da normal hayatta da. Bunu sorması bence gayet normal. İnsanlardan nefret etmek için sebep aramayın bence. Ben de sıkça soran biriyim ama aynı zamanda araştırıyorum da. Kişinin merakının olmaması daha vahim bir konu. Merak etmeyenlere kızmak lazım.
Sormasında sıkıntı yok, internette yüzlerce makalesi ve nasıl yapılır videosu olan bir konuyu tekrar tekrar sormaları beni sinirlendiriyor. Sıkıntı kısım burası zaten. Geçen adamın biri gelip bana nasıl Windows formatı atılır diye soruyor. En basit örneklerden birisi bu.

hastysquirrel

Asistan
Reaksiyon puanı
235
Haklılık payınız var. Armut piş ağzıma düş düşüncesi çok yaygın insanlar arasında.

Mahperi

Asistan
Reaksiyon puanı
410
Okumayi ve araştırmayı alışkanlık haline getirememis bir toplum olarak malesef kaçınılmaz kişiler bunlar.
Yapamam deyip sormaya bile tenezzül etmeyen insanlar da cabası.

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
SDN Cevaplıyor ve Kaan ve Kerem abinin Facebook Soru canlı yayınlarını tamamen hakkı, tolga, kaan ve kerem abinin muhabbeti için izliyorum. Bugüne kadar hiç şu telefon mu bu telefon mu sorusu sormadım. Birde güncelleme ne zaman gelecek diye soranlar var. Firmalar açıklıyor zaten hangi telefona geleceğini. Ne zaman gelir diye sormanın ne anlamı var gelecek işte bir gün :) Kriterlerini belirleyeceksin. Mesela ben 5 inç ekran, Resmi Distribütör Garantili, Android işletim sistemine sahip, 2017 yılında çıkmış En az 1 büyük güncelleme alacak tasarımından yıllarca sıkılmayacağım (tasarımını beğenmeyenler eline almamış olanlar) Operatör üzerinden satılan makul fiyatlı bir telefon istiyordum ve tek bir seçeneğim vardı o da XA1. Gidip abi XA1 alınır mı demem yani bazı eksileri (parmak izi okuyucu yok) olsa da çarem yok.

EnesS16

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Bir de 2 dk geç cevapladık diye kızıyorlar ya
Hem suçlu hem güçlü site linkini yazıp atasım geliyo bazen forumda