Her şey için teşekkürler

Gökçe Asena

Profesör
Reaksiyon puanı
2,127
Sanırım yanlış anlaşıldım. Zaten bu hayatta en çok korktuğum şey yanlış anlaşılmaktı. Her zaman bir konuda elimden geldiğince bilgilendirmeye konuya açıklık getirmeye çalıştım. SDN'Yİ seviyorum burada güzel insanlar tanıdım. Çok yardımcı oldular birçok konuda. Hata veya yanlış herkese göre farklı bir algı oluşturuyor. Bu neyi anladığınıza yada neye göre anlamak istediğinize değişir. Ne kadar da faydalı içerik paylaşılsa da sanal bir ortam. Kırıcı olmaya yıkım yaşatmaya hiç gerek yoktu. Özellikle de herhangi birinin karakteri üzerine konuşmak haddimize değil. Bazen sen bile kendini tanıyamıyorken bir başkasını çok iyi tanıyormuş gibi yapma. İşte o anda sen yanılırsın. Şu andan itibaren mod görevimi bırakıyorum. Kimse hatasız değil. Sorun yaşattıysam kusura bakmayın. Umarım yerime daha iyi birileri gelir.@Administraktör siz olabilirsiniz meselâ. Başta yöneticiler olmak üzere tüm anlayışlı iyi insanlara teşekkür ederim.

rtakak

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
Yanlış anlaşılmamak, istemeyen yoktur muhtemelen. Ellerine emeğine sağlık.

Reaksiyon puanı
5,171
Sanırım ilk defa bu forunda bir hata yaptım ve ilk defa birine bu kadar ağır konuştum. Sanırım sizden helallik istemek zorundayım çünkü ne olursa olsun yüzyüze konuşmadığım insanların karakteri ile ilgili söz söylemenenin kabul edilir bir yanı yok. Şu aşamada size diyeceğim şey elebetteki kendinize iyi bakın olmayacaktır. Çünkü siz bu forumda benim eleştirilerim sonucu giden ilk moderatör olmayacaksınız. Ancak son olacak ve sizde dahil bundan sonrakilerin gitmemesi için elimden geleni yapacağım. Çünkü bu forumda gidenlerin açığı hiçbir şekilde doldurulmadı ve şimdiye kadar kimse senin kadar onuruyla ayrılmaya kalkmadı. Ben şimdiye kadar gerçekten forumun iyiliği için mod eleştirdiğimi düşünürken ilk defa bunun foruma zarar verdiğini farkettim.
Ben yazdığım yazıdan gerçekten pişmanım ve gördüğüm hataları herkesin içinde yüzünüze vurup sizi rencide ettiğim için çok özür dilerim.
Benim moderatör olma konuma gelince belki birkaç yıl sonra yetkililer uygun görürse sen ben utku ve linuxcu arkadaşımız ile beraber sağlam bir ekip olabiliriz.

Reaksiyon puanı
10,315
Sanırım yanlış anlaşıldım. Zaten bu hayatta en çok korktuğum şey yanlış anlaşılmaktı. Her zaman bir konuda elimden geldiğince bilgilendirmeye konuya açıklık getirmeye çalıştım. SDN'Yİ seviyorum burada güzel insanlar tanıdım. Çok yardımcı oldular birçok konuda. Hata veya yanlış herkese göre farklı bir algı oluşturuyor. Bu neyi anladığınıza yada neye göre anlamak istediğinize değişir. Ne kadar da faydalı içerik paylaşılsa da sanal bir ortam. Kırıcı olmaya yıkım yaşatmaya hiç gerek yoktu. Özellikle de herhangi birinin karakteri üzerine konuşmak haddimize değil. Bazen sen bile kendini tanıyamıyorken bir başkasını çok iyi tanıyormuş gibi yapma. İşte o anda sen yanılırsın. Şu andan itibaren mod görevimi bırakıyorum. Kimse hatasız değil. Sorun yaşattıysam kusura bakmayın. Umarım yerime daha iyi birileri gelir.@Administraktör siz olabilirsiniz meselâ. Başta yöneticiler olmak üzere tüm anlayışlı iyi insanlara teşekkür ederim.

Sevgili Gökçe,
Arkadaş ile aranızda ne geçti, ne oldu bilmiyorum ama ismi geçen arkadaşımız hatasını itiraf edip her onurlu ve edepli insan gibi özür dilemiş. Ben senden önce onu tebrik ediyorum. İnsan hatadan münezzeh değildir kızım, sen de bizler de hata yapma hakkına sahip olduğumuz gibi o da bir hata yapmış akabinde özür dileyerek gerçekten büyük bir alicenaplık göstermiş. Keza ayrılmanı mucip kılacak bir durum da kalmamış oldu.

Sana gelince uzun yıllardır bu sitedeyim, okurum, yazarım... Sen bugüne değin gördüğüm en yapıcı, en edepli ve bu siteye hakkıyla yakışan güzel yöneticilerden biri oldun. Senin gibiler çok kolay gelmiyor kızım, ayrılmaktan vazgeçmeni hassaten istirham ediyorum. Abin olarak bunu senden istiyorum. Burada üzerimizde herhangi bir hak tahakkuk etmiştir midir bilemem ama eğer zerre kadar da hak varsa bunu sana asla helal etmeyiz, gidersen eğer. Yahu hatası olmayan tek varlık ALLAH teala'dır. Tabii ki hatan olacaktır, insan hatasıyla, kusuruyla güzeldir. Önemli olan bunu farkedebilmek ve kusurunu itiraf edebilmektir. Bunca yaşıma ve tecrübeme rağmen yine de hatadan, kusurdan hali olamıyoruz.

Sevgili Gökçe... Buradayım de, hatırını çiğneyemem abim de.
Bekliyorum sevgili kızım.

Heroxira

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Görüşürüz Moderatör, Ellerine Sağlık.

rtakak

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
@|SeYYaH| kız olduğunu nerden biliyorsunuz?
Ben hep erkek diye düşünüyordum.

IDAHO

Doçent
Reaksiyon puanı
192
2 Yıldır bu forumdayım bence bu şekilde bırakmamanız gerektiğini düşünüyorum.Yorumlarınız ve tavsiyelerinizi gerçekten iyi bulduğumu söylemeliyim

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Sanırım ilk defa bu forunda bir hata yaptım ve ilk defa birine bu kadar ağır konuştum. Sanırım sizden helallik istemek zorundayım çünkü ne olursa olsun yüzyüze konuşmadığım insanların karakteri ile ilgili söz söylemenenin kabul edilir bir yanı yok. Şu aşamada size diyeceğim şey elebetteki kendinize iyi bakın olmayacaktır. Çünkü siz bu forumda benim eleştirilerim sonucu giden ilk moderatör olmayacaksınız. Ancak son olacak ve sizde dahil bundan sonrakilerin gitmemesi için elimden geleni yapacağım. Çünkü bu forumda gidenlerin açığı hiçbir şekilde doldurulmadı ve şimdiye kadar kimse senin kadar onuruyla ayrılmaya kalkmadı. Ben şimdiye kadar gerçekten forumun iyiliği için mod eleştirdiğimi düşünürken ilk defa bunun foruma zarar verdiğini farkettim.
Ben yazdığım yazıdan gerçekten pişmanım ve gördüğüm hataları herkesin içinde yüzünüze vurup sizi rencide ettiğim için çok özür dilerim.
Benim moderatör olma konuma gelince belki birkaç yıl sonra yetkililer uygun görürse sen ben utku ve linuxcu arkadaşımız ile beraber sağlam bir ekip olabiliriz.
İlk hatan olduğunu mu düşünüyorsunuz? Eleştirileriniz eleştiri olmaktan çıktı. Yönetim ekibinin yaptığı hataları yüzlerine defalarca vurup kalplerini kırmanın size hiçbir faydası olmayacak.
Sanırım ilk defa bu forunda bir hata yaptım ve ilk defa birine bu kadar ağır konuştum. Sanırım sizden helallik istemek zorundayım çünkü ne olursa olsun yüzyüze konuşmadığım insanların karakteri ile ilgili söz söylemenenin kabul edilir bir yanı yok. Şu aşamada size diyeceğim şey elebetteki kendinize iyi bakın olmayacaktır. Çünkü siz bu forumda benim eleştirilerim sonucu giden ilk moderatör olmayacaksınız.
Bu düşüncenizi böyle izah ederseniz o kişiyle sağlıklı bir iletişim kuramazsınız. Eksiklerini söyleyip şöyle yapmalısın diyerek sağlıklı bir iletişim kurabilirsin. Nazikçe söylemene rağmen karşındaki seni kaale almıyorsa üst yönetime başvurur ve uygun kategoriye de konunu açarsın ve eleştirirsin.
Sonuçta burada biz herhangi bir zorunluluk altında veya parayla moderatörlük yapmıyoruz.
Bu arada moderatörlüğü ve ekibi kendinize yakıştıramayan sizsiniz. Adaylıktan ayrılmak isteyen sizsiniz.

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Bir kaç aydır bu forumdayım. Samimi olarak şunu ifade edebilirim; bu forumun bir parçası olduğunuzu, ayrılırsanız forumun eksik kalacağını düşünüyorum.

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Moderatörlüğüne hayırlı olsun demiştim cevap verme gereği duymamıştın, gidiyorsan da hayırlısı olsun diyeyim yine. Seninle aynı düşüncede olmayan insanlara ön yargılı olduğu düşünüyorum ama bundan dolayı modluk görevini bırakma devam et bence. Zaten arkadaş olgunluk yapmış.

Reaksiyon puanı
5,171
Hayır. Kendisi kız.
Bunu bilmiyorduk
İlk hatan olduğunu mu düşünüyorsunuz? Eleştirileriniz eleştiri olmaktan çıktı. Yönetim ekibinin yaptığı hataları yüzlerine defalarca vurup kalplerini kırmanın size hiçbir faydası olmayacak.

Bu düşüncenizi böyle izah ederseniz o kişiyle sağlıklı bir iletişim kuramazsınız. Eksiklerini söyleyip şöyle yapmalısın diyerek sağlıklı bir iletişim kurabilirsin. Nazikçe söylemene rağmen karşındaki seni kaale almıyorsa üst yönetime başvurur ve uygun kategoriye de konunu açarsın ve eleştirirsin.
Sonuçta burada biz herhangi bir zorunluluk altında veya parayla moderatörlük yapmıyoruz.
Bu arada moderatörlüğü ve ekibi kendinize yakıştıramayan sizsiniz. Adaylıktan ayrılmak isteyen sizsiniz.
Benim pişmanlığım karakterine laf etmemden kaynaklı. Gerçekten ağır bir dille konuştum. Şimdiye kadar nazik, eğer olmazsa farklı türden genel olarak herkesin içinden geçirdiği ama söyleyemediği şeyleri ben açıkça söyledim. Benim pişmanlığım gördüğüm hatayı daha önce kendisine belirtmeden sert bir dille yazmamdan kaynaklı ki eleştirilerimi doğru bulan insan sayısı yanlış bulan insan sayısından çok daha fazla. Ben 2 yıldır takıldığım forumun iyiliği için üst kadro ilede iletişime geçtim ve genellikle "işleme koyacağım geri dönüt için teşekkürler" tarzı memur sözleri ile karşılaştım. Açtığım konular tamamen forum kurallarına uygun ve hatasız. Eğer kurallara uymayan bir şey yaparsam uygun içerikten banlama yetkisine sahipsiniz.

---- Mesajlar birleştirildi ----

Bunu bilmiyorduk

Benim pişmanlığım karakterine laf etmemden kaynaklı. Gerçekten ağır bir dille konuştum. Şimdiye kadar nazik, eğer olmazsa farklı türden genel olarak herkesin içinden geçirdiği ama söyleyemediği şeyleri ben açıkça söyledim. Benim pişmanlığım gördüğüm hatayı daha önce kendisine belirtmeden sert bir dille yazmamdan kaynaklı ki eleştirilerimi doğru bulan insan sayısı yanlış bulan insan sayısından çok daha fazla. Ben 2 yıldır takıldığım forumun iyiliği için üst kadro ilede iletişime geçtim ve genellikle "işleme koyacağım geri dönüt için teşekkürler" tarzı memur sözleri ile karşılaştım. Açtığım konular tamamen forum kurallarına uygun ve hatasız. Eğer kurallara uymayan bir şey yaparsam uygun içerikten banlama yetkisine sahipsiniz.
Şunuda buraya bırakmak isterim ki herkes benim yaptığım eleştirinin dilinide, eleştirdiğim konuyuda görsün. Ben dilden dolayı özür diliyorum ancak bu benim mod katili şerefsiz pisliğin biri olduğumu göstermez... Ben dahada yapabileceğim bir şey olduğunu düşünmüyorum. Artık karar forum ahalisinin bana, forumun içine ediyorsun git burdan derlerse boynum kıldan incedir giderim.

https://forum.shiftdelete.net/threads/her-seyden-yoruldugunuzda-bunu-yapmayin.612121/

Son düzenleme:

rtakak

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
Kendi faydası için yaptığını mı sanıyorsun. Kendi ifade ettiği ve benim anladığım üzere forumun iyiliği için yapıyormuş. Yukarıdaki mesajında da belirtmiş. Belli etmese de ben böyle düşünürdüm.

Reaksiyon puanı
5,171
Kendi faydası için yaptığını mı sanıyorsun. Kendi ifade ettiği ve benim anladığım üzere forumun iyiliği için yapıyormuş. Yukarıdaki mesajında da belirtmiş. Belli etmese de ben böyle düşünürdüm.
Tamam konu kapansın artık. Ben kendinden başka bir b.ku düşünmeyen. İnsanları ezerek kendini yücelten pisliğin tekiymişim. Zaten tüm bu eleştiruleride kendim için yapmışım. Konunun uzaması sanırım konu sahibine saygısızlık olacak. Ben zaten söyle rahatla konusunda son noktayı koyduğumu düşünüyorum.
https://forum.shiftdelete.net/threads/soyle-rahatla.5756/page-7539

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Hayat mücadeleden ibaret. Eleştirilere karşı da mücadele edilmesi gerekir. Mesela ben hiç bir müşterimden özür dilemem, Haksız dahi olsam. Çünkü işim gereği konumumu korumam gerekiyor. Özür dilemeyi ve varsa bir kusur, bunu telafi etmeyi yetkiliye bırakırım. Yanlış anlaşılmaları önlemenin en etkili yolu da özünden ötürü konuşmamak. Daha fazlasını öğrenmek isteyen, merak eden, öğrenmek istediği detayı kendisi sorsun. Fazla laf her zaman iş bozar ve kafa karıştırır. Özel hayatta da aynen öyledir ama ben özel hayatımda, işten yorgun düştüğüm için fazla konuşmam. Hatta bazen kelimeleri yutarım. Başkalarını da sık yanlış anlarım. Esprilerim hep ciddi alınır zora düşerim. Bayanlar biraz daha duygusal olur. Görevdeyken Bay rolü oyna. Bu sana çok şey kazandırır. İnsanların ya kalbini kazanırsın, ya parasını. Kendin seçmelisin.

Samed Yelgel

Asistan
Reaksiyon puanı
130
Uzun zamandır Forumda değilim, ne sorunlar oluştu konu ne pek bir fikrim yok konu altına yazılanları göz ucu ile okudum.. Moderatörlerin kendi aralarında ki samimiyet göz yaşartacak cinsten.. sanırım bu forumu neden çok sevdiğimi bir kez daha anladım.. Umarım hiç bir moderatör görevini bırakıp gitmez...

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
Ben memnundum bir kabalığınızı görmedim her olaya gerektiği gibi katılıyordunuz aranısda her ne geçti bilmiyorum ama hatalar düzeltilebilir

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Her ne kadar burası sanal bir alem olsa da şu da var ki, bazı tutum ve davranışlar gerçek hayattaki gibi insanı yaralayabilir. Yanlış anlaşılmak pek çoğumuzun korkusu olsa gerek ama anlatabildiğimiz karşımızdakinin anlayabildiği kadardır. Herkese herşeyi aynı ölçüde anlatamayız veya anlamasını bekleyemeyiz; benzer şekilde tam tersi herkesin her anlattığını anlayamayabiliriz de. Önemli olan anlatılmak isteneni üslubu bozmadan dile getirebilmek.
Bir süre uzaklaşmak elbet iyi gelebilir, farklı bir uğraş veya farklı bir ortam insanı dinginleştirir, düşünme şekline farklı bir renk katar.
SDN'yi (bu forumu) sevdiğinizi belirtmişsiniz, eğer sizin de buraya katkı yaptığınızı düşünüyorsanız, yine siz bilirsiniz ama arayı da fazla açmayın derim. Selamlar. (Bu sözüm SDN forumu bırakmak isteyenlerin genelinedir.)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
bu forum böyle bi seviye görmedi. eskiden ayrılıklar, atışmalar falan cano aşireti çingenelerinin kavgaları gibi olurdu, meydan yarılırdı. forum çok değişti çok :D

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Bunu bilmiyorduk

---- Mesajlar birleştirildi ----

Şunuda buraya bırakmak isterim ki herkes benim yaptığım eleştirinin dilinide, eleştirdiğim konuyuda görsün. Ben dilden dolayı özür diliyorum ancak bu benim mod katili şerefsiz pisliğin biri olduğumu göstermez... Ben dahada yapabileceğim bir şey olduğunu düşünmüyorum. Artık karar forum ahalisinin bana, forumun içine ediyorsun git burdan derlerse boynum kıldan incedir giderim.

Her şeyden yorulduğunuzda bunu yapmayın
Açtığınız konulara hiçbir lafım yok. Ben görevli olduğum kategorilerde profesyonelce özgün konular açıyorum diye hiçbir şey demedim.
Her zaman fazla vaktim olmadıkça kendime ait özgün içerikler üretemiyorum kabul fakat forumda art niyetle moderatörlük yapmıyorum.
Sadece forumda bir iki şey bulunsun diye konular açıyorum. Bazende vakit buldukça uğraşıp özgün içerikler yazabiliyorum. Ama kimseyi sertçe eleştirmiyorum. Forumu bu nedenle bırakmanın bir manası yok. Eğer bu yeri gerçekten değiştirmeyi istiyorsanız, sizi de kadroya her zaman bekleriz. Sonuçta kimseyi dışlayıp gereksiz yere kovmuyoruz.

Reaksiyon puanı
5,171
Açtığınız konulara hiçbir lafım yok. Ben görevli olduğum kategorilerde profesyonelce özgün konular açıyorum diye hiçbir şey demedim.
Her zaman fazla vaktim olmadıkça kendime ait özgün içerikler üretemiyorum kabul fakat forumda art niyetle moderatörlük yapmıyorum.
Sadece forumda bir iki şey bulunsun diye konular açıyorum. Bazende vakit buldukça uğraşıp özgün içerikler yazabiliyorum. Ama kimseyi sertçe eleştirmiyorum. Forumu bu nedenle bırakmanın bir manası yok. Eğer bu yeri gerçekten değiştirmeyi istiyorsanız, sizi de kadroya her zaman bekleriz. Sonuçta kimseyi dışlayıp gereksiz yere kovmuyoruz.
Moderatöe olunca ben değişmeyeceğim ki. Yine kopyala yapıştır içeriğin karşısında duracağım ve az ama öz konuyu savunacağım. Hem artık ağızdan söz bir defa çıktı. Artık uzunca bir zaman foruma uğrayacağımı sanmıyorum. Ha bide uzunca bir zaman nazik bir dillede uyardım. Belki benim bu foruma katabileceğim çok şey var ancak alan insan olmayınca elden bir şey gelmiyor.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Moderatöe olunca ben değişmeyeceğim ki. Yine kopyala yapıştır içeriğin karşısında duracağım ve az ama öz konuyu savunacağım. Hem artık ağızdan söz bir defa çıktı. Artık uzunca bir zaman foruma uğrayacağımı sanmıyorum.
Alıntılamak sadece bu yerde geçerli bir durum değil.,
Haklısınız, her konu sadece bir kaynaktan olduğu gibi kopyalanıp burada yayınlanmamalı.
Biz size özgün konularda haklı olduğunuza dair bir suçlama yapıldığını zannetmiyorum. Ama ben hiç yapmadım. Özgün içeriklere her zaman saygım sonsuz.
Herkes hata yapabilir, önemli olan hatanın zararlarını onarmaya çalışabilmek.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Fazla uzamadı mı? :)

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Bu forum çok seviyorum kaliteli bir forum. Forumdaşlar ve moderatörler de öyle. Yardımseverlik ön planda. Herkese saygılar sunuyorum bende.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Kaynağı belirtildiği sürece alıntının bir sakıncası yok. Bilginin yaygınlaşmasına yardımcı oluyor. O kadar çok özgün konu yaratabilecek kadar uzun yaşamıyoruz. Benim kalmış belki daha 20 yılım. O da hastalanmazsam yada kazaya kurban gitmezsem.

Reaksiyon puanı
5,171
Kaynağı belirtildiği sürece alıntının bir sakıncası yok. Bilginin yaygınlaşmasına yardımcı oluyor. O kadar çok özgün konu yaratabilecek kadar uzun yaşamıyoruz. Benim kalmış belki daha 20 yılım. O da hastalanmazsam yada kazaya kurban gitmezsem.
Kaynak belirtilmezse unutulursa yada biz yanlış anlarsak(orasını tam anlayamadım) konu buralara gelebiliyor.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
Kaynak belirtilmezse hak gasbına girer, çünkü okuyucu tarafından hak sahibi olarak yayını ekleyen görülür. Bir çok ciddi içerikli basılı yayında bile alıntı var. Ancak alıntılar numaralanır ve kitabın sonunda veya sayfanın alt kısmında tüm alıntı yapılan kaynaklar sıralanır. Aksi durumda herkes önce kendisi yerinde araştırma yapıp, öyle yayın yapması gerekirdi. Konu özgün olarak yeniden yazılmış olsa dahi, bilginin kaynağını da vermek bence doğru olur.